25 اسفند سالروز بمباران شیمیایی حلبچه

مستند"صدای سكوت" از رادیو تهران درباره بمباران شیمیایی حلبچه است كه در گفتگو با عكاسان این فاجعه، امشب(24 اسفند) از ساعت 23 تقدیم حضور مخاطبان می شود.

1398/12/25
|
09:12
|

مینا نیكانیك تهیه كننده و گوینده ویژه برنامه سالروز بمباران شیمیایی حلبچه ضمن اعلام پخش این برنامه گفت: یكی از دردناك‌ترین وغم‌انگیز‌ترین رویدادها در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران، بمباران شیمیایی شهر حلبچه كردستان عراق است كه در آن ‌هزاران تن از شهروندان كُرد عراقی قربانی سیاست‌های رژیم بعث حاكم بر عراق و نسل‌كشی سازمان‌یافته این رژیم شدند.

به مناسبت سالروز این فاجعه بزرگ مستند "صدای سكوت" از رادیو تهران تهیه شده است، در این برنامه با عكاسان این فاجعه گفتگو شده است، انتشار عكس‌های قربانیان حلبچه توسط عكاسان ایرانی به‌دلیل آنكه در لحظه مرگ آنان گرفته شد بسیار تكان‌دهنده بود و بازتاب و تأثیر فراوانی بر افكار عمومی جهانی گذاشت.

علاوه براین؛ بخشی از برنامه به بیان خاطرات عكاسان اختصاص داده شده است؛ برگزیده ای از سخنان مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و صحبت های بزرگان سیاست كه اشاره به بمباران شیمیایی در طول تاریخ دارد، هم در این برنامه گنجانده شده است.

بیشتر بدانید:
"بمباران شیمیایی حلبچه در 25 اسفند 1366 توسط حكومت بعث عراق صورت گرفت. این بمباران بخشی از عملیات گسترده‌ای به‌نام عملیات انفال بود كه بر ضد ساكنان مناطق كردنشین عراق انجام گرفت. فاجعه شیمیایی حلبچه در شرایطی رخ داد كه پیروزی رزمندگان ایرانی در عملیات والفجر 10، آزادسازی بسیاری از مناطق كردنشین از جمله شهر حلبچه را به‌دنبال داشت. پس از ورود نیروهای ایرانی به شهر حلبچه، مردم شهرها و روستاهای اطراف به استقبال از آنان شتافتند. این مسئله چنان برای رژیم بعث غیرقابل باور بود كه در یك اقدام غیرانسانی و به قصد انتقام‏‌گیری از این شكست فاحش و دشمنی با مردم كرد، شهر حلبچه و اطراف آن را هدف بمب‏‌های شیمیایی قرارداد. این حمله نزدیك به 3200 تا 5000 نفر را كشت و نزدیك به 7000 هزار تا 10000 هزار نفر را زخمی كرد كه اكثراً از غیرنظامیان بودند؛ صدها تن دیگر بر اثر عواقب، بیماری‌ها و نقص جسم در هنگام تولد در سال‌ها پس از حمله كشته شدند. حادثه‌ای كه به صورت رسمی به عنوان نسل‌كشی مردم كرد عراق شناخته شد و هنوز به عنوان بزرگترین حمله شیمیایی مستقیم به یك منطقه شهرنشین در تاریخ باقی‌مانده‌است."

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع