پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

طرح‌های عمرانی نیمه‌كاره استان تهران تا پایان سال آینده؛ تكمیل می‌شوند+فایل صوتی

معاون هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران گفت: 159 طرح عمرانی مصوب سفرهای رئیس جمهور به شهرستان‌های استان تهران تا سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

1402/03/30
|
13:48
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حشمت الله سلیمانی معاون هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران در گفت و گو با برنامه «پل مدیریت» 29 خرداد با اشاره به اینكه این معاونت در دو حوزه برنامه و بودجه انجام وظیفه می‌كند گفت: شرح وظایف تعریف شده این حوزه بحث‌های برنامه‌ریزی كلان، منطقه ای و دستگاهی بویژه در زمینه فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی دستگاه‌های استان تهران است.

2 میلیون و 700 هزار تبعه خارجی در استان تهران سكونت دارند
معاون هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران افزود: استان تهران با 16 شهرستان؛ استانی محروم است.در حال حاضر تهران 14 میلیون و 275 هزار نفرجمعیت دارد. 2 میلیون و 700 هزار نفر از اتباع خارجی هم به صورت رسمی و غیر رسمی در تهران سكونت دارند.

شهرستان بهارستان؛ بیشترین نرخ جمعیت كشور را دارد
او گفت: تراكم استان تهران 1 هزار نفر در یك كیلومتر مربع است .شهرستان بهارستان بین تمامی شهرستان‌های كشور بیشترین نرخ جمعیت را به خود اختصاص داده است.

استان تهران؛ نیازمند احداث 19 هزار كلاس درس جدید است
سلیمانی با تاكید بر اینكه مهاجرت، معضل بزرگ ما در استان تهران است كه به سه شكل مهاجرت اتباع خارجی؛ مهاجرت از استان‌های دیگر(250 هزار نفر در سال) و مهاجرت از تهران به سوی شهرستان‌های استان كه برنامه‌ریزی‌ها را دچار مشكل می‌كند گفت: به جز شهر تهران؛ بقیه نقاط استان تهران در ضعیفترین حالت خود از منظر سرانه‌های فرهنگی و آموزشی و بهداشتی قرار دارد. سرانه استان تهران به جز پایتخت در رتبه 30 كشوری و قبل از استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته است.استان تهران نیازمند احداث 19 هزار كلاس درس جدید است.

سرانه فضای ورزشی هر نفر در استان تهران؛ 45 سانتی متر مربع است
وی افزود: سرانه فضای ورزشی استان تهران 45 سانتی متر مربع به ازاء هر نفر است در حالیكه این فضا در نقاط دیگر به 80 سانتی متر مربع می‌رسد.

25 درصد بیمارستان‌های استان تهران ناایمن هستند
این مقام مسئول در سازمان برنامه‌ریزی و بودجه تاكید كرد: استان تهران از نظر منابع آبی در وضعیت بسیار بدی قرار دارد. 25 درصد بیمارستان‌های استان تهران ناایمن بوده و باید نوسازی شوند.

در دوسال گذشته؛ بخشی از مشكلات شهرستان‌های استان تهران رفع شده است
او متذكر شد: بارها اعلام كرده ایم استان تهران باید جدا از شهر تهران تعریف شود.شهرستان‌های قدس، شهریار، ملارد، رباط كریم و بهارستان معادل سه برابر یك استان جمعیت دارند و بعضی از شهرستان‌ها مثل بهارستان یا شهریار به قدر یك استان كوچك جمعیت دارند.

استان تهران به جز شهر تهران از محرومترین استان‌های كشور است
استان تهران به جز شهر تهران از محرومترین استان‌های كشور است. از زمان استقرار دولت سیزدهم سازمان برنامه‌ریزی به دنبال این بوده تا بتواند با شیوه جدیدی تعریف كند. شهر تهران را جدا از شهرستان‌های استان تهران در نظر بگیرد تا متناسب با آن اعتبارات را در بین شهرستان‌ها توزیع كند. بر اساس سند آمایش استان؛ اعتبارات محرومیت زدایی و حذف ناعدالتی منجر به این شد تا بخشی از مشكلات شهرستان‌های استان تهران طی 2 سال اخیر مرتفع شود. ضمن اینكه مصوبات سفرهای رئیس جمهور به شهرستان‌های استان تهران بخش عمده ای از مشكلات را حل كرده است. در این سفرها بیش از 22 هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار در حوزه‌های بهداشت و سلامت، آموزشی و فرهنگی تصویب شد.

تا پایان سال جاری؛ 4 بیمارستان در استان تهران به بهره‌برداری می‌رسند
سلیمانی خبر داد: 23 بیمارستان در استان تهران در مراحل احداث، توسعه و تكمیل هستند و طی دو سال اخیر 4 بیمارستان تكمیل شده و بر اساس پیش‌بینی‌ها تا پایان سال جاری 4 بیمارستان دیگر هم به بهره برداری برسند.

159 طرح مصوب سفرهای رئیس جمهور تا سال آینده در تهران به بهره‌برداری می‌رسند
او افزود: 159 عنوان طرح از محل اعتبار سفر رئیس جمهور به شهرستان‌های استان تهران تعریف شده و باید تا سال 1403 به بهره برداری برسند. بویژه مصوبات حوزه بهداشت و درمان، آب در اولویت اول و مورد توجه جدی رئیس جمهور بوده اند.
او افزود: به طور متوسط 50 درصد پروژه ها پیشرفت داشته اند. در حوزه منابع آبی 6 هزار میلیارد تومان؛ در حوزه حمل و نقل 4160 میلیارد تومان؛ حوزه كشاورزی و منابع طبیعی 670 میلیارد تومان؛ حوزه بهداشت و سلامت 2410 میلیارد تومان و حوزه آموزش و پژوهش 3600 میلیارد تومان و فصولی دیگر در قالب 159 طرح اعتبار دریافت كرده اند.

طرح‌های نیمه‌كاره ورامین، قرچك و پیشوا؛ نهایتا تا پایان سال 1403 به بهره‌برداری می‌رسند
معاون هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران اظهار داشت: سرانه فضای فرهنگی در شهرستان‌های استان تهران نسبت به استان‌های دیگر بسیار پایین است. هدف دولت اتمام طرح حتی نیمه‌تمام فرهنگی و اجتماعی است و به هیچ عنوان طرح جدیدی تعریف نشده است. تعدادی از این پروژه ها در ورامین و قرچك و پیشوا قرار دارد و نهایتا تا پایان سال 1403 به بهره‌برداری می‌رسند. بخشی از اعتبارات این طرح‌ها از اعتبارات استانی و برخی دیگر از اعتبارات سفر رئیس جمهور تامین می‌شود. دولت تسهیلات خوبی را در قالب تبصره 18 تعیین كرده و سعی كرده با ایجاد انگیزه از بخش خصوصی در این حوزه‌ها استفاده كند. در همین راستا از كارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌كاره بخش خصوصی را به اتمام(بهره برداری) برسند.

بیشترین اتباع خارجی در سه شهرستان ورامین، پیشوا و قرچك سكونت دارند
او تصریح كرد: بیشترین اتباع خارجی در سه شهرستان ورامین، پیشوا و قرچك هستند. دولت تمامی امكانات خود را گذاشته تا طرح‌های ملی مسكن را به اتمام برساند و از طرف دیگر تسهیلاتی را برای اتمام طرح‌های بخش خصوصی فراهم كرده است. اما این اتفاقات به شكل مسكّن عمل می‌كند و نباید انتظار داشته باشیم طی دو سال انفاقات ویژه ای رخ دهد . بر اساس اسناد آمایش كه افق آن تا سال 1425دیده شده توجه خاصی به حوزه‌های مختلف بویژه زیرساخت‌های فرهنگی؛ اجتماعی و فرهنگی شده تا بخشی از نیازهای این شهرستان‌ها مرتفع شود.

طرح‌های نیمه‌كاره استان تهران تا پایان سال آینده؛ تكمیل می‌شوند
سلیمانی افزود: در همه شهرستان‌های استان تهران از دولت‌های گذشته، طرح های نیمه‌كاره ای بر جای مانده است به همین جهت دولت سیزدهم بر روی بهره‌برداری از آنها هدف‌گذاری كرده است و بیشترین حجم اعتباری ما تا سال 1403 به این پروژ‌ها اختصاص‌خواهد داشت. سال گذشته 3 هزار و 450 میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری و 1295 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی برای تكمیل طرح‌های نیمه‌كاره ابلاغ شده است و با ابلاغ اعتبارات سال جاری تا سال آینده این پروژه ها به طور كامل به بهره‌برداری می‌رسد.

سند آمایش سرزمینی با هدف افزایش رفاه و توسعه جامعه تدوین شده است
وی با بیان اینكه اگر سند آمایش سرزمینی كه سال 99 از طرف شورای عالی آمایش كشور عملیاتی شود اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد گفت: آمایش سرزمینی برنامه‌ریزی بلندمدتی است كه توزیع بهتر جمعیت و فعالیت‌های اقتصادی در زمینه منابع طبیعی به منظور افزایش رفاه و توسعه جامعه را در بر دارد و هدف آن تقویت و توسعه متوازن اقتصای، اجتماعی و فیزیكی؛ افزایش كیفیت زندگی، بهره‌برداری آگاهانه و مسئولانه از منابع طبیعی؛ حفاظت از محیط زیست و مواردی از این دست است كه در افق 1425 رقم خواهد خورد.

شهر تهران؛ نیازمند یك نظام مدیریت یكپارچه است
سلیمانی گفت: افق سند آمایش استان تهران شناخته شدن كلانشهر تهران به عنوان كانون اصلی رقابت پذیری بویژه در آسیای غربی است. 209 دستگاه اجرایی در تهران است ما در شهر تهران مدیریت یكپارچه شهری نداریم و این شهر نیازمند یك نظام مدیریت یكپارچه است.توقع داریم با اجرای سند آمایشی استان این اتفاق رقم بخورد.

امسال؛ ردیف بودجه مستقلی برای محرومیت‌زدایی استان‌ها در نظر گرفته شده است
معاون هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران در پایان این گفتگوی رادیویی گفت:اعتبارات محرومیت‌زدایی به شكل ملی و استانی ابلاغ می‌شود كه امسال ردیف مستقل استانی برای آن در نظر گرفته شده است.این ردیف مستقل برای استان‌ها به منظور محرومیت‌زدایی با اعتبار 15 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است كه بخشی از آن به استان تهران تعلق دارد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
پل مدیریت