مدیركل دفتر سرمایهگذاری و اقتصاد مسكن با بیان اینكه سامانه بازار املاك ایران مختص تهران و 7 شهر است، گفت: نمی توان روی قیمت مسكن كنترل داشت.
عباس فرهادیه، مدیركل دفتر سرمایهگذاری و اقتصاد مسكن با اعلام اینكه سامانه بازار املاك ایران مختص تهران و 7 شهر است، به رادیو تهران گفت: مشاوران املاكی كه توسط صنف مجوز ورود به سامانه را دارند می توانند وارد سامانه شده و اطلاعات لازم را در آن درج كنند.
وی در خصوص چرایی اینكه نمی توان روی قیمت مسكن كنترل داشت، گفت: ما در كشوری زندگی میكنیم كه هم به لحاظ شرع و هم به لحاظ عرف مالكیت محترم است.
فرهادیه با اشاره به اینكه راه اندازی سامانه به استناد مصوبه هیات وزیران بوده و از سال 94 آغاز به كار كرد كه در همان زمان استفاده و ثبت معاملات در این سامانه اجباری بود، یادآور شد: متاسفانه دیوان عدالت اداری كشور مصوبه ای داد و ثبت معاملات مسكن را در سامانه فوق، از اجبار خارج كرد.
وی ادامه داد: در آیین نامه هیات وزیران اعلام كرده بودیم كه اگر كسی كد رهگیری نگیرد و اطلاعاتش در این سامانه ثبت نشود، اداره ثبت و اسناد و همچنین سایر دستگاه های خدمات رسان از جمله آب و برق و گاز به آنها خدمات و سرویس نمی دهند. اما متاسفانه، مصوبه دیوان عدالت اداری كشور این سامانه را تضعیف كرد.
فرهادیه تاكید كرد: همكاران ما و مشاوران املاك در تلاش هستند تا این سامانه را دوباره به ریل برگردانند. در تلاش هستیم تا مصوبه هیات وزیران تبدیل به قانون شود و همه مكلف باشند تا معاملات را در این سامانه ثبت كنند.
وی خاطرنشان كرد: مزیت این سامانه دقیق بودن محل آن است كه می توان آن را در نقشه گوگل هم مشاهده كرد.
مدیركل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد مسكن گفت: از مردم درخواست دارم تا حتما در معاملات خود درخواست كد رهگیری كنند تا اطلاعاتشان در این سامانه ثبت شود. همچنین، ضرورت دارد تا مشاوران املاك در درج اطلاعات در این سامانه دقت كنند. مردم و مشاوران كمك كنند تا سامانه بازار اطلاعات ایران (سابا) تكمیل شود.