شهردار شمشك دربندسر با بیان اینكه برای اصلاح طرح هادی منطقه درخواست داده ایم گفت: اگرچه ساخت و سازهای غیر مجاز در این منطقه نزدیك به صفر است اما اگر روند ساخت ساختمانهای بلندمرتبه همچنان ادامه پیدا كند شمشك دربندسر، آینده خوبی نخواهد داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ مهدی ساوه شمشكی شهردار شمشك دربندسر در گفتگو با برنامه پل مدیریت رادیو تهران با اشاره به تازه تاسیس بودن شهر شمشك دربندسر گفت: شمشك دربندسر در آبان 1391 به شهر تبدیل شد و شهرداری این شهر در بهمن همان سال استقرار یافت. این شهر از شش روستای شمشك بالا، شمشك پایین، دربندسر، سفیدستان، درود و جیرود تشكیل شده است.
وی با اشاره به وجود معادن زغال سنگ در این منطقه افزود: این منطقه معادن زغال سنگ بسیار خوبی داشت و استخراج زغال سنگ از معادن این منطقه امكاناتی را با خود به همراه آورد كه یكی از آنها احداث جاده تهران- شمشك است و مدارس احداث میشوند و جمعیت كارگری به این منطقه میآیند. از سویی دیگر زغال سنگ مورد نیاز راه آهن سراسری كه در دوره پهلوی اول احداث شد و بندر امام خمینی(ره) فعلی و بندر تركمن كنونی را به هم متصل میكرد از طریق معادن شمشك تامین میشد و سه سال پس از احداث، پلی برای پیروزی متفقین بر متحدین شد!
ساوه شمشكی با اشاره به فعالیت حزب توده در این منطقه و مخالفت مردم بومی منطقه با توده ایها در سال 1323 گفت: توهین اعضای این حزب به اعتقادات (دینی) مردم موجب شد تا مردم منطقه شمشك دربندسر در یك روز دست به دست هم داده و آنها را از منطقه بیرون كنند.
شهردار شمشك دربندسر با اشاره به دو انفجار معدن زغال سنگ در این منطقه كه موجب مرگ تعدادی از معدنكاران شد اظهار داشت: معادن زغال سنگ تعطیل شده و بومیان این منطقه به دلیل نبود شغل به سمت تهران مهاجرت میكنند. پس از آن كه معادن زغال سنگ تعطیل میشوند در سال 1337 پیست اسكی شمشك احداث میشود و اشتغال به سوی گردشگری سوق پیدا میكند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم با كمك اهالی و قهرمانان ملی و حمایت نظام، پیست اسكی دربندسر در سال 1360 تاسیس میشود كه اولین پیست اسكی خصوصی ایران است.
او با اشاره به اینكه پیست اسكی دربندسر امكانات خوبی دارد و بیشتر مسابقات بین المللی در این پیست برگزار میشود اما دستگاههای پیست اسكی شمشك، قدیمی و مربوط به سال 1337 است گفت: متاسفانه و بر خلاف سیاستهای نظام و اصل 44 قانون اساسی كه بر دوری از تصدیگری دولت تاكید دارد همان بلایی كه سر استادیوم آزادی آمده همین بلا بر سر پیست شمشك آمده و این پیست3 تا 4 سال است كه تعطیل شده است.
وی از وزیر ورزش و جوانان درخواست كرد پیست اسكی شمشك به مردم واگذار شود اظهار داشت: همانطور كه پیست اسكی دربندسر را مردم راه اندازی كرده و اداره میكنند همین اتفاق برای پیست اسكی شمشك بیفتد. با توجه به اینكه بخش زیادی از زمینهای این پیست برای اهالی این منطقه است باید این پیست به مردم واگذار شود كه در كنار شهرداری آن را در قالب تعاونی توسعه دهند چون این پیست به هویتهای مردم شمشك وابسته است. شركت تجهیز و توسعه اماكن ورزشی بپذیرد دستگاههای بالابر غیر استاندارد این پیست پاسخگوی برگزاری ورزش اسكی نیست.
شهردار شمشك دربندسر با تاكید بر همكاری و دید مثبت وزیر ورزش برای ساماندهی پیست شمشك گفت: دولت مشكلاتی دارد و نمیتواند در این منطقه سرمایه گذاری كند بنابراین بهتر است این پیست به مردم واگذار شود. بیش از نیمی از مربیان اسكی كشور در شمشك دربندسر هستند و این ظرفیت وجود دارد كه بتوانیم از این سرمایه به خوبی استفاده كنیم.
ساوه شمشكی در ادامه به بیان اینكه بر اساس آمار سال 95 جمعیت ثابت شمشك- دربندسر حدود 3400 نفر است گفت: بسیاری از امكانات به دلیل پایین بودن جمعیت به این شهر داده نمیشود.
او با ادعای اینكه این شهر در حال حاضر بیش از 6 هزار نفر جمعیت دارد گفت: شمشك دربندسر در سال 98 گاز وارد این منطقه شد و پس از آن مهاجرت معكوس به این منطقه هم بیشتر شد.
شهردار شمشك دربندسر با اشاره به طرح هادی جدید این منطقه گفت: بیش از 20 درصد اراضی، خارج از حریم 150 متری است و امكان ساخت و ساز دارد. در سفر اخیر معاون عمرانی استاندار تهران به این منطقه، به نكاتی اشاره شد كه تغییرات اساسی در حوزه ساخت و ساز این منطقه را در پی خواهد داشت.
او افزود: اگرچه ساخت و سازهای غیر مجاز در این منطقه نزدیك به صفر است اما ساختمانهایی در این شهر دیده میشود كه منظره ای ناخوشایند دارد به همین جهت درخواست اصلاح طرح هادی را داریم تا كاهش تراكم را در 63 هكتار از اراضی داشته باشیم ساخت و ساز به جای آپارتمان و برج باید به سمت ویلا و باغ برود تا متناسب با گردشگری باشد. تراكم ساختمان در شمشك و دربندسر بیش از حد است و اگر روند ساخت و ساز همچنان ادامه پیدا كند شمشك و دربندسر كه یك شهر گردشگری است آینده خوبی نخواهد داشت.
ساوه شمشكی با تاكید بر اینكه در صورت اصلاح طرح هادی، شهرداری میتواند جلوی ساخت و ساز بیرویه را بگیرد گفت: صدور پروانه ساخت كمتر از 2 ماه زمان میبرد اما ما با اصلاح طرح هادی به دنبال كاهش تراكم در شمشك دربند سر هستیم.
وی با تاكید بر اینكه شهرداری طرحهایی برای كسب درآمد پایدار در نظر دارد گفت: به جای دریافت عوارض نقدی یا چك، ملك و زمین و آپارتمان دریافت میكنیم كه ارزش افزوده دارد. همچنین در بسیاری از این پروژهها شریك شده ایم و ارزش افزوده اینها به نفع شهرداری است.
شهردار شمشك دربندسر با اعلام این خبر كه به زودی كلنگ ساخت یكی از بهترین هتلهای ایران در دربندسر بر زمین زده میشود اظهار داشت: زمینی با كاربری گردشگری گرفتهایم و انشاءالله در دهه فجر ساخت این طرح آغاز میشود. یك پروژه مجتمع خدماتی-رفاهی-گردشگری هم در حال احداث است و علاوه بر این؛ شهرداری در پیست شمشك هم مشاركت خواهد داشت و سهیم خواهد بود و ما دیگر نیازی به كسب درآمد از طریق تراكم نخواهیم داشت و كاهش تراكم اتفاقات خوب را در شمشك دربندسر به همراه خواهد داشت.
وی در پاسخ به اظهارات محمدی گزارشگر رادیو تهران مبنی بر اینكه جاده شمشك دربندسر برای گردشگران جاذبه ندارد گفت: شمشك دربند سر آب و هوایی بسیار خوب دارد. گیاهان خوبی در كوههای این منطقه میروید و نزدیكترین فاصله را با تهران داریم به همین جهت علاوه بر گردشگران داخلی امكان جذب گردشگران خارجی را هم داریم. سختترین جاده این منطقه جاده میگون به شمشك( جاده تنگه میگون- ساخت 1313) است و در اختیار شهرداری اوشون-فشم –میگون است اما ما درخواست داریم این محور را به شهرداری شمشك دربندسر دهد چون ما آمادگی سرمایه گذاری، اصلاح و تعریض محور را داریم و بخش خصوصی هم پای كار است و در این صورت مسیر به خوبی ساخته خواهد شد.
شهردار شمشك دربندسر با بیان اینكه برخی روزها بیش از 20 هزار نفر گردشگر در این منطقه حضور پیدا می كنند گفت: شمشك و دربندسر در تابستان و زمستان بیشترین گردشگر را دارد. حضور گردشگران در این منطقه میتواند درآمد خوبی را به همراه داشته باشد. برخی روزها بیش از 5 هزار خودرو در منطقه پارك میشوند كه درآمدی برای شهرداری ندارند . حتی باید اقداماتی صورت گیرد تا گردشگران بتوانند در این منطقه اقامت داشته باشند و درآمد پایدار برای منطقه به همراه بیاورند.
وی در پایان این گفتگوی رادیویی در خصوص احداث درمانگاه كه از دوره گذشته پیگیری شده گفت: ساخت این درمانگاه تا 2 ماه دیگر به اتمام رسیده و وارد فرایند تجهیز خواهیم شد.ضمن اینكه تكمیل آسفالت و سنگفرش معابر داخل شمشك دربندسر در حال انجام است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.