سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت وگو با رادیو تهران: سرریز 20 تا 30 درصد مواد مخدر تولید شده افغانستان در كشور

معاون كاهش تقاضا و مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت وگو با رادیو تهران اعلام كرد: حدود 20 تا 30 درصد مواد مخدر تولید شده در افغانستان موجب سرریز شدن در كشور می شود.

1397/10/25
|
12:07
|

معاون كاهش تقاضا و مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت وگو با رادیو تهران اعلام كرد: حدود 20 تا 30 درصد مواد مخدر تولید شده در افغانستان از مسیر جمهوری اسلامی به مسیر بالكان و اروپا انتقال داده شود كه این موضوع سبب رسوب و سرریز این مواد در كشور ما می شود.
دكتر «پرویز افشار»، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر و معاون كاهش تقاضا و مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت و گو با رادیو تهران برنامه «جمعه با سیاست» گفت: زمانی كه ناتو وارد افغانستان شد حداكثر تولید این كشور 180 تا 200 تن بوده است. سال گذشته این میزان در افغانستان 4 هزار و 600 تن بوده و امسال به 10 هزار تن رسیده است. تلاش می شود حدود 20 تا 30 درصد مواد مخدر تولید شده در افغانستان از مسیر جمهوری اسلامی به مسیر بالكان و اروپا انتقال داده شود كه این موضوع سبب رسوب و سرریز این مواد در كشور ما می شود.
وی تاكید كرد: نباید شیوه های نوین ورود و تبلیغ مواد مخدر كه جوانان و نوجوانان را هدف گرفته، نادیده گرفته شود. آن چیزی كه در حال حاضر به عنوان سیاست محوری در خصوص مواد مخدر در دنیا مطرح است، سیاست مهار، كنترل و مدیریت موضوع به صورتی است كه این روند شتابان و فزاینده مهار شود.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: 15 سال پیش تعداد مصرف كنندگان مواد در دنیا 200 میلیون نفر بوده اما در حال حاضر نزدیك به 350 میلیون نفر است. تنوع مواد در 2 دهه پیش شاید به تعداد انگشتان 2 دست بوده اما در حال حاضر بیش از 800 نوع ماده محرك جدید وارد دنیا شده كه این موضوع اهمیت آگاه سازی و آموزش جوانان و خانواده ها را چندین برابر می كند.
پرویز افشار خاطر نشان كرد: اینكه گفته می شود تهیه مواد بسیار آسان بوده و زمان تهیه آن 5 یا 3 دقیقه است كاملا غیر كارشناسی است. در حال حاضر افزایش كشفیات در استان هایی مانند هرمزگان، خوزستان ، بوشهر حكایت از آن دارد كه توزیع كنندگان به علت وجود راه های مناسب و سودآوری فراوان ریسك ورود و عبور مواد از ایران را پذیرفته اند. ساز و كار طرحی شده برای جمع آوری متعادان متجاهر و خرده فروشان سبب می شود دسترسی به مواد كم تر شود.
به گفته معاون كاهش تقاضا و مشاركت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر بحث اطلاع رسانی در خصوص مواد مخدر جدید بسیار مهم است. مواد جدیدی كه می خواهند جایگزین مواد قدیمی شوند ابتدا از سوی سوداگران به عنوان مواد درمانگر، بدون ضرر، معجزه آسا و ... معرفی می شوند. در حال حاضر تبلیغات در خصوص ماده مخدر «گل» با شعار گل حس زندگی بهتری به شما می دهد آغاز شده و ضروری است جوانان را نسبت به مضرات و خطرات این ماده مخدر آگاه سازیم.
پرویز افشار از برخورد جدی با مركز غیر مجاز نگهداری معتادان خبر داد و گفت: سوء رفتار در بعضی مراكز نگهداری معتادان به نام همه نوشته شده است در حالی كه مراكز دارای مجوز اینگونه نیستند.حدود 200 مركز غیر مجاز نگهداری معتادان با شكایات مردم جمع آوری و برخورد جدی با آنان شده است. افراد باید بدانند در مراجعه به مراكز درمانی ترك اعتیاد اول از همه باید از صحت پروانه اصولی بهره برداری و پروانه مسئول فنی كه دارای تاریخ اعتبار است مطمئن شوند.
اعتیاد یك بیماری است، درست است كه تعداد قابل توجهی از افراد به طور اختیاری برای اولین بار این مواد را مصرف كرده اند اما در این اختیار مصرف نیز یكسری كمبود ها وجود دارد كه باید توسط روان شناس درمان شود. سال گذشته سازمان فنی و حرفه ای حدود 40 هزار نفر از معتادان بهبود یافته را در یكی از رشته های 36 گانه مورد آموزش قرار داده و به آنها گواهی مهارت داده است

دسترسی سریع