رهبر انقلاب: یك بسیج مردمی در امر اقتصاد می‌تواند جهش تولید را محقق كند

رهبر انقلاب عصر روز چهارشنبه اول فروردین 1403 در سخنرانی نوروزی خود بیان كردند:‌ اقتصاد یكی از مسائل اساسی كشور و یكی از نقطه ضعفهای ما است. اگر اقتصاد كشور وضع مطلوبی پیدا بكند تأثیر در همه‌ی اوضاع عمومی كشور خواهد داشت.

1403/01/01
|
19:13
|

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب در اولین روز از سال 1403 با حضور اقشار مختلف مردم در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد.
مهم ترین محورهای بیانات رهبر انقلاب به شرح زیر است:
_ امروز منافع ملی ما و افق روشن آینده ما وابسته است به امید و ایمان. اگر فروغ امید در دل‌ها خاموش بشود هیچ حركتی اتفاق نمی‌افتد. ما این همه ظرفیت برای پیشرفت داریم، این همه جوان مستعد داریم، این ملت آماده به كار و پای كار را داریم، این منابع كم‌نظیر طبیعی را داریم، این موقعیت جغرافیایی ممتاز را داریم، مامی‌توانیم پیشرفت كنیم، پیشرفت‌های بزرگی كنیم، از اول انقلاب تا امروز هم خیلی پیشرفت كردیم اما بیش از این‌ها ما امكان پیشرفت داریم.
_ لكن این پیشرفتها در صورتی امكان پذیر است كه من و شما امیدوار باشیم به آینده. امید داشته باشیم، بدانیم میشود پیش رفت، میشود كار كرد، میشود حركت كرد. عوامل امیدزا هم در كشور بحمداللّه كم نیست.
_‌ چیزهایی كه امید در انسان ایجاد میكند در كشور فراوان است. همین پیشرفتهای علمی در عرصه‌ی صنعت، در عرصه‌ی سلامت، در عرصه‌ی فضا، در سیاست و پیشرفتهایی كه در سیاست خارجی داشتیم. آنچه كه در كشور به صورت امنیت مورد توجه است، امنیتی كه در كشور وجود دارد. ما در 22 بهمن چند میلیون افراد ما در سرتاسر كشور حركت میكنند بحمداللّه با امنیت كامل. انتخابات صورت میگیرد با امنیت كامل. كمتر جایی در دنیا این ثبات، این امنیت، این حضور مردمی، این پیشرفتهای سریع و شگفت آور وجود دارد. خب اینها عوامل امیدزاست. حس عزّت را، حس افتخار را در مردم ما تقویت می‌كند.
_‌ ما توانهای تبلیغاتی‌مان متأسفانه آن چنان رسائی لازم را ندارد كه بتواند آنچه را كه اتفاق می‌افتد در معرض دید مردم قرار بدهد. اینها همه جلوه‌ای امیدزاست در كشور. مظهر نشاط كشور است، مظهر امیدواری كشور است. این نشان میدهد كه مجموعه‌ی ملت ما به خصوص جوانهای ما بانشاط‌ند، باتحركند، با حركتند، با ابتكارند، امیدوارند.
_‌ بعضی افراد به نظر بنده غافل، منفی‌بافی میكنند. هم وجود امید در جوانها را انكار میكنند. هم سعی میكنند امید را از دلها زایل كنند. قلمش را به كار می‌اندازد برای اینكه استدلال كند كه به آینده نمیشود امیدوار بود.
_‌ مثل اینكه كمین گرفتند كه روح امید را در جوان‌ها از بین ببرند بمیرانند. سالهاست دشمن این كار را دارد میكند، موفق نشده، سالهاست با تبلیغات گوناگون با انواع و اقسام ترفندهای تبلیغی و رسانه‌ای و اینها دارند تلاش میكنند، ضعف‌های ما را بزرگنمایی میكنند. خب ما در كشور ضعف‌هایی داریم، ده برابر بزرگ میكنند آن را. پیشرفت‌هایی داریم، آن‌ها را مسكوت می‌گذارند. گاهی انكار میكنند.
_ دشمن دارد این كار را میكند اما در داخل كشور چرا این كار را بعضی از افراد می‌كنند؟ به نظر من نبایستی این غفلت را ما به خودمان اجازه بدهیم. نباید این خطا را مرتكب شویم. من به جوان‌های عزیز توصیه میكنم، من میگویم جوان‌ها جلوتر از نقشه دشمن حركت كنند. دشمن میخواهد مأیوس كند شما را. شما بیش از آنچه كه او تلاش میكند برای ناامید كردن؛ تلاش كنید برای ایجاد امید، برای شكوفایی امید در دل‌های جوان‌ها.
_ شعار سال معمولاً بخشی از راهبرد اساسی كشور است برای اینكه توجه مسئولین، همت مسئولین، تلاش مسئولین متوجه این بخش بشود از یك طرف؛ و افكار عمومی مردم و معرفت عمومی مردم مطالبه كند این معنا را از طرف دیگر.
_ در سال گذشته ما شعار مهار تورم و رشد تولید را مطرح كردیم. گزارشهای رسمی كه مورد تأیید هم هست به ما میگوید كه كارهای خوبی در این زمینه انجام شده. البته با فاصله‌ی نسبتاً زیادی با آنچه كه مطلوب ماست. باز هم باید تلاش بشود. لذا من همین جا عرض میكنم شعار سال 1402 امسال هم جزو مطالبات ماست. همه بایستی دنبالش باشیم.
_‌ اما شعار امسال البته برجسته‌تر است. امسال شعار جهش تولید است. جهش تولید به نظر كار بزرگ و شاید در نظر بعضی نشدنی بیاید. لكن بنده معتقدم با توجه به بخش دوم این شعار یعنی مشاركت مردم این شدنی است.
_‌ اگر ما این توفیق را پیدا كنیم كه همت مردم، سرمایه‌ی مردم، ابتكار مردم، حضور جدی آحاد مردم را در عرصه‌ی اقتصادی وارد كنیم درواقع یك بسیج مردمی در امر اقتصاد بكنیم میتواند تولید هم به جهش برسد.
_ اقتصاد یكی از مسائل اساسی كشور و یكی از نقطه ضعفهای ما است. اگر اقتصاد كشور وضع مطلوبی پیدا بكند تأثیر در همه‌ی اوضاع عمومی كشور خواهد داشت. میتوان گفت در دین و دنیای مردم میتواند اثر بگذارد.
_ سالهاست دشمنان تلاش میكنند كه اقتصاد كشور را به زانو دربیاورند. به طور جدی این را ما در برخوردهای خصمانه‌ی آمریكا و بقیه‌ی همراهان او در طول زمان احساس كردیم.
_ مقصودشان فروپاشی اقتصاد ایران است. البته با همت جوانان ما و تلاشهای فراوانی كه در این كشور از سوی مردم و مسئولین انجام گرفته دشمن موفق نشد و به حول قوه‌ی الهی باز هم موفق نخواهد شد.
_ دشمن در قضیه‌ی اقتصادی علیه جمهوری اسلامی پیگیر است، فعال است. ما هم باید فعال باشیم، باید پیگیر باشیم. بایستی مصمم در این راه حركت كنیم. با فكر درست و تلاش خستگی ناپذیر و شبانه روزی. برای اینكه اقتصاد كشور شكوفا بشود همه‌ی چرخ دنده‌های بزرگ و كوچك كشور باید به كار بیفتد. همه باید تلاش كنند. هم از زیرساختهای كشور استفاده بشود، هم از ابتكارات مردمی استفاده بشود، هم از قدرت مدیریت فعالان اقتصادی و فعالان مدیریتی استفاده بشود.
_ امسال اولین سال شروع برنامه هفتم توسعه است. هدف كلی برنامه هفتم شكوفایی اقتصاد همراه با عدالت است لكن برای پایان این برنامه اهدافی را ذكر كردند كه اینها خیلی مهم است این اهداف تك رقمی كردن تورم، اصلاح ساختار بودجه، تحول در نظام مالیاتی، تولید حداقل 90 درصد از كالاهای اساسی در داخل كشور، اینها كارهای بزرگی است. افزایش بهره‌وری آب كشاورزی كه این از مشكلات كشور است و در این برنامه هفتم مورد توجه قرار گرفته است، و طرح های عظیم ملی بزرگی.
_‌ خب اگر ما بخواهیم به این اهداف دست پیدا كنیم به نظر من بدون حضور مردم ممكن نیست؛ بایستی با حضور مردم انجام بگیرد. مجموع كمك‌ها از سوی مردم می‌تواند ما را به این هدفها برساند.
_ قضایای غزه نشان داد حقانیت تشكیل جبهه‌ی مقاومت را. بعضی مطرح میكردند كه خب این جبهه‌ی مقاومت در غرب آسیا چه لزومی داشت. نشان داده شد كه حضور جبهه‌ی مقاومت در این منطقه جزو حیاتی‌ترین مسائل است. روز به روز هم بایست این جبهه‌ی مقاومت تقویت بشود.
_‌ طبیعی است انسان با وجدان، انسانهایی كه وجدان بیدار دارند در این منطقه وقتی ظلم صهیونیستها را كه هفتاد سال است این ظلم ادامه دارد، وقتی این ظلم را میبینند ساكت ننشینند، آرام ننشینند و به فكر مقاومت بیفتند.
تشكیل جبهه‌ی مقاومت برای مواجهه‌ی با این ظلم مستمر و دائمی جنایتكاران صهیونیست علیه ملت فلسطین و حامیان فلسطین است.
_‌ در این چند ماه اخیر جبهه‌ی مقاومت از وضع واقعی خود رونمایی كرد. شاید نه آمریكایی‌ها، نه غربی‌ها، نه دولتهای منطقه نمیدانستند قدرت مقاومت و توانایی مقاومت در این منطقه آن طوری كه واقعاً وجود داشت و وجود دارد فهمیدند، حالا فهمیدند.
_ این مقاومت فلسطین را شما نگاه كنید. این صبر مردم مظلوم غزه را ببینید. این اراده و انگیزه‌ی مبارزان مقاومت فلسطینی از حماس و بقیه‌ی دست گروه‌ها مشاهده كنید. این قدرت اراده را در مقاومت در لبنان در یمن در عراق ببینید، مقاومت این است. مقاومت از وجود واقعی و توانایی‌ها و وضع خود رونمایی كرد و به دنیا نشان داد كه مقاومت یعنی چه. همه‌ی محاسبات آمریكا را به هم ریخت.
_ آمریكایی‌ها با یك محاسبه‌ی غلط درصدد آن بودند كه بر همه‌ی اوضاع و احوال منطقه حاكمیت پیدا كنند. قدرت مقاومت این محاسبه را به هم ریخت. نشان داد كه چنین چیزی ممكن نیست و آمریكایی‌ها نمیتوانند در این منطقه بمانند و ناچارند منطقه را تخلیه كنند.
_ در این چندماه اخیر و در قضایای غزه وضعیت رژیم صهیونیستی هم برای همه روشن شد. معلوم شد كه رژیم صهیونیستی نه فقط در حفاظت از خود دچار بحران است بلكه در بیرون آمدن از بحران هم دچار بحران است.
_ ورود رژیم صهیونیستی در غزه برای او ایجاد باتلاق كرد. امروز اگر بیرون بیاید از غزه شكست خورده بیرون نیاید هم شكست خورده وضع رژیم صهیونیستی اینطور است.
_ همین تناقضی كه در تصمیم‌های رژیم صهیونیستی وجود دارد و سرگیجه‌ای كه به آن دچار هستند، موجب شده در داخل رژیم صهیونیستی اختلافات عمیق بین مسئولین رژیم صهیونیستی، بین خودشان به وجود بیاید كه نتوانند تصمیم بگیرند. امروز نمی‌تواند رژیم صهیونیستی تصمیم بگیرد، این، او را به سقوط هرچه بیشتر ان‌شاءالله نزدیك می‌كند.

دسترسی سریع