دادستان تهران با اشاره به پرونده بازرگانی پتروشیمی: اختلاسی در كار نیست

دادستان تهران در پاسخ به سوال مجری برنامه «پارك شهر» درباره رقم واقعی پرونده پتروشیمی گفت: اولا اختلاسی در كار نیست و اینكه روزنامه‌هایی تیتر كردند، 6 میلیارد دلار یا یورو اختلاس، كذب است.

1397/12/21
|
12:05
|

عباس جعفری دولت آبادی در گفت‌وگو با رادیو تهران از برنامه پارك شهر ضمن تبریك فرا رسیدن ایام ماه رجب با اشاره به منشور مقام معظم رهبری گفت: مردمی بودن و انقلابی بودن و رفع مشكلات كار ما در دستگاه قضایی در دوره جدید است كه توجه به قانون و اعمال قانون و تحقق عدالت و ... باید خروجی این تحول باشد.
رییس جدید قوه قضاییه از مدیران خواست كه در این زمینه متمركز شوند. امیدوارم مطالب ایشان عملیاتی شود و مردم احساس كنند كه دستگاه قضایی آنقدر ظرفیت دارد كه بتواند مشكلات موجود را حل كند و با نخبگان ارتباط برقرار كند و سیاست‌های جدید خود را برای مردم تبیین كند، زیرا مردم بسیاری از امور را نمی‌دانند و مردم به دستگاه قضایی امیدوار شوند.
دادستان تهران گفت: امیدوارم دوره جدید رییس جدید قوه قضاییه همراه با تحقق سه هدف عمده اعم از تحقق عدالت و افزایش كارآمدی دستگاه قضایی و امیدبخشی و اعتماد مردم به دستگاه قضایی باشد. یكی از مشكلات موجود طولانی بودن رسیدگی‌ها است.
وی درباره رقم واقعی پرونده پتروشیمی گفت: این پرونده از مهمترین پرونده‌هایی بوده كه در سال 91 در دادسرای تهران تشكیل شده و تحریم‌های آمریكا در آن دوره آغاز شد. سال 88 كه شركت پتروشیمی بازرگانی ایران واگذار می‌شود و كسانی كه این شركت را خریداری می كنند به لحاظ اقداماتی كه انجام داده اند این پرونده تشكیل می‌شود. اولا اختلاسی در كار نیست. اینكه روزنامه‌هایی تیتر كردند، 6 میلیارد دلار یا یورو اختلاس شده، كذب است. یك شركت خصوصی است و نمی‌تواند اختلاس كند. مجموع 6 میلیارد دلاری كه اعلام شد مجموع معاملات مالی این پرونده بوده است نه مجموع میزان رد مال پرونده.
دادستان تهران افزود: در این پرونده حق العمل كاری به حالت اقدام مالكانه تبدیل شد و اصل ارز را كه نیاوردند بلكه آنها رفتند مدرك سوزی كردند و یا با تاخیر از منشا داخلی پرداخت كردند. مجموع عملیات آنها 6 میلیارد دلار شده است. اتفاقی كه جرم شده این است كه متهمان استفاده‌های شخصی كردند. آنها چیزی وارد نكردند و شركت‌هایی در آلمان، تركیه و دبی درست كردند و بخشی از دلارها را به حساب‌های خود ریختند و مجموع پول‌هایی كه برداشته‌اند 22 میلیون یورو و 15 میلیون دلار و حدود 65 میلیارد تومان است.
وی افزود: متهمان دو گروه‌اند. 8 متهم اول، مشاركت داشتند و 6 متهم دوم معاونت داشتند. این 14 نفر عملیات ارزی انجام دادند و مابه التفاوت ها را به ریال تبدیل كردند و ما معتقدیم اخلال در نظام اقتصادی كشور بوده البته آنها ادعا دارند كه قانون مكلف نكرده كه ارز به ما بدهید و در مورد شركت‌های پتروشیمی این دعوا الان وجود دارد.
جعفری دولت آبادی تاكید كرد: پرونده پتروشیمی فساد بوده، ولی اختلاس نبوده است. چرا این پرونده اخلال در نظام اقتصادی بوده؟ زیرا ارزها را باید به بانك مركزی می‌دادند. برخی روزنامه‌ها فضاسازی كردند و یك پرونده فساد كه برای ما فرصت بود كه به مردم اعتماد بدهیم كه دستگاه قضایی به امور توجه دارد را تبدیل به تهدید كردند و ذهن مردم را خراب كردند و گفتند همه بردند و اختلاس كردند.
دادستان تهران افزود: این پرونده بخش مفتوحی دارد و پرونده سنگینی است و یك بخش‌هایی از ارقام در خارج از كشور بوده و برخی از متهمان كه مثل آن خانم كه از سال 21/ 5/ 91 كه پرونده تشكیل شده از كشور فرار كرده است. اینكه بگویند كه این خانم تا سال 96 بوده و كاری با او نداشته‌اند این طور نیست و از متهمان اصلی بوده و بخش مفتوح دارد.
وی افزود: رسانه‌ها در عین حال كه مطالبه گری و افشاگری می‌كنند و ما از آن استقبال می‌كنیم خواهشا ذهن مردم را خراب نكنند. چرا رسیدگی به پرونده طولانی شده است؟ زیرا پرونده سنگین است. اطاله عمدی در كار نبوده و حجم مالی پرونده زیاد است. امیدوارم محاكمه به خوبی انجام شود و رسانه‌ها با ما بیشتر همكاری كنند.

دسترسی سریع