كلانبیمارستان هوشمند حضرت مهدی (عج) با حدود 1000 تخت، 42 تخت اتاق عمل و سایر امكانات، روز چهارشنبه 16 اسفند همزمان با سالروز ولادت مهدی موعود(عج) افتتاح شد؛ بیمارستانی كه نمادی از قدرت جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت است.
بیمارستان حضرت مهدی (عج) با نزدیك به 1000 تخت شامل ٥٢٢ تخت بستری عادی، 204 تخت بستری ویژه، 110 تخت بستری اورژانس و 42 تخت بستری جراحی سرپایی، پروژه بیمارستانی منحصر بفرد تاریخ نظام سلامت كشور است كه در مجاورت بیمارستان امام خمینی (ره) ساخته شده است.
این بیمارستان 108 هزار متر مربع وسعت دارد و به همین دلیل سرانه فضای فیزیكی هر تخت آن بالاست و بیماران در فضایی باز و مناسب تحت درمان قرار میگیرند.
همچنین برخوردار از پد هلی كوپتر، تجهیزات پیشرفته، روزآمد و فوق مدرن است. بیشترین تعداد تخت ICU و CCU را در بین بیمارستانهای كشور دارد، تنها 110 تخت اورژانس دارد كه این تعداد تخت برای احداث یك بیمارستان كافی است، تعداد380 عضو هیأت علمی دارد كه تعدد و تنوع رشته های آنها در بین بیمارستانهای كشور و منطقه بینظیر است.
دشوارترین و مهمترین عملهای جراحی از قبیل پیوند كبد و جراحی قاعده جمجمه در این بیمارستان به واسطه تجهیزات پیشرفته و پزشكان نخبه و دانشمند قابل انجام است. تنها 6 ژنراتور دارد كه هر یك از این ژنراتورها برای تامین برق یك مجموعه بیمارستانی بزرگ كافی است. بیمارستان از معماری و هتلینگ فوق پیشرفته برخوردار است و خدمات رسانی در آن فناوری پایه و تماماً هوشمند است.
بیمارستان حضرت مهدی (عج)؛ نمادی از قدرت جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت است
دكتر بهرام عیناللهی در مراسم افتتاح این مركز درمانی در روز چهارشنبه 16 اسفند همزمان با سالروز ولادت حضرت مهدی(عج) گفت: افتخار داریم، یكی از بزرگترین پروژهها را نه تنها در كشور بلكه در منطقه ـ كه نامش را كلانبیمارستان هوشمند حضرت مهدی (عج) گذاشتهایم ـ افتتاح كنیم كه با حضور رییس جمهوری این كار انجام شد. این بیمارستان یكی از بیمارستانهای بسیار بزرگ در منطقه و در كشور است.
وی افزود: این بیمارستان حدود 1000 تخت بیمارستانی و 42 تخت اتاق عمل دارد و به اندازه یك بیمارستان 110 تختخوابی، تخت اورژانس دارد و تمام اعمال جراحی پیشرفته اعم از اعمال جراحی مغز، پیوند كبد و كلیه در آن قابل انجام است؛ همچنین 380 عضو هیات علمی دارد و یك بیمارستان آموزشی، درمانی و پژوهشی است.
عیناللهی با بیان اینكه این بیمارستان كاملا دولتی و با همه بیمهها طرف قرارداد است، گفت: در این بیمارستان به مردم خدمترسانی مناسب میشود. این بیمارستان 108 هزار متر مربع است و كاملا به روز است و چند اتاق عمل هیبرید دارد، به طوری كه تمام امكانات تشخیصی و آزمایشی در داخل اتاق عمل هست را دارد و اگر در همانجا بیمار لازم داشته باشد، سیتیاسكن و امآرآی و جراحی ـ در صورت نیاز ـ انجام میشود.
وی گفت: از آنجایی كه قول داده بودیم، هر پروژهای كه افتتاح میكنیم، حتما باید به مرحله ارائه خدمت به مردم و بیماران رسیده باشد، از چند روز قبل از افتتاح بیمارستان حضرت مهدی (عج)، بیماران در این بیمارستان پذیرش شدهاند و این بیمارستان كاملا آماده پذیرش بیماران است.
وزیر بهداشت تاكید كرد: این بیمارستان نمادی از قدرت جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت است و به نوعی میتوان گفت كه «این بیمارستان برج میلاد حوزه سلامت» است؛ به این معنا همانطور كه برج میلاد نمادی برای كشور شد، با این بیمارستان و بیمارستانهایی كه در آینده افتتاح میكنیم، نمادهای ملی در حوزه سلامت را به همه جهان نشان میدهیم.
شاهد گسترش قطبهای پزشكی در كشور هستیم
آیت الله سید ابراهیم رئیسی؛ رئیس جمهور كشورمان، صبح روز چهارشنبه 16 اسفند، مصادف با سالروز میلاد باسعادت امام زمان (عج) در مراسم افتتاح رسمی كلان بیمارستان هوشمند حضرت مهدی (عج) با تبریك این مناسبت و نیز تبریك بهرهبرداری رسمی از بزرگترین پروژه نظام سلامت كشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از همه دستاندركاران اجرای این طرح در دورهها و دولتهای گذشته و نیز در دوره دولت مردمی صمیمانه قدردانی كرد.
وی با اشاره به عزم دولت مردمی برای تكمیل طرحهای نیمه تمام گفت: برخی میگفتند كه تكمیل طرحهای نیمه تمام به نام چه كسی ثبت خواهد شد؟؛ اما این مساله به هیچ وجه برای ما اهمیت نداشت و صرفا به این میاندیشیم كه خروجی تكمیل پروژههای نیمه تمام، خدمت به مردم بوده و به سبد خدمات و افتخارات نظام جمهوری اسلامی اضافه میشود.
رئیس جمهور از خدمات كادر درمانی، پزشكی و پرستاری كشور كه در مواجهه با كرونا، با مجاهدت و از خودگذشتگی از جان مردم و سلامت عمومی صیانت و در این مسیر حركتی ماندگار ثبت كرده و افتخار آفریدند، قدردانی كرد و در ادامه با اشاره به اقدامات و دستاوردهای دانشبنیان كشور در حوزه تجهیزات پزشكی، افزود: دستاوردهای كشور در حوزه تولید تجهیزات پزشكی دانشبنیان افتخارآمیز است و اگر در گذشته مسئولان كشور هنگام سفرهای خارجی فرش و امثال آن را به عنوان محصولات كشور با خود میبردند، امروز بنده با افتخار تجهیزات پزشكی و اتاق عمل تولید شده توسط متخصصان جوان شركتهای دانشبنیان كشور را با خود به كشورهای خارجی میبرم.
وی همچنین تولید 97 درصد نیازهای دارویی در داخل را از افتخارات كشور توصیف و تصریح كرد: چندی پیش كه برای بازدید به یكی از پاركهای علم و فناوری رفته بودیم، مسئول یكی از شركتهای داروسازی دانشبنیان به ما اعلام كرد كه میتوانیم با افتخار اعلام كنیم امروز این ظرفیت را داریم كه مهاجرت نخبگان این حوزه معكوس شود، چون ظرفیت بسیار خوبی برای تولید دانشبنیان در حوزه داروسازی در كشور فراهم شده است.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به فعالیت 380 عضو هیات علمی در بیمارستان حضرت مهدی (عج)، آن را باعث افتخار نظام سلامت عنوان كرد و گفت: این بیمارستان ظرفیت پرورش دانشجویان، كاربردی كردن دانش پزشكی و كارورزی دانشجویان را دارد. تلاش كنید تا كیفیت كار و خدمترسانی به بیماران در این مركز درمانی با تلاش هیات علمی و كادر درمان حفظ شود و روز به روز مطابق استانداردهای بهداشتی و درمانی ارتقاء یابد.
آیت الله رئیسی با بیان اینكه اقدامات پزشكی كشور نه تنها در منطقه، بلكه در دنیا نامآور است، خاطرنشان كرد: در گذشته شهرهایی مانند شیراز، مشهد، یزد و كرمان قطب سلامت كشور بودند و از كشورهای همسایه برای درمان به این نقاط سفر میكردند، اما امروزه شاهد گسترش قطبهای پزشكی در كشور هستیم كه این امر حاصل تلاش كادر درمانی متخصص و دلسوز و حساسیتهای ویژه آنها در این زمینه است.
وی در ادامه تاكید كرد: دولت سیزدهم و مجلس شورای اسلامی با دلسوزی فراوان، به دنبال اجرای عدالت در حوزه سلامت هستند و تلاش میكنیم، پروژههای عقبمانده حوزه سلامت كه برخی از آنها بیش از 15 سال قدمت دارند، با سرعت به نتیجه برسند. با كمك خیّران، سرمایهگذاران و كارآفرینان تلاش میكنیم كه طرحهای نیمه تمام حوزه سلامت را سریعتر به سرانجام برسانیم و شاهد بهرهبرداری از مراكز درمانی نیمه تمام در تهران و سایر شهرهای كشور باشیم.
رئیس دولت سیزدهم با تاكید بر اینكه احداث بیمارستان از جمله اقدامات ضروری در ارتقای نظام سلامت كشور به شمار میرود، گفت: باید سرمایهگذاری در حوزه بهداشت و درمان نسبت به گذشته افزایش یابد و علاوه بر آن با اقدامات پیشگیرانه برای كنترل بیماریها در كشور تلاش كرد.
وی با بیان اینكه نیروی انسانی مبتكر و خلاق، سرمایه ارزشمندی در كشور محسوب میشود، تصریح كرد: علاقه مندی جوانان به انتخاب رشته پزشكی در دانشگاهها، نشان دهنده اهمیت این حوزه است و باید از این فرصت برای ارتقای علم و دانش پزشكی در كشور استفاده و در حوزه پزشكی باید به مرجعیت علمی در منطقه و جهان دست پیدا كنیم.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینكه خود پزشكان باید حوزه طب سنتی را مدیریت كنند تا جلوی سوء استفاده افراد غیرمتخصص در این عرصه گرفته شود، گفت: یافتههای طب سنتی باید از مسیر علمی و آزمایشگاهی به نیازهای مردم پاسخگو باشد و دستاوردهای آن باید با استفاده از كرسیهای نظریهپردازی به تایید نظام سلامت برسند و سپس پاسخگوی نیازهای مردم باشند.
آیت الله رئیسی تاكید كرد: باید نسبت به ارتقای علم با تكیه بر آرا و اندیشههای نو تلاش كنیم و همانطور كه رهبر معظم انقلاب درباره سال تولید، دانش بنیان و اشتغالآفرین فرمودند، داناییها ضمیمه توسعه تواناییها در كشور شود تا محصول نهایی این اقدامات رضایتمندی مردم را ارتقا دهد. امروز سلامت و درمان بخش قابل توجهی از سبد هزینه خانوادهها را تشكیل میدهد و هر چقدر هزینه مردم كاهش پیدا كند، بزرگترین خدمت دولت به مردم رقم میخورد؛ باید با استفاده از بیمهها و روشهای مختلف سهم خانوادهها را در حوزه سلامت كاهش دهیم.
منبع/ ایرنا-تابناك
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.