در ایران روز 10 اردیبهشت روز ملی خلیج فارس نام گذاری شده كه سالروز اخراج پرتغالیها از تنگه هرمز و خلیج فارس است.
امروز در تاریخ ایران روز مهمی است، شاه عباس صفوی با كمك انگلیسیها در این روز در سال 1621 میلادی توانست هرمز را از چنگ پرتقالی ها درآورد، تا همیشه به خاطر این اقدامش از او به نیكی یاد شود. رادیو تهران به همین مناسبت این روز را گرامی می دارد و در برنامه های روزانه خود آیتمی به همین مناسبت اختصاص داده است؛ برنامه سعادت آباد، تهران من، مسابقه 021 و... از جمله برنامه هایی هستند كه این مناسبت مهم را پوشش می دهند. در این برنامه ها به دلایل نامگذاری خلیج فارس و چرایی این پرسش كه به چه دلیل «خلیج ع ر ب ی» نامگذاری شد و... پرداخته می شود.
روز 10 اردیبهشت در ایران روز ملی خلیجفارس نامگذاری شده كه سالروز اخراج پرتغالیها از تنگه هرمز و خلیجفارس است.
تا سال 1958 كاربر مستمر نام خلیج فارس در همه زبان های جهان به چالش كشیده نشده بود تا اینكه اتحادیه عرب از سال 1964 رسماً نام خلیجفارس رابرای عرب زبانان ممنوع كرد.
پس از تحریف نام خلیجفارس در اطلس مشهور جهانی به نام نشنال جئوگرافیك كه از سال تأسیس 1888 همواره نام خلیجفارس را بكار برده برای اولین بار در نسخه جدید در آبان سال 1383 نام جدیدی را در كنار نام بینالمللی خلیجفارس قرار داد. خشم و اعتراض عمومی در میان فعالان اجتماعی و فرهنگی داخل و خارج نسبت به این تحریف غیر علمی صورت گرفت و پس از ارسال هزاران ایمیل و نامه اعتراضی و یك طومار اینترنتی یا پتیشن با بیشتر از 120 هزار امضاء به مؤسسه مذكور، مدیر مؤسسه مشهور آمریكایی ضمن عذرخواهی از ملت ایران، قول داد اشتباه خود را جبران كند.
21 آوریل سال 1622 سپاه ایران به رهبری امام قلی خان، فتح هرمز را در سال 1622 با موفقیت انجام داد و جزیره را از بزرگترین امپراتور قرن باز پس گرفت و جایگاه خود را در جهان در فهرست ابرقدرتهای قرن شانزدهم ثبت كرد. انگلیسیها نیز 4 كشتی خود را با خدمه فنی در اختیار ارتش امام قلی خان گذاشتند.
روز ملی خلیجفارس پس از تصویب سال 1384 در شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از چندین سال بیتوجهی، توسط سازمان میراث فرهنگی در سال 1389 این روز به عنوان میراث معنوی ثبت ملی نیز شد.
خلیج فارس (شاخاب پارس یا دریای پارس)، نام آبراهی پراهمیت در آسیای غربی و منطقه خاورمیانه است كه در امتداد دریای عمان و در میان ایران و شبهجزیره عربستان قرار دارد.
مساحت خلیج فارس 237٬473 كیلومتر مربع است، طول آن حدود 900 كیلومتر و عرض متوسط آن 250 كیلومتر است و پس از خلیج مكزیك و خلیج هادسون سومین خلیج بزرگ جهان بشمار میآید.
خلیج فارس از شرق از طریق تنگه هرمز و دریای عمان به اقیانوس هند و دریای عرب راه دارد، و از غرب به دلتای رودخانه اروندرود، كه حاصل پیوند دو رودخانهٔ دجله و فرات و پیوستن رود كارون به آن است، ختم میشود.
بر اساس نوشتههای مورخان یونانی (هرودوت، گزنفون و استرابن) یونانیان نخستین مردمانی بودند كه به این دریا «پارس» یا «پارسه» گفتند.
در اسناد یونانی و از زبان مورخان نیز با تعبیر «پرسیكوس سینوس» به معنی «خلیج فارس» رو به رو میشویم.
خلیج فارس، سومین خلیج (شاخاب) بزرگ جهان است.
شاید این پرسش شكل گیرد كه پس چرا و چگونه «خلیج ع ر ب ی» در برخی كشورهای عربی مرسوم شد؟ ریشۀ ماجرا را باید در به قدرت رسیدن «جمال عبدالناصر» در مصر و تلاش برای اتحاد عربی و تحریك و تهییج آنان دانست و اصرار بر این عنوان به جای خلیج فارس؛ خلیج همیشه فارس…»
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360