یك سیاره فراخورشیدی نزدیك به زمین كشف شد

دانشمندان "موسسه فناوری راچستر" اخیرا نزدیكترین سیاره فراخورشیدی به زمین را كشف كرده‌اند كه این سیاره بزرگ فراخورشیدی تازه متولد شده و به زمین نیز نزدیك‌تر از دیگر سیارات است و در حدود 330 سال نوری از منظومه شمسی ما فاصله دارد.

1398/11/27
|
10:10
|

این كشف یك روش جدید جالب برای بررسی چگونگی شكل‌گیری غول‌های گازی ارائه خواهد داد. دانشمندان با استفاده از داده‌های رصدخانه فضایی "گایا" ، جسم بسیار جوانی را كشف كردند كه جرم آن 10 برابر جرم سیاره مشتری است.
این سیاره فراخورشیدی به دور ستاره خود كه 5 میلیون ساله است و در فاصله 600 برابر مسافتی كه كره زمین از خورشید قرار دارد، در حال چرخش است. خورشید حدود 4.5 میلیارد سال قدمت دارد.
این سیار فراخورشیدی عجیب می‌تواند بهترین مكان برای جستجو و بررسی ماه فراخورشیدی‌ها باشد. ماه فراخورشیدی (exomoon یا extrasolar moon)، یك ماه طبیعی است كه بر گرد یك سیاره فراخورشیدی در خارج از منظومه شمسی یا ستاره‌های دیگر می‌چرخد.
آنی دیكسون واندرولد، نویسنده اصلی این مطالعه و دانشجوی دكترای رشته فناوری و علم اخترفیزیك گفت: گرچه بسیاری از سیارات دیگر از طریق مأموریت كپلر و مأموریت‌های مانند آن كشف شده‌اند؛ اما تقریباً همه آنها سیارات قدیمی هستند. این چهارمین یا پنجمین نمونه از سیاره غول‌پیكر است كه به دور یك ستاره می‌چرخد و نظریه‌پردازان در تلاشند تا دریابند كه چگونه آنها شكل گرفته‌اند. این‌كه چگونه این سیاره جوان و غول‌پیكر خیلی دور از ستاره خود شكل گرفته و در آنجا قرار گرفته، برایمان هنوز یك راز است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360

دسترسی سریع