استودیو صدای شهر 18 ساله شد/ از صدای ترافیك تا آلودگی هوا؛ گفت وگوی «جام جم» با دست اندركاران استودیو صدای شهر رادیو تهران

این نیاز تهران است كه رادیویی مخصوص خودش داشته باشد تا ضمن اطلاع‌رسانی از موضوعات حوزه‌ شهری، ترافیكی، به دغدغه‌ها و مطالبات شهروندان پاسخ دهد و اقدامات مسئولان شهری را شفاف‌سازی كند. از این رو استودیو صدای شهر رادیو تهران فعالیت رسمی اش را به عنوان یك استودیوی شهری 13 آبان ماه، سال 1385 آغاز كرد...

1403/08/19
|
12:14
|

این نیاز تهران است كه رادیویی مخصوص خودش داشته باشد تا ضمن اطلاع‌رسانی از موضوعات حوزه‌ شهری، ترافیكی، به دغدغه‌ها و مطالبات شهروندان پاسخ دهد و اقدامات مسئولان شهری را شفاف‌سازی كند. از این رو استودیو صدای شهر رادیو تهران فعالیت رسمی اش را به عنوان یك استودیوی شهری 13 آبان ماه، سال 1385 آغاز كرد و همكاری دو جانبه ای میان رادیو تهران و شهرداری شكل گرفت تا تعامل و ارتباط دوسویه بین مردم و رادیو تهران برقرار شود؛ مردم در ارتباط با استودیو صدای شهر مشكلات شان را مطرح می‌كنند و عوامل برنامه‌ساز رادیو تهران با تهیه گزارش و پیگیری از مسئولان پاسخگوی آنها خواهند بود. به بهانه 18 سالگی این استودیو با عوامل آن گفت و گو شده كه در این نوشتار می‌خوانید.

از ترافیك تا آلودگی هوا
حمیدرضا صحراگرد، مدیر شبكه رادیویی تهران با حضور در این مراسم درباره فعالیت‌های این استودیو به «جام جم» می‌گوید: استودیو صدای شهر رادیو تهران فعالیت رسمی خود را 13 آبان ماه سال 1385 آغاز كرد. توافقی بین رادیو تهران، شهرداری تهران و سازمان حمل و نقل ترافیك صورت گرفت تا پیام‌های ترافیكی شهر از استودیو صدای شهر به سمع مخاطبان برسد.آن زمان به دلیل این كه نرم‌افزارهایی در حوزه ترددهای شهری وجود نداشت، رادیو تهران به واسطه صدای شهر خدمت مهم و تاثیرگذاری را به شهروندان ارائه می‌كردند كه بسیار مفید و كاربردی بود.

وی در ادامه می‌افزاید: موفقیت استودیو «صدای شهر» رادیو تهران سبب شد تا شهرهای دیگر هم اقدام به راه‌اندازی استودیو صدای شهر كنند. اما از زمانی كه نرم‌افزارهای كاربردی آمده اند، استودیو صدای شهر تغییر ماهیت داد و ضمن اعلام پیام‌های ترافیكی و شهری، به فرهنگ‌سازی در حوزه‌های مختلف همچون فرهنگ رانندگی و... می‌پردازد.

مدیر شبكه رادیویی تهران در بخش دیگری از صحبت‌هایش به وظیفه جدیدی كه از سال گذشته به استودیو «صدای شهر» محول شده، اشاره می‌كند: از سال گذشته به دلیل این كه یكی از ریشه‌های آلودگی هوا ترافیك است، به صورت آزمایشی مباحث مرتبط به این حوزه به استودیو «صدای شهر» محول شد كه در این حوزه كارهایی صورت گرفته، در حال آسیب‌شناسی هستیم و قرار است كه چند بخش اختصاصی به صدای شهر افزوده شود.

فعالیت در 15 بخش خبری
امیر شهرامی فر، مدیر رادیو استودیو صدای شهر رادیو تهران درباره این كه به چه دلیل این استودیو خارج از سازمان صدا و سیما واقع شده؟ بیان می‌كند: استودیو «صدای شهر» رادیو تهران از زمان تاسیس تاكنون در ساختمان مركز كنترل ترافیك به فعالیت خود ادامه می‌دهد. یكی از مزایای قرار گرفتن این استودیو در ساختمان مركز كنترل ترافیك، این است كه تمام دوربین‌های ترافیكی شهر زیر پوشش این ساختمان است، از این طریق به صورت لحظه ای ترافیك، تصادفات و حوادث از طرف استودیو «صدای شهر» اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی درباره كاركرد این استودیو عنوان می‌كند: استودیو «صدای شهر» در دو شیفت كاری صبح و عصر در اوج ترافیك فعالیت دارد كه مسئولیت هر شیفت با یك گروه برنامه‌ساز است كه در مجموع 15 بخش خدمت مخاطبان ارائه می‌شود. استودیو «صدای شهر» هر روز به جز ایام تعطیل، از ساعت 6:55 دقیقه تا 9:55 دقیقه و عصرگاه از ساعت 15:55 دقیقه تا 20، با بخش‌های ترافیكی،گزارش و بخش‌های خبری همراه مخاطبان است. در مجموع در استودیو «صدای شهر» پیام‌های ترافیكی و شهری، اخبار خیابان‌های پرتردد، حوزه‌های مختلف شهری همچون پلیس راهور، آتش نشانی، مترو، تاكسیرانی، اتوبوسرانی و... پوشش داده می‌شود.

گزارشگر، پل ارتباطی بین مدیران و مردم
علیرضا محمدی، از گزارشگران پیشكسوت حوزه شهری است كه حدود 30 سال در این حرفه همراه و همدل با شهروندان است، او درباره فعالیتش در رادیو استودیو صدای شهر می گوید: با توجه به رویكرد شبكه رادیویی تهران كه هر آنچه كه مرتبط به شهر تهران و شهرستان‌های استان است را پوشش می دهد، بنده هم با تهیه گزارش از اقدامات و خدمات شهر تهران در این حوزه فعال هستم. علاوه بر انعكاس مطالبات و دغدغه‌های مردم، به طور معمول در گفت وگو با رئیس شورای شهر، اعضای شورا ، شهردار تهران و مدیران شهری و... مشكلات شهروندان پیگیری می‌شود.

گزارشگران همیشه برای تهیه گزارش در بین مردم هستند، محمدی در پاسخ به این پرسش كه اصلی‌ترین مطالباتی كه مردم دارند و با شما در میان می‌گذارند، چیست؟ عنوان می‌كند: مطالبات اصلی مردم تهران حمل و نقل عمومی، ترافیك، آلودگی هوا، بافت‌های فرسوده و توسعه مترو و اتوبوس است.

وی در ادامه صحبت‌هایش به ویژگی‌های یك گزارشگر اشاره می‌كند: ویژگی یك گزارشگر صداقت در كلام و انعكاس صادقانه مطالبات مردم به دور از نگاه جناحی و حزبی است، چرا كه بالاترین وظیفه یك گزارشگر اجتماعی سیاسی این است كه پل ارتباطی بین مدیران و مردم باشد و صادقانه رفتار كردن است چرا كه بهترین داور و ارزیاب مردم هستند.
مردم مهم ترین انگیزه ما هستند
سعیده هاشمی، یكی از گوینده های استودیو صدای شهر است كه از ابتدای راه اندازی این استودیو گویندگی بخش های مختلف را بر عهده دارد و می گوید: از سال 1385 یعنی از همان ابتدای شروع به كار استودیو صدای شهر به عنوان گوینده و نویسنده در این استودیو مشغول هستم، چون باور دارم اصولا گویندگی هر متن یا هر خبری، لحن و صدای مناسب خودش را نیاز دارد و اعلام ترافیك هم همین طور است. صدای هر گوینده ای متناسب اعلام ترافیك نیست.
وی درباره فعالیت هایش در این استودیو توضیح می دهد: فعالیت صدای شهر به صورت روزانه است و دقیقا در دل برنامه های رادیو تهران در بخش های پنج دقیقه ای پخش می شود، تا شهروندان به طور روزانه و مستمر از وضعیت ترافیك و همین طور از مسائل به روز و به لحظه مربوط به ترافیك شهر آگاه شوند. یكی از ویژگی خاص این استودیو این است كه در ساختمان معاونت ترافیك شهرداری تهران مستقر است تا امكان دسترسی به دوربین های رصد ترافیك پایتخت و ارتباط مستقیم با كارشناسان ترافیك برای برنامه سازان این استودیو فراهم‌ باشد. در واقع ما به صورت لحظه ای تصاویر معابر شهر را می بینیم و با مشاهده مستقیم وضعیت و موقعیت، شرایط ترافیكی را برای مردم اعلام می كنیم. مخاطبان خیلی عزیز و صمیمی صدای شهر كه مهم ترین انگیزه فعالیت ما هستند، همین كه به صورت روزانه ما را از رادیو تهران بشنوند و از وضعیت ترافیك شهر آگاه شوند، موجب خشنودی ماست.
هاشمی در بخش دیگری از صحبت هایش یادآوری می كند: در كنار همكارانم همواره مشتاق ارتباط با مردم شهر هستیم تا بتوانیم با شنیدن مطالبات و حرف های مردم هر چه بهتر به موضوعات و مسائل ترافیكی شهر بپردازیم . مخاطبان می توانند از طریق شماره تلفن 88820001 با ما در ارتباط باشند كه معمولا روزانه بارها و بارها زنگ می خورد تا ارتباط ما را با شنونده های خوب مان بیشتر كند.
گوینده استودیو صدای شهر درباره این پرسش كه بیشتر شهروندانی كه با شما تماس می گیرند چه مباحثی را مطرح می كنند یا این كه دغدغه و مطالبه بیشتر مردم چیست؟ پاسخ می دهد: ماندن در ترافیك فقط یكی از موضوعاتی است كه شنونده ها با ما در میان می گذارند و به صدای شهر زنگ می زنند. شهروندان تهران خیلی از مسائل دیگر را همچون امكانات مورد نیاز عابران پیاده در مناطق، نیازهای حمل و نقل عمومی، الزامات معابر استاندارد، نیاز آموزش و ارتقائ فرهنگ ترافیكی و رفع موانع حادثه ساز و خطر ساز در نقاط مختف شهر و... را با ما در میان می گذارند.
كمك به كمتر شدن معضلات ترافیكی
حماد خزایی، یكی از تهیه كننده های قدیمی رادیو تهران است كه در استودیو صدای شهر هم كار تهیه كنندگی می كند و می گوید: از سال 1381 با عنوان تهیه كنندگی مشغول به كار شدم و از سال 1392 در صدای شهر در خدمت دوستانم هستم. در حال حاضر تهیه كنندگی بخش صبحگاهی سه شنبه ها را بر عهده دارم. ما در رادیو استودیو صدای شهر بیشتر پیگیر مباحث فرهنگ ترافیك، حل گره های ترافیكی و مشكلات تاكسیران ها و... هستیم.
وی درباره این كه تهیه كنندگی برنامه برای استودیو صدای شهر چه وجه تمایزی با تهیه كنندگی سایر برنامه دارد؟ توضیح می دهد: اطلاع رسانی، سرعت بالای خبر و پیگیری مطالبات شهری مردم از تفاوت های تهیه كننده در رادیو استودیو صدای شهر است. در روزهای سه شنبه متناسب با موضوع مهمانان در حوزه حمل ‌و نقل ترافیك به روی آنتن می آیند و پاسخگوی سوالات خواهند بود. امیدوارم بتوانیم به كمتر شدن معضلات ترافیكی شهرمان تهران كمك كنیم.


شهروندان می‌توانند برنامه‌های استودیو صدای شهر را روی موج اف. ام، ردیف 94 مگاهرتز یا روی موج ای. ام ردیف 1332 كیلوهرتز از شبكه رادیویی تهران بشنوند و مشكلات، نقطه نظر‌ها و دیدگاه‌های خود از طریق شماره ارتباط مردمی 88820001 به استودیو صدای شهر ارائه كنند.

دسترسی سریع