شبكه رادیویی تهران در راستای حمایت از معلولان، بویژه نابینایان و ناشنوایان تدابیری اتخاذ كرده تا این قشر از جامعه هم بتوانند از برنامه های این شبكه بهره مند شوند.
به گزارش روابط عمومی رادیو تهران؛ امسال با شیوع و گسترش ویروس كرونا و شرایط سخت اقتصادی سالی بسیار متفاوت تر از همیشه بوده است كه حتی افراد عادی با شرایط جسمانی سالم با مشكلات و مسائل بی شماری دست به گریبان بوده و هستند، بی شك نباید از افرادی كه شرایط ویژه دارند مانند نابینایان، ناشنوایان كم شنوایان یا معلولان جسمی حركتی و... غافل بود.
مشكلات این افراد به نوبه خود صدچندان بیشتر شده و با معضلات و دغدغه های بیشتری این روزها را سپری می كنند.
توجه به مشكلات و دغدغه های نابینایان
علیرضا مبینی مدیر گروه اخلاق و زندگی شهروندی رادیو تهران با اشاره به برنامه هایی كه این گروه ویژه نابینایان تدارك دیده اند، می گوید:
شبكه رادیویی تهران در راستای حمایت از نابینایان به صورت ویژه به صورت مستمر در دو برنامه «تهران من» و «شش نقطه» به مشكلات و دغدغه های نابینایان می پردازد.
مشكلات معلولان در شرایط كنونی و با شیوع كرونا، نسبت به دیگر افراد جامعه دو چندان شده است؛ مثلا از نظر آموزشی، وضعیت معیشتی با محدودیتها و فشار اقتصادی بیشتری مواجه شده اند و... از این رو به حمایت ویژه بخش های دولتی و نهادهای مربوطه نیاز دارند.
در راستای عمل به ماده 21 قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب مجلس در سال 1396رادیو تهران برنامه «تهران من» را چهارشنبه ها به نابینایان اختصاص داده است، برنامه تهران من كه از ساعت 16 خواهیم شنید درباره مشكلات نابینایان با گسترش ویروس كروناست و در ادامه پای صحبت های نابینایان در خصوص مسائل و دغدغه ها و مشكلاتی كه این روزها با كرونا دارند می نشینیم. در این بخش نیازها، خواسته ها و معضلات این قشر به چالش كشیده می شود. در این بستر هر آنچه میان نابینایان و جامعه در تعامل و ارتباط است مورد بررسی قرار می گیرد.
وی می افزاید: ما به مناسبت های مختلف در برنامه نمایشی«خانه ما» كه شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 روی آنتن رادیو تهران می رود، از طریق مشاركت مخاطبان با برنامه، روایت های نمایشی و ارائه توصیه های كارشناسی و.... به موضوع های روز اختصاص می یابد، همچون ارائه راهكارهای توسعه و اثربخشی تعامل زوجین نابینا و كم بینا در جامعه و....
به گفته مدیر گروه اخلاق و زندگی شهروندی؛ رادیو تهران چند سالی است كه برنامه رادیویی«شش نقطه» را ویژه مخاطبان نابینا در نظر گرفته كه با اجرای اشكان آذر ماسوله و چند نفر از آیتم سازان نابینا جمعه شب ها از ساعت 22 و 30 به مدت 30 دقیقه روانه آنتن رادیو تهران می كند.
اجرای نابینایان در رادیو
اشكان آذر ماسوله از نابینایانی است كه به مدت 12 سال در عرصه رسانه فعالیت می كند و به مدت 4 سال كه سردبیری و اجرای برنامه شش نقطه را بر عهده دارد، او می گوید: اكثر عوامل برنامه شش نقطه نابینا هستند الهه واحدی مدیر تولید و دستیار تهیه، شهروز حسینی و امیر سرمدی از كارشناسان و آیتم سازان خوب ما هستند كه هر دو نابینا هستند. هما هماوندی روانشناس كه نابینا هستند فتانه امیری كه بینا هستند اما حدود 35 سال است كه در آموزش افراد معلول و نابینا فعالیت می كنند، تهیه كننده برنامه هم اعظم ابراهیمی است.
وی اجرای برنامه زنده را هم بر عهده دارد و درباره این تجربه كاری می گوید: اجرای برنامه زنده؛ این اتفاق خوب كه امسال افتاده خیلی برای من خوشایند است، من به عنوان اولین نابینا در ایران جزو دو سه نفر اول هستم، نابینایی كه پشت میكروفون برنامه زنده اجرا می كند، از مدیر محترم شبكه آقای صحراگرد و مدیر گروه اخلاق و زندگی شهروندی علیرضا مبینی كمال تشكر را دارم.
ناشنوایان هم رادیویی می شوند
علاوه بر این؛ شبكه رادیویی تهران تدابیری اتخاذ كرده تا ناشنوایان و كم شنوایان هم بتوانند از برنامه های این شبكه به ویژه موضوعات مهم پزشكی بهره مند شوند.
پیام امیری مدیر گروه تهران و رویدادها با بیان توضیحاتی پیرامون برنامه «تهران كلینیك» و این كه چگونه ناشنوایان و كم شنوایان هم می توانند مخاطب برنامه های رادیویی شوند، می گوید: این شبكه در برنامه «تهران كلینیك» كه در زمینه های پزشكی، بهداشت و سلامت، روانپزشكی و.... روی آنتن می رود، شرایطی فراهم آورده تا ناشنوایان هم بتوانند از برنامه های رادیو به ویژه در شرایط كنونی كه اطلاع رسانی در خصوص ویروس كرونا و توصیه ها جهت رعایت شیوه نامه های بهداشتی از اهمیت خاصی برخوردار است؛ بهره مند شوند. تلاش می شود در برنامه های خاص و ویژه با پخش زنده اینترنتی از فضای استودیو، میهمان خانههای ناشنوایان و كمشنوایان شویم.
این ویژه برنامه ها از طریق پخش زنده اینستاگرام رادیو تهران با شناسه 360 tehraan تقدیم ناشنوایان عزیز مخاطب این برنامه می شود.
وی می افزاید: برخی از برنامه های مهم و خاص با حضور مترجم ناشنوایان تقدیم حضور ناشنوایان و كم شنوایان خواهد شد، همراهان همیشگی رادیو تهران روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10 با برنامه تهران كلینیك همراه ما باشید.
گفتنی است؛ شبكه رادیویی تهران به مناسبت روز جهانی ناشنوایان، امكان استفاده ناشنوایان از رادیو را فراهم آورده بود، به دلیل استقبال بسیار تلاش بر آن شده تا این موضوع ادامه یابد و در برخی از برنامه های ویژه از مترجم ناشنوایان استفاده شود. این گروه تنها قشری هستند كه نمی تواننداستفاده كافی و بهره وافر را از برنامه ها داشته باشند. با توجه به این كه این گروه از اقشار جامعه بسیاری از مسائل و نكات بهداشتی ضروری و مورد نیاز در خصوص ویروس كرونا كه در رادیو گفته میشود را نمی توانند بشنوند.
امیری یادآوری می كند: برنامه تهران كلینیك هر روز به صورت مستقیم در ارتباط با مسئولین پیگیر مطالبات مردمی، اخبار روز حوزه سلامت و تازه های پزشكی درباره ویروس كروناست و ضمن اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای این بیماری به تجزیه و تحلیل آنها می پردازد و آخرین و به روزترین اطلاعات و اخبار را به سمع مخاطبان می رساند.
آگاهی بخشی به مخاطبان درباره چهار بیماری شایع در پایتخت ، شامل بیماری های قلبی و عروقی، تنفسی و ریوی، دیابت و سرطان از جمله اولویت های برنامه تهران كلینیك است.
روی موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز یا موج ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده برنامه های رادیو تهران باشید.
بدانید و باور داشته باشید خیلی از ما؛ عزت نفس، امید، صبر، استقامت، پشتكار در زندگی را از شما خوبان آموخته ایم، سربلند و سلامت باشید.