مدیر برنامه بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت، عوارض تشعشعات خورشیدی و چگونگی محافظت در برابر آنها را تشریح كرد.
مهندس علی گورانی ضمن اعلام این خبر گفت: بیشاز 80 درصد از پرتوگیریها منشأ طبیعی داشته و تنها كمتر از 20 درصد تشعشعات ناشی از وسایل ساخته شده توسط دست انسان است.
عوارض تشعشعات خورشیدی
وی با بیان اینكه بزرگترین عامل سرطان پوست تشعشعات خورشیدی است، تصریح كرد: امواج ماورابنفش از پرتوهای خورشیدی ناشی میشوند كه پس از ورود به اتمسفرِ اطراف كره زمین و برخورد با لایه اُزن، این لایه همانند یك سپر مقدار زیادی از آن را فیلتر میكند. اما اگر لایه ازن تخریب شود و یا خورشید در عمودیترین حالت خود بتابد، امواج ماورا بنفش به زمین نفوذ كرده و در برخورد با پوست، عاملی برای ابتلاء به سرطان پوست، آب مروارید و پیر پوستی میشود.
مدیر برنامه بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت افزود: كنترل این عوامل خطر بسیار سادهتر از درمان آنها است و مشاهده میكنیم كه كشورهای جهان اولی برنامههای مدونی برای مقابله با این تشعشعات دارند. مقدار پرتو فرابنفش در هوا یك عامل هواشناسی محسوب می شود كه در كشورهای دیگر این پارامتر مانند سایر پدیدهها برای مردم اطلاع رسانی می شود.
مدیر برنامه بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت ضمن تاكید بر آنكه هنگام قرار گرفتن در فضای آزاد از پوشش لازم برای حفاظت بدن در مقابل پرتوها استفاده شود، گفت: بهتر است افراد در ساعتهایی كه تابش نور خورشید شدید است (ساعت 10 صبح تا حدود 4 بعد از ظهر) تا حد امكان در معرض مستقیم نور خورشید قرار نگیرند. در صورتی كه افراد مجبور به فعالیت در فضای باز طی این ساعات هستند، باید تدابیر لازم اندیشیده شود تا نور خورشید به صورت مستقیم به فرد تابیده نشود.