بازدید مدیران رادیو تهران از كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی

حمیدرضا صحراگرد، مدیر شبكه رادیویی تهران به همراه جمعی از مدیران این شبكه از كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی بازدید كردند.

1398/03/01
|
11:16
|

مدیران شبكه رادیویی تهران به منظور تعامل و ارتباط مستقیم با كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی و همچنین دیگر مراكز و دستگاههای مختلف، با اهداف آگاهی بخشی و ارائه اطلاعات به شهروندان تهرانی از این مجموعه بازدید كرد.
تفاهم نامه شبكه رادیویی تهران و كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس
مدیران شبكه رادیویی تهران ضمن بازدید از بخش های جذاب و دیدنی كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس، طی نشستی كه با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید علی عماد، رئیس این مجموعه برگزار شد، شیوه و نحوه تعامل بین شبكه رادیویی تهران و كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس، را بررسی كردند. به منظور همكاری مشترك و معرفی بیشتر این مجموعه به شهروندان بویژه دانشجویان و محققین بنا شد تفاهم نامه ای بین شبكه رادیویی تهران و كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی تنظیم شود.
رسالت كتابخانه مجلس شورای اسلامی
گفتنی است؛ كتابخانه مجلس شورای اسلامی، از نخستین بخش های است كه در مجلس شكل گرفت، این كتابخانه، هم اكنون آثار علمی و فرهنگی بسیاری را در خود جای داده است؛ از جمله میلیون ها كتاب چاپی، سربی، سنگی و خطی؛ نشریات ادواری؛ اسناد ملی و بین المللی؛ عكس و نقشه های تاریخی؛ منابع شنیداری و دیداری؛ گزارش های دولتی و آثار هنری.
این نهاد فرهنگی، نخستین كتابخانه رسمی و حاكمیتی در ایران پس از مشروطه است كه با قدمتی به بلندای عمر مجلس، میراث دار بخش مهمی از تمدن و فرهنگ دیرینه و بزرگ ایران و اسلام به شمار می آید. رسالت اصلی این كتابخانه، از یك سو ارائه خدمات كتابداری، اطلاع رسانی، پژوهشی و علمی به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و از سوی دیگر، پاسداری و حفاظت از میراث اسنادی كشور است.
ماموریت كتابخانه مجلس شورای اسلامی به عنوان یك كتابخانه جامع تحقیقاتی در سطح ملی و جهانی عبارت است از: جمع آوری آثار حقوقی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی با تاكید بر عرصه های قانون گذاری، اسلام شناسی و ایران شناسی، حفظ و نگهداری میراث ملی، آثار كمیاب و خطی و موزه ای، پژوهش و انتشار مناسب آن و ارائه خدمات كتابخانه ای به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان، مجلس خبرگان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، دولتمردان نظام و پژوهشگران داخلی و خارجی، دانشجویان و سایر مراجعین است.
در حال حاضر كتابخانه مجلس شورای اسلامی در باغ بهارستان و در كنار عمارت های زیبا و قدیمی مجلس شورای ملی قرار دارد كه مجموعا فضایی دلپذیر و تاریخی را تشكیل می دهند.
موزه مجلس شورای اسلامی
موزه مجلس شورای اسلامی در كاخ زیبا و قدیمی مجلس شورای ملی(ساختمان مشروطه) قرار دارد، در حال حاضر، موزه، دربرگیرنده نمایشگاه های دائمی است: نمایشگاه آثار و یادمان های تاریخی مجلس كه تصاویر، اسناد و مجموعه آثار و اشیاء به جای مانده از تاریخ مشروطه و مجلس را بر روی دیوارها و ویترین ها به نمایش می گذارد.
نمایشگاه اسناد و تصاویر نمایندگان
نمایشگاه اسناد و تصاویر نمایندگان نمایشگر تصاویر جمعی از نمایندگان دوره های مختلف مجلس شورای ملی و اسلامی و برخی از آثار اسنادی است.
نمایشگاه آثار هنری
آثار نقاشی كمال الملك و برخی استادان معاصر ایران، دیوارهای این نمایشگاه را زینت داده و مجموعه نفیس هنر اسلامی با آثاری از دوره صفویه تا قاجار، اعم از خوش نویسی، نگارگری و آثار لاكی، در ویترین های این نمایشگاه قرار گرفته است.
نمایشگاه رجال تاریخی و هدایا
چهره شخصیت های سیاسی، رهبران مشروطه و روسای مجلس شورای ملی در قالب تابلوهای نقاشی و برگزیده ای از هدایای ملل، در ویترین های این تالار خودنمایی می كند.
نمایشگاه فرش
در این نمایشگاه، تعدادی از فرش های تاریخی و نفیس موجود كه در معرض دید مهمانان موزه قرار گرفته است.
صنایع دستی برخی كشورهای دنیا و آثاری از دوره مشروطیت و قانون گذاری ایران نیز مشاهده می شود. موزه تاریخ صنعت چاپ ایران نیز به منظور نمایش تاریخ صنعت چاپ و نشر و ایجاد فضایی عینی برای درك بهتر صنعت چاپ، یكی دیگر از موزه های مجلس شورای اسلامی است.
صحن تاریخی مجلس شورای ملی
صحن تاریخی مجلس شورای ملی متشكل از جایگاه هیات رئیسه، نمایندگان، مقامات، تماشاگران و خبرنگاران است كه با تزئینات فاخر معماری داخلی اعم از گچ بری ها، منبت كاری ها، لوسترها و درب و پنجره های قدیمی واقع در طبقه اول بنا، صحنه های تاریخی اتفاق افتاده در جلسات 24 دوره مجلس شورای ملی را در ذهن بینندگان تداعی می كند.
نمایشگاه سیر تحولات تاریخی مجلس
این بخش از موزه دارای معماری سنتی ایرانی- اسلامی با بكارگیری آجركاری های زیباست و در گذشته به عنوان حمام، مورد استفاده عموم بوده است. سیر تحول تاریخی نهضت مشروطه و ادوار مجلس را، با بهره گیری از تندیس شخصیت های تاریخی، سند، عكس و فیلم در پیش روی دیداركنندگان موزه قرار می دهد.
علاقه مندان می توانند؛ برنامه های شبكه رادیویی تهران را به صورت زنده روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز یا موج ای.ام ردیف 1332 دریافت كنند.

دسترسی سریع