رئیس شورای رقابت از فرمول جدید برای تعیین قیمت خودرو خبر داد و گفت: در این فرمول متغیر اصلی تولید است و خودروسازی كه بتواند تولید خود را 50 درصد افزایش دهد می تواند مجوز افزایش قیمت را دریافت كند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، همزمان با رونمایی از نسخه جدید شورای رقابت برای قیمت خودرو، بازار خرید و فروش خودرو با افزایش قیمت روبرو شده است. براساس تصمیم شورای رقابت قرار است از اول بهمن ماه متناسب با افزایش تولید؛ قیمت 18 خودرو تغییر پیدا كند و همین موضوع عاملی شده تا بازار به این تصمیم واكنش نشان داده و شاهد افزایش قیمت ها باشد.
رضا شیوا در گفتگو با برنامه بازار تهران درخصوص كم و كیف فرمول جدید قیمت گذاری خودرو اظهار داشت: فرمول جدید برای 18 خودرو كه گرانتر و كم تیراژتر از خودروهای دیگر هستند توسط شورای رقابت ارائه شده است. این فرمول بستگی به میزان تولید دارد. در گذشته عرضه قطره ای خودرو توسط خودروسازان باعث افزایش قیمت شده بود.
وی افزود: متغیر تولید در فرمول جدید گنجانده شده است و هدفی برای خودرو سازان تعیین شده كه با وضعیت موجود 50 درصد تولید خود را به صورت سالیانه افزایش دهند. برای این افزایش به سرمایه گذاری نیاز است كه تدابیری هم برای آن اندیشیده شده است. در پالایشی سه ماهه، اگر خودرو ساز بتواند تولید خود را تا 50 درصد افزایش دهد می تواند قیمت كالای خود را افزایش دهد و در غیر اینصورت به همان اندازه كه افزایش تولید داشته اند، افزایش قیمت خواهند داشت.
رئیس شورای رقابت درباره تفاوت فرمول جدید با فرمول قدیم قیمت خودرو خاطرنشان كرد: در فرمول جدید، قیمت خودرو همراه با تورم افزایش نمی یابد. خودروهای اقتصادی حدود 55 درصد ظرفیت تولید خودروسازان را به خود اختصاص داده اند. در فرمول قبلی تاكید ما بر تورم بخشی بود و همزمان با افزایش تورم قیمت هم افزایش می یافت اما با فرمول جدید افزایش قیمت با تولید رابطه مستقیم دارد. تلاش ما بر این است كه فاصله قیمتی بین شورا و بازار كمتر شده و دست دلالان از این سود كوتاه شود.
وی با تاكید بر اینكه در حال حاضر تقاضا بیشتر از عرضه است گفت: مقداری از این تقاضا كاذب است و در این بین با افرادی مواجه هستیم كه متقاضی واقعی نیستند. محدودیت های زیادی برای قرعه كشی گذارده شده تا دلالان نتوانند ثبت نام كنند. طی بررسی های صورت گرفته تعدادی از خودروهای خریده شده از راه های گوناگون به افراد دیگر واگذار شده اند. بازار خودرو در ایران باید از حاشیه و دلال بازی دور شود. باتوجه به اینكه واردات خودرو نداریم اتكاء ما باید بر خودروسازان داخلی باشد . به تازگی چند خودروسازی دیگر هم برای همكاری اعلام آمادگی كرده اند.
شیوا با اشاره به ارزیابی شش ماهه فرمول جدید و فاصله قیمتی زیاد بین بازار و شورا گفت: در حال حاضر تا سه ماه آینده كاهشی در قیمت خودرو نخواهیم داشت پس فرمول جدید ارزیابی می شود و اگر جواب داد ادامه می یابد.
رئیس شورای رقابت در پاسخ به محمدحسین امیدی مجری بازار تهران مبنی بر اینكه معمولا در اقتصاد با افزایش تولید، قیمت كاهش می یابد گفت: مشخصات كشور ما ویژه و تورمی است. نهاده های تولید پیوسته در حال افزایش است و مواد اولیه خودروسازان هر سه ماه افزایش قیمت دارند پس یا باید تورم لحاظ شود و یا راهكار دیگری را در نظر بگیریم. برای انگیزه بیشتر تولید فرمول جدید ارائه شده است. از طرفی قیمت بازار پایین می آید ولی از طرف دیگر قیمت شورا افزایش می یابد تا شكاف قیمتی بین بازار و شورا كم شود.
وی با اشاره به تبصره ی فرمول جدید گفت: كسانیكه تا به امروز برای خرید خودرو ثبت نام كرده اند تابع فرمول گذشته شورای رقابت خواهند بود ولی كسانیكه قصد سرمایه گذاری در بازار خودرو را دارند باید این نكته را مد نظر قرار دهند كه با وضعیت جدید سود زیادی نصیب خریداران نخواهد شد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.