رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی: مجادلات مردم را ناراحت می‌كند همه باید در مقابل دشمن یكصدا باشیم

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز یكشنبه 22 تیرماه در ارتباط تصویری با نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی، مجلس یازدهم را «مظهر امید و انتظار مردم» خواندند.

1399/04/23
|
08:52
|

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی با استناد به «بنیه قوی و ظرفیت‌های مادی كشور» و «توانایی‌هایی معنوی و ایمانی ملت» تأكید كردند: اطمینان داریم همه مشكلات موجود قابل حل است و مجلس باید با اولویت‌بندی مسائل، پرهیز از حاشیه‌سازی و نیز كار مخلصانه برای مردم در روند حل مشكلات، تأثیر محسوس بگذارد.
ایشان همچنین با ابراز تأسف عمیق از اوج‌گیری مجدد كرونا، همه را به رعایت كامل دستورالعمل های بهداشتی فراخواندند و افزودند: مردم با گسترش نهضت تعاون به نیازمندان بار دیگر كشور را از طراوت كمك به قشرهای ضعیف وخانواده‎های نیازمند سرشار كنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حضور درصد قابل قبولی از مردم در انتخابات مجلس را با وجود شرایط سخت اقتصادی و تبلیغات مأیوس‌كننده دشمنان نشان‌دهنده امیدواری و انتظار ملت برای حل مشكلات خواندند و به نمایندگان مجلس توصیه كردند: قدر این موقعیت مهم را بدانید.
ایشان مجلس یازدهم را از قوی‌ترین و انقلابی‌ترین مجالس پس از انقلاب خواندند و افزودند: حضور «جوانان پرانگیزه، پر ایمان، پر توان، تحصیل‌كرده و كارآمد» در كنار شماری از مدیران انقلابی و دارای سوابق اجرایی، و نیز شماری از پیشكسوتان دارای سوابق نمایندگی، مجلس یازدهم را به مجلسی بسیار خوب و امیدبخش تبدیل كرده است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با ابراز خرسندی از حساسیت نشان دادن مجلس یازدهم به مسائل انقلاب و سرعت عمل نمایندگان در تشكیل هیئت رئیسه و كمیسیون‌ها افزودند: مهلت چهار ساله نمایندگی، فرصت خوبی برای ریل‌گذاری حركت عمومی كشور و تأثیرگذاری فراوان در روند حل مسائل و پیشرفت و آینده ایران است.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان مشكلات فراوان اقتصادی كشور را به «بیماری» تشبیه و در عین حال تأكید كردند: به علت بنیه قوی و قدرت دفاعی، كشور بدون تردید توان غلبه بر این بیماری را دارد، همان‌گونه كه دشمنان نیز امروز اذعان می‌كنند كه با وجود سخت‌ترین تحریم‌ها و فشارهای همه‌جانبه نتوانسته‌اند به اهداف ضد ایرانی خود دست یابند.
ایشان «تورم، كاهش ارزش پول ملی، گرانی‌های بی‌منطق، مشكلات بنگاه‌های تولیدی و مشكلات ناشی از تحریم‌ها» را از جمله مسائلی خواندند كه سختی معیشت را بویژه برای طبقات پایین و متوسط به همراه آورده است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تشریح برخی ظرفیت‌های كشور افزودند: ایجاد هزاران شركت دانش‌بنیان، اجرای صدها طرح زیربنایی، بهره‌برداری مستمر از طرح‌های جدید، پیشرفت‌های حیرت‌انگیز در صنایع نظامی و موفقیت‌های تحسین‌برانگیز در مسائل فضایی نتایج استفاده از بخشی از ظرفیت‌های بسیار قوی وگسترده در كشور است.

رهبر انقلاب ظرفیت‌های معنوی ملت را كه در ایمان مذهبی و انقلابی مردم ریشه دارد، مكمل ظرفیت‌های فراوان طبیعی، جغرافیایی و تاریخی برشمردند و افزودند: باید ظرفیت‌های معنوی را به عنوان عاملی بسیار مهم، مورد توجه و استفاده قرار داد.
ایشان «حضور بهنگام و فداكارانه مردم در مقابله با موج اول كرونا»، «خدمات بسیار با ارزش ملت در نهضت كمك مؤمنانه به خانواده‌های ضعیف» و «حضور با شكوه و خیره‌كننده مردم در بدرقه سردار سلیمانی» را نمونه‌هایی از ظرفیت معنوی عمیق ملت ایران دانستند و افزودند: مردم در تجلیل از «مظهر اقتدار ملی و جهادی» ایرانیان یعنی شهید سلیمانی نشان دادند كه به مبارزه و مقاومت در مقابل استكبار ایمان دارند و برای قهرمان ملی خود بالاترین ارزش‌ها را قائل هستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با یادآوری حضور تعیین‌كننده مردم در مقابله با غائله‌هایی نظیر حوادث سال‌های 78 و 88 افزودند: ملت در مقابله با هر حركت ضدنظام، دشمن را مأیوس می‌كند و آیا توانایی و ظرفیتی بالاتر از این برای یك كشور قابل تصور است؟
رهبر انقلاب در نوعی جمع‌بندی از این بخش از سخنانشان، بخشی از مشكلات موجود را نیز ناشی از بی‌توجهی و كم‌توجهی مسئولان در طول سال‌های مختلف خواندند و افزودند: اگر تفكر خوداتكایی و اعتماد به نفس ملی بویژه در جوانان همچنان رو به گسترش باشد و از بنیه قوی كشور استفاده شود و امیدهای واهی به بیرون مرزها و شرطی كردن اقتصاد كشور تضعیف شود، من اطمینان كامل دارم كه مشكلات اقتصادی قابل حل است.

رهبر انقلاب اسلامی سپس توصیه هایی را خطاب به نمایندگان مجلس یازدهم بیان كردند.
«نیت الهی و خالص»، «كار برای مردم» و «پرهیز از جو زدگی» اولین توصیه حضرت آیت الله خامنه ای به نمایندگان مجلس بود.
توصیه دیگر رهبر انقلاب مربوط به «سوگند نمایندگان» بود كه گفتند: سوگندی كه نمایندگان در آغاز به كار مجلس ادا می كنند، یك سوگند شرعی است و بر اساس آن باید به صورت جدی پاسدار حریم اسلام و نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی باشند.
حضرت آیت الله خامنه ای در سومین توصیه، «توجه به مسائل كلیدی و اصلی كشور و پرهیز از دچار شدن به حاشیه‌ها و اولویت دادن به مسائل فرعی» را مورد تأكید قرار دادند و افزودند: در شرایط كنونی، در موضوع اقتصاد، مسائل اصلی كشور عبارتند از «تولید، اشتغال، مهار تورم، مدیریت نظام پولی و مالی، و عدم وابستگی اقتصاد كشور به نفت».
ایشان در زمینه مسائل اجتماعی هم تأكید كردند: موضوع «مسكن» به عنوان یك مسئله بسیار مهم و كلیدی، مسئله «ازدواج جوانان و راههای تسهیل آن»، مسئله «فرزندآوری و جلوگیری از حركت كشور به سمت پیری جمعیت» و مسئله «مدیریت فضای مجازی در كوتاه مدت و میان مدت» از دیگر مسائل اصلی كشور هستند.

رهبر انقلاب اسلامی توصیه چهارم خود به نمایندگان مجلس یازدهم را به «تعامل و هم افزایی قوا» اختصاص دادند و گفتند: نقشه كلی تعامل قوا، از جانب دستگاه اجرایی و قوه قضاییه به اینگونه است كه آنها باید مصوبات مجلس را به صورت دقیق و كامل اجرا كنند و هیچگونه تعللی در این زمینه جایز نیست.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: این تعامل از جانب مجلس نیز باید به اینگونه باشد كه در مصوبات، ظرفیت ها و واقعیت های كشور در نظر گرفته شود.
ایشان در موضوع تعامل قوا خطاب به نمایندگان مجلس تأكید كردند: روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤال و تفحص به عنوان حق مجلس وجود داشته باشد اما توهین و دشنام و نسبتِ بدون علم به دولتمردان به هیچ وجه جایز نیست و برخی از این نسبت‌ها حرام شرعی است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان كردند: حضور وزرا در یك ماه اول آغاز به كار مجلس و ارائه گزارش از شرایط كشور، كار بسیار خوبی بود اما نباید به وزرا توهین و یا تهمتی زده شود.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: از برخوردهای احساسی و غیرمنطقی پرهیز شود و بیان دیدگاه و نظر مخالف متین، خردمندانه، قوی و قابل توجیه باشد.
ایشان درباره همكاری مجلس با قوای دیگر گفتند: مردم از مجلس و دو قوه دیگر انتظار بیان حق و پیگیری آن رادارند و به شدت با مجادله و گریبان گیری و تشنج میان قوا مخالف هستند و همه بدانند فضای منازعه در رئوس دستگاهها برای افكار عمومی زیان بخش و ناراحت كننده است.

رهبر انقلاب اسلامی، اتحاد و انسجام داخلی و یك صدایی در برابر جبهه گسترده دشمن را تكلیف همه مسئولان و قوا برشمردند و افزودند: امروز جبهه دشمن كه خبیث ترین و قبیح ترین آن امریكا است، تمام توان سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی خود را برای به زانو درآوردن ملت قوی ایران به كار گرفته است و در چنین شرایطی حتی با وجود اختلاف سلیقه و نظر در داخل، در مقابل دشمن یاوه‌گو باید دست به دست هم بدهیم و یك سخن گفته شود.

حضرت آیت الله خامنه ای نقش نظارتی مجلس را بسیار مهم و حیاتی دانستند و خاطرنشان كردند: این نقش باید با متانت، خردمندانه و بدون حاشیه ایفا شود.
ایشان همچنین با اشاره به سال آخر دولت گفتند: سال آخر دولتها معمولاً سال حساسی است و باید مراقبت شود كه پیگیری امور به هیچ وجه سست نشود و بر همین اساس اعتقاد راسخ دارم كه دولت ها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند و بعد از پایان دوره قانونی خود، امانت را با ارائه صورت وضعیت، به دولت بعدی تحویل دهند.
رهبر انقلاب اسلامی تأكید كردند: در شرایط حساس سال آخر دولت و همچنین سال اول مجلس، باید دو قوه فضا را به گونه ای مدیریت كنند كه به كار مهم كشور لطمه نخورد.

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین مركز پژوهش های مجلس و مركز نظارت بر رفتار نمایندگان را دو مركز بسیار مهم برشمردند و بر لزوم استفاده مطلوب از دیدگاههای كارشناسی مركز پژوهش ها تأكید كردند.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش پایانی سخنانشان، گسترش مجدد بیماری كرونا و جان‌باختن روزانه تعداد زیادی از مبتلایان را حقیقتاً غم‌انگیز خواندند و با تجلیل چندین باره از خدمات درخشان و فداكاری‌های كادرهای درمانی كه بعضی از آنها نیز در راه خدمت به مردم به بیماری مبتلا شدند و یا جان باختند، گفتند: با وجود این خدمات، بعضی افراد حتی كار ساده‌ای مثل ماسك زدن را انجام نمی‌دهند كه من واقعاً از آن پزشك و پرستاری كه فداكارانه در حال ارائه خدمت است خجالت می‌كشم.

حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به واقعیت تلخ دور شدن كشور از موفقیت اولیه در مقابله با كرونا، خطاب به همه دستگاهها، گروههای خدمت‌رسان و آحاد مردم تأكید كردند: همه نقش خود را به بهترین وجه ایفا كنند تا در كوتاه‌مدت زنجیره سرایت را قطع كنیم و كشور را به ساحل نجات برسانیم.
ایشان مشاركت گسترده مردم در نهضت خدمت مؤمنانه در آستانه ماه رمضان را بسیار با ارزش و گره‌گشا از زندگی قشرهای ضعیف دانستند و افزودند: این نهضت تعاون و احسان باید رشد و توسعه پیدا كند و هر كس به هر شكل كه می‌تواند كمك و مراقبت كند كه كسی از نیازمندان از قلم نیفتد.

رهبر انقلاب اسلامی در پایان همگان بویژه جوانان را به دعا و توسل عمومی به درگاه خداوند متعال برای دفع بلا فراخواندند.


مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع