زنده یاد محمود گلابدره ای جنجالی ترین نویسندگان ایران

ماه دی، ماهی است كه محمود گلابدره ای در بیست و هشتمین روز آن در سال 1318 به دنیا آمد و بعد از استادش جلال آل احمد، یكی از جنجالی ترین نویسندگان ایران شد.

1397/10/25
|
10:01
|

ماه دی، ماهی است كه محمود گلابدره ای در بیست و هشتمین روز آن در سال 1318 به دنیا آمد و بعد از استادش جلال آل احمد، یكی از جنجالی ترین نویسندگان ایران شد. در حدود چهل كتاب نوشت كه اغلب آنها با سرو صدای زیاد منتشر شدند و برخی از آنها نیز هنوز رنگ چاپ و انتشار به خود ندیده اند.
محمود گلابدره ای در پانزدهم مرداد سال 1391 در تهران درگذشت و به گفته بهروز رضوی، خیلی آرزو داشت كتاب هایش در برنامه كتاب شب رادیو خوانده شود، ولی در آن سالها كتاب ایرانی در این برنامه خوانده نمی شد، بنابراین گلابدره ای نتوانست تحقق این آرزو را در این دوره كتاب شب كه آثار ایرانی هم در آن خوانده می شود، بشنود، ولی وصی او علی خلیلی از این موضوع بسیار راضی و خوشحال است و می گوید باور كنید كه محمود، بازخوانی آثارش از این برنامه را می شنود، چون نمرده است.
یكی از جنجالی ترین كتاب های او " ده سال هوم لسی آمریكا " است كه یك بار منتشر شد ولی هنوز تجدید چاپ نشده است. این كتاب تا 27 دی ماه، از ساعت 23 و 30 دقیقه در برنامه " كتاب شب " رادیو تهران با صدای بهروز رضوی بازخوانی خواهد شد.
كتاب ده سال هوم لسی آمریكا را گلابدره‌ای در نهایت سرگشتگی و حیرانی درباره سرزمینی نوشته است كه یك زمان برایش به غلط مهد تمدن بشری بوده، اما بعدها با سفر به آنجا و گشتن در كف خیابان‌ها و محله‌های پست شهرهایش با ظاهر یك بی‌خانمان و آواره، زوایای تاریك و غم‌انگیزی را می‌بیند كه نشان‌دهنده چهره دیگری (متفاوت از آنچه تبلیغ می‌شود) از آن سرزمین رویایی است. خواندن و شنیدن ماجراهای این سفر از زبان كسی كه به عنوان یك سرگردان و بی‌خانمان، تجارب و اندوخته‌هایش را برای ما روایت می‌كند، بسیار جذاب و عبرت‌آمیز است.
پخش تلخیص و تنظیم رادیویی این كتاب با تهیه كنندگی رضا قربانی، سردبیری محمدباقر رضایی صدابرداری فاطمه گنجعلی و مدیریت گروه اخلاق و زندگی شهروندی رادیو تهران، یاد این نویسنده فقید را زنده می كند.

دسترسی سریع