نخستین رویداد "همافزایی برای مدیریت ایران 1401" به عنوان نخستین گام در مسیرِ رسیدن به دولت مردمی، دوم تا چهارم مردادماه سال جاری در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران به نقل از ایسنا، رویداد همافزایی برای مدیریت ایران در نخستین دوره برگزاری خود قصد دارد تا حلقه وصلی میان مدیران كشور و شركتها، موسسات و گروههایی باشد كه دارای الگو، ایده و محصولی برای حل چالشهای اساسی ایران هستند. این رویداد مبدا تحولی بزرگ در روند حكمرانی و حل نظام مسائل كشور خواهد بود و افراد بواسطه خدمت، محصول یا الگویی كه دارند میتوانند در بهبود مناسبات حكمرانی نقش آفرین باشند.
بنا بر اعلام، در این رویداد شركتها، موسسات و گروههای نوآور امكان شبكهسازی دارند تا بتوانند همكاران، رقبا و مدیران مختلف كشور را شناسایی كنند و برای طرح همكاری با آنها اقدام كنند. از طرفی نیز از طریق شبكه سازی امكان اخذ سرمایه و پروژه از سازمانها و سرمایهگذاران را دارند تا علاوه بر حل چالشهای كشور كسب و كار خود را توسعه دهند.
علی منصوری - دبیر رویداد همافزایی مدیریت ایران درباره ماهیت این رویداد گفت: رویداد همافزایی مدیریت ایران با یك دغدغه اصلی شروع شد و مجموعه مدیریتی ما كه اخیرا با رویكرد جدید دولت منتصب شدند و بناست كه با رویكرد تحولی دولت همراه شوند، قطعا نیازمند فكرها، ایدههای جدید، روشهای نو برای حل مسئله و برخورداری از مجموعههای مسلط به شیوههای جدید و دانش بنیان هستند.
وی افزود: این رویداد میخواهد نقطه اتصال مجموعهها با مدیران ارشد و میانی باشد و از سوی دیگر مدیران ارشد و میانی بیایند، با هم آشنا شوند و در نهایت تعامل كنند. ما سعی كردیم از حدود 14 هزار شركت دانش بنیان، موسسههای فرهنگی، اجتماعی و همچنین گروههای جهادی موفق، حدود 1000 مجموعه را شناسایی كنیم كه همه آنها در سامانه https://www.hamafzairan.ir ثبت نام كرده اند.
منصوری ادامه داد: در این رویداد بخشهای گوناگونی داریم كه میتوان به دو بخش ویژه هنری اشاره كرد كه به صورت فضای چند رسانهای است و دستاوردهای انقلاب اسلامی را ارائه میدهیم.
وی گفت: در حوزه فرهنگی نزدیك به 15 مبحث مانند خانواده، آموزش و پرورش و كودكان و نوجوانان، در زمینه اجتماعی 16 مجموعه مانند اعتیاد، كودكان كار، نوآوریهای اجتماعی و در حوزه فناوری اطلاعات هم رسانه، فضای مجازی و حوزه سلامت و غیره را داریم و از مجموعههای مردمی هم دعوت كردهایم.
در ادامه سید احمد عبودتیان - دستیار رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت - هم با بیان اینكه نقطه تمایز جمهوری اسلامی با سایر نظامات، حضور مردم است اظهار كرد: وقتی در 12 فروردین ماه 1358 مردم به جمهوری اسلامی، رای دادند، امام خمینی(ره) در پیامی اعلام كردند این روز امامت امت و روز جمهوری اسلامی است به این معنا كه مردم را مسئول حاكمیت در نظر گرفتند.
وی افزود: این موضوع با نظامهای دولتهای دیگر تناقض دارد اما از همان نقطه شروع حكومت اسلامی، امام حكومت را بر عهده مردم می گذارد و امامت امت را در نظر میگیرند؛ البته در سالهای قبل جای خالی این نگاه بسیار احساس می شد.
عبودتیان با بیان اینكه در همان زمان برای دخیل كردن مردم در حاكمیت و امنیت كشور، كمیته انقلاب اسلامی را ایجاد كردند، تشریح كرد: همچنین در زمانی كه ایشان متوجه توسعه بی سوادی از زمان طاغوت در كشور می شوند، الگوی ساده نهضت سواد آموزی از طریق آموزش افراد باسواد به بیسواد را پایهریزی كردند.
دستیار رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت با اشاره به فرمایش امام راحل مبنی بر پرهیز از هرگونه كاغذبازی، گفت: حضرت امام تاكید داشتند كه از مساجد و مراكز علمی و دینی برای آموزش مردم استفاده شود؛ همچنین همه مردم را برای مشاركت در دفاع از كشور دعوت كردند كه ثمره آن تشكیل بسیج و سپاه بود و مراكز بهداشتی و درمانی، آموزشی و مهندسی در همین راستا شكل گرفت.
وی معتقد است ثمره دفاع مقدس و مشاركت مردم، عدم واگذاری حتی یكوجب از خاك كشور به دشمن بود؛ البته در سالهای گذشته و در اداره جمهوری اسلامی، از این الگو فاصله گرفته شده است كه یكی از دلایل آن جایگزین كردن الگوهای شرقی و غربی است؛ در حالی كه اوج الگوی مردمی، جهاد سازندگی است كه مردم در بطن حكمرانی كشور قرار گرفتند و بعدها همان الگوی مردمی را به وزارتخانه تبدیل كردیم.
او با بیان اینكه در گذشته حضور مردم بیشتر در حوزه فرهنگی بود اظهار كرد: اوج این اتفاق در زمینه كرونا بود و مردم ما توانستند با كمكهای خود اتفاقات بزرگی را رقم بزنند.
وی با بیان اینكه دولت سیزدهم در زمانی مستقر شد كه مشكلات فراوانی علی رغم تلاشهای انجام شده وجود داشت اظهار كرد: راه حل چیست؟ دولت موظف است در مسیر سیر اهداف انقلاب اسلامی حركت كند؛ مرحله اول، پیروزی انقلاب اسلامی، مرحله دوم فرآیند ایجاد نظام و مرحله سوم تشكیل دولت اسلامی است و به عبارتی دولتی اسلامی است كه مردم در نظام حمكرانی دخیل باشند.
وی تأكید كرد: مردم باید در ساحت تصمیمسازی باشند و علاوه بر مورد ذكر شده، ساحت نظارت است كه باید آحاد مردم در همه حوزه نظارت داشته باشند، تمامی این مسائل قرار است به زودی و طی دو ماه آینده انجام شود.
عبودتیان با بیان اینكه رویداد همافزایی مدیریت ایران یك رویداد مطلع است؛ تاكید كرد كه ما چند مانع داریم كه اولین آن این است كه باید احساس مسئولیت در مردم وجود داشته باشد.
وی تأكید كرد: این اتفاق باید رخ دهد و علاوه بر آن، گروههایی از مردم باید بهعنوان حلقههای میانی ایجاد شود تا بستر را برای حضور آحاد مردم فراهم كنند؛ مساله دیگر زیرساختهای قانونی است كه در بسیاری از موارد قانون اجازه نمیدهد اما این مسئله هم قرار است طی اقداماتی حل شود.
دستیار رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت در پایان سخنانش بیان كرد: بستر واقعی مردمیسازی همین پایگاههای مردمی هستند اما بعضی از كاركردهای این نهادها تضعیف شده و به عبارتی از دست رفته است؛ بنابراین مسیر حكمرانی مردمی باید در پایگاههای مردمی ایجاد شود.
طبق اعلام مسوولان برگزاری، مزیت رویداد هم افزایی مدیریت ایران برای مدیران كشور علاوه بر وجه كلان آن كه تمركز بر حل چالشها و مسائل كشور، ایجاد نمایشگاهی از شركتها و موسسات متنوع است كه در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، فناوری، مدیریت، اشتغال، آموزش، بهداشت، محیط زیست و رسانه توانایی ارائه الگو و حل مساله را دارا هستند. وجود چنین گروههایی زیر یك سقف بستری مهیا و آماده است تا مدیران برای حل مسائل حوزههای تحت مدیریت خود از آنها مشاوره بگیرند و با طرح همكاری چالشها را در زمان كم و با كیفیت مطلوب حل كنند.
با مراجعه به وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.