دكتر مصطفی مقدم مسئول طرح ملی خون‌های نادر : همه چیز درباره خون‌های نادر

اگر گروه خونی فردی در بین 10 هزار نفر، 100 هزار نفر یا یك میلیون نفر دارای مشابه باشد، آن فرد دارای گروه خونی بسیار بسیار نادر است.

1398/10/24
|
08:58
|

دكتر مصطفی مقدم مسئول طرح ملی خون‌های نادر گفت: اگر گروه خونی فردی در بین یك جمعیت 1000 نفری مشابه داشته باشد، این فرد دارای گروه خونی نادر است و اگر گروه خونی فردی در بین 10 هزار نفر، 100 هزار نفر یا یك میلیون نفر دارای مشابه باشد، آن فرد دارای گروه خونی بسیار بسیار نادر است.

وی گفت: در حال حاضر بانك اطلاعاتی خون نادر سازمان انتقال خون 1200 نفر را ثبت كرده كه دارای گروه خونی نادر هستند و كمتر از 100 نفر هم دارای گروه‌های خونی بسیار نادر هستند.

مسئول طرح ملی خون‌های نادر با اشاره به گروههای خونی ذخیره شده بیان داشت: در حال حاضر 230 خون نادر از گروه‌های مختلف به صورت منجمد در سازمان انتقال خون ذخیره‌سازی شده است، گفت: به عنوان مثال یكی از گروه‌های خونی نادر گروه خونی بمبئی است كه در كشور ما حدود 60 نفر دارای این گروه خونی هستند و برآورد می‌كنیم كه از هر یك تا دو میلیون نفر، یك نفر دارای گروه خونی بمبئی است. از دیگر گروه‌های خونی نادر می‌توان به گروه خونی پی‌نول، كِی‌نول، ORH نول، چِلانو منفی، Ss منفی و... اشاره كرد.

دكتر مصطفی مقدم در ادامه اظهار داشت: از هر هشت میلیون نفر ایرانی یك نفر دارای گروه خونی چلانو است یا از گروه خونی ORH نول تنها دو نفر اهداكننده شناسایی شدند كه به این معنیست كه بسیار نادر است و در هر 40 میلیون نفر یك نفر دارنده این گروه خونی هستند. به این گروه خونی، خون طلایی نیز می‌گویند.

وی گفت: اگر فردی به دلایل مختلفی چون حادثه، بارداری، زایمان و... نیاز به خون داشته باشد و مشخص شود كه این فرد دارای گروه خونی نادر است، به این صورت عمل خواهیم كرد اگر این افراد را از قبل بشناسیم و آزمایش‌های مختلف برایشان انجام داده باشیم و اطلاعات‌شان را داشته باشیم، از قبل برایشان تمهیداتی را می‌بینیم؛ كارت شناسایی به آنها داده می‌شود و پلاكی كه مشخصات گروه خونی‌شان در آن قرار دارد، به آنها داده می‌شود كه آن را به گردن‌شان می‌آویزند و اگر خدایی نكرده دچار حادثه‌ای شدند، این اطلاعات همراه‌شان است و پزشك متوجه گروه خونی نادر آنها می‌شود. ذخیره خون نادر از قبل در فریزهای منهای 80 درجه موجود است و بلافاصله با دستگاه های خاص و ویژه این خون‌ها از شرایط انجماد خارج شده و به صورت مایع قرار گرفته و برای بیمار به مركز پزشكی ارسال می‌شود.

مصطفی مقدم در پایان با اشاره به عوامل بروز خون های نادر گفت: جهش ژنتیكی، ازدواج‌های فامیلی و در برخی موارد بیماری‌ها منجر به نادر شدن خون برخی افراد می‌شود.


مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع