حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در نامهای به محمدجواد ظریف، گفته است كه استعفای او را خلاف مصالح ایران میداند و با آن موافقت نمیكند.
آقای روحانی گفته است با نظر آقای ظریف برای "حفظ شان و اعتبار وزارت امور خارجه، و جایگاه شخص وزیر امور خارجه به عنوان بالاترین مقام مسوول در اجرای سیاست خارجی كشور" موافق است.
محمدجواد ظریف استعفای خودرا پس از آن اعلام كرد كه بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، در سفری اعلام نشده به تهران رفت و با رهبر و رئیس جمهور ایران دیدار كرد.
آقای ظریف در هیچ یك از این دو دیدار حاضر نبود.
قاسم سلیمانی، كه در دیدار با بشار اسد حضور داشت، گفته است كه حضور نداشتن آقای ظریف در دیدارها با بشار اسد "تعمدی" نبوده و به "برخی ناهماهنگیها" در نهاد ریاست جمهوری برمیگردد.
آقای ظریف صبح امروز در مراسم استقبال از نیكول پاشینیان،نخست وزیر ارمنستان در تهران حضور داشت.
همزمان با اعلام رد استعفای محمدجواد ظریف از طرف حسن روحانی، آقای ظریف با پستی در اینستاگرام از حمایتها تشكر كرده است.
او در متنی كه بر پرچم ایران نوشته شده گفته است: " دغدغهای جز اعتلای سیاست خارجی و اعتبار وزارت امور خارجه به عنوان مسؤول پیشبرد سیاست خارجی و خط مقدم دفاع از منافع ملی و حقوق مردم شریف ایران در عرصه بین المللی نداشتهام."
حسن روحانی در نامه رد استعفای محمدجواد ظریف گفته از "فشارها" علیه دستگاه دیپلماسی ایران و همچنین دولت و شخص رئیس جمهور آگاه است، اما به عبور از "این مرحله سخت" هم امیدوار است.
او گفته "شادی و پایكوبی" مخالفان جمهوری اسلامی، مانند حكومت اسرائیل، دلیلی بر موفقیت آقای ظریف است.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در واكنش به استعفای آقای ظریف گفته بود: "به سلامت!"