واكنش ظریف به اظهارات ترامپ: آیت‌الله‌خامنه‌ای مدتها پیش منع تسلیحات هسته‌ای را اعلام كردند

وزیر امور خارجه ایران در پیامی در توئیتر در واكنش به اظهارات رئیس جمهور آمریكا نوشت كه رهبر ایران مدت‌ها پیش طی فتوایی منع تسلیحات هسته‌ای را اعلام كردند.

1398/03/07
|
09:21
|

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران شامگاه دوشنبه در پیامی در توئیتر به اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریكا در توكیو واكنش نشان داد.
وی در این پیام نوشت:« آیت‌الله خامنه‌ای مدتها پیش با صدور فتوایی در منع تسلیحات هسته‌ای، اعلام كردند كه ما به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیستیم. تروریسم اقتصادیِ " تیم بی " به مردم ایران آسیب می‌رساند و در منطقه تنش ایجاد می كند. اقدامات و نه حرف‌های دانلد ترامپ نشان خواهد داد كه هدف وی هم همین است یا خیر! »
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریكا بامداد روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران حین دیدار با «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن گفت: «البته من اصلا به دنبال صدمه‌زدن به ایران نیستم. فقط می‌خواهم بشنوم كه ایران به سلاح اتمی «نه» بگوید. به اندازه كافی در جهان به‌خاطر تسلیحات اتمی مشكل داریم، پس ایران نباید سلاح اتمی داشته باشد. به‌نظرم ما می‌توانیم به توافق برسیم».
رئیس‌جمهور آمریكا ضمن اشاره به پتانسیل اقتصادی عظیم ایران، گفت: «به دنبال این هستم كه به ایران اجازه دهم به عرصه (بین‌المللی)‌ باز گردد. من ایرانی‌های زیادی را می‌شناسم، آنها افراد بسیار بزرگی هستند. ایران شانس این را دارد كه به یك كشور بزرگ تبدیل شود».
ترامپ در حالی مدعی است ایران به دنبال دستیابی به سلاح اتمی بوده و ژست دلسوزانه برای ممانعت از این مسئله می‌گیرد، كه رهبر انقلاب اسلامی در ماه فروردین سال 1390 با صدور فتوایی ساخت و كاربرد هرگونه سلاح اتمی را «حرام» اعلام كرده و فرمودند: «ما كاربرد این سلاح‌ها را حرام، و تلاش برای مصونیت بخشیدن ابنای بشر از این بلای بزرگ را وظیفه‌ همگان می‌دانیم».
حدود یك سال پیش (18 اردیبهشت 1397) بود كه دولت آمریكا به دستور ترامپ، به بهانه‌های واهی و ادعاهای تكراری از توافق بین‌المللی برنامه جامع اقدام مشترك موسوم به «برجام» خارج شده و تمام تحریم‌های هسته‌ای ذیل این توافق را در دو بازه 90 و 180 روزه مجددا اعمال كرد. واشنگتن از كشورهای مختلف از جمله تركیه خواسته كه ضمن تبعیت از تحریم‌های ایران، هرگونه واردات نفت و میعانات گازی را به صفر برسانند.
البته این تنها اقدام ضد ایرانیِ كاخ سفید طی یك سال گذشته نبود و دولت ترامپ هر هفته تحریم‌ها یا محدودیت‌های جدیدی را علیه اشخاص و نهادهای ایرانی یا غیر ایرانی مرتبط با تهران اعمال كرده است. لازم به‌ذكر است كه آمریكا در پیشبرد این اهداف خصمانه خود تنها نبوده و اتحادیه اروپا نیز با اقدامات ضد ایرانی تقریبا مشابهی، واشنگتن را همراه كرده است.
شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 18 اردیبهشت 1398 با صدور بیانیه‌ای از توقف برخی اقدامات تهران ذیل برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) خبر داده و و به كشورهای باقیمانده در توافق هسته‌ای 60 روز فرصت داد تا تعهدات خود به ویژه در حوزه های بانكی و نفتی را اجرا كنند.
شبكه «اِن. اِچ. كِی» در تلویزیون دولتی ژاپن روز جمعه (سوم خرداد) گزارش داده بود كه نخست وزیر این كشور در حال بررسی سفر به ایران در نیمه ماه ژوئن (اواخر خرداد ماه) است و قصد دارد طی دیداری كه با ترامپ در توكیو خواهد داشت، درباره این مسئله مشورت كند. هیچ یك از نخست وزیرهای ژاپن از سال 1978 میلادی (1357 شمسی) به ایران سفر نكرده و این اولین سفر در حالی خواهد بود كه ایالات متحده طی هفته‌های اخیر به شدت در حال تنش‌زایی با تهران است.
تمایل نخست وزیر ژاپن برای سفر به تهران پس از آن اعلام شده كه «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 25 اردیبهشت طی سفری به توكیو، ضمن با مقامات ژاپنی دیدار و درباره لزوم كاهش تنش‌های در منطقه رایزنی كرده بود. ظریف روز 26 اردیبهشت طی دیدار با آبه و «تارو كونو» وزیر خارجه ژاپن با تأكید بر اینكه ایران تاكنون در برابر اقدامات ایالات متحده از جمله خروج این كشور از توافق هسته‌ای از خود «خویشتنداری حداكثری» نشان داده، گفت اقدامات تنش‌زای آمریكا در منطقه «غیرقابل قبول» است.

دسترسی سریع