پل مدیریت چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 45 دقیقه

پیامك‌های جعلی ثنا بیشترین كلاهبرداری فضای مجازی در كشور را به خود اختصاص داده است+فایل صوتی

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ گفت: در حال حاضر پیامك‌های جعلی با نام سامانه ثنا بیشترین كلاهبرداری فضای مجازی در كشور را به خود اختصاص داده است و متاسفانه افراد زیادی بدون توجه به هشدارهای پلیس در دام كلاهبرداران می‌افتند.

1400/11/21
|
09:20
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سرهنگ داوود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در گفتگو با برنامه پل مدیریت در توضیح وظایف پلیس فتا گفت: پیرو منویات مقام معظم رهبری پلیس فتا از سال 89 در ستاد ناجا فعالیت خود را آغاز كرد و به صورت رسمی از سال 90 در تهران بزرگ و سایر مراكز استان ها كار خود را آغاز كرد. یكی از اصلی‌ترین وظایف پلیس فتا صیانت از هویت كاربران در فضای مجازی است.

پلیس فتا با اخلالگران امنیت روانی و اقتصادی در فضای مجازی مقابله می‌كند
وی افزود: بخشی از این وظایف مقابله با جرایم اقتصادی در فضای سایبری است كه با حوزه بانكداری الكترونیكی مثل كارت‌های بانكی، فیشینگ، اسكیمر، كلاهبرداری اینترنتی در كنار جرایم اخلاقی مثل باج گیری، هتك حرمت، توهین است. بعلاوه اینكه پلیس فتا با قمار و شرطبندی ، فروش دارو و كالاهای سلامت‌محور و هر آنچه سلامت و امنیت روانی و اقتصادی را در فضای مجازی به خطر اندازد مقابله می‌كند. حفظ حریم خصوصی كاربران در باب محرمانه بودن داده‌ها و دسترسی غیرمجاز به آنها هم از موضوعاتی است كه پلیس فتا به مقابله با آن می‌پردازد.
سرهنگ معظمی در پاسخ به اینكه پلیس فتای تهران بزرگ در راستای آموزش كاربران برای جلوگیری از شكار آنها توسط سودجویان در فضای مجازی چه اقداماتی را انجام داده است؟ گفت: دغدغه ما بسیار فراتر از كلاهبرداری است و تلاش می‌كنیم تا ضمن آگاهی به مردم كارهایی را در كنار انواع دیگر پلیس به سرانجام برسانیم.

اجرای طرح پویش كودكان سایبری با هدف صیانت و آگاهی بخشی انجام شد
وی در همین راستا به پویش كودكان سایبری اشاره كرد و گفت: یكی از دغدغه‌های پلیس فتا كودكانی بودند كه متاسفانه ناآگاهانه در دام سودجویان فضای مجازی می‌افتادند. این پویش با هدف صیانت از حقوق كودكان در فضای مجازی و آگاهی بخشی به والدین انجام شد. بسیاری از پرونده های فضای مجازی به ویژه در حوزه رمز ارزها و كلاهبرداری های اینترنتی به دلیل ناآگاهی است و این امر موجب سنگین شدن رسالت پلیس فتا در این حوزه شده است. در همین راستا هموطنان می توانند اخبار جدید پلیس فتا را در پایگاه اطلاع رسانی پلیس سایبری به آدرس https://cyberpolice.ir مشاهده كنند. منطبق با سناریوها و پرونده ها موارد در رسانه ملی و شبكه های اجتماعی منعكس می‌شود تا موجب اعتماد بیشتر مردم به پلیس شود و فضایی امن تر در فضای مجازی داشته باشیم.

طرح "اقتدار" پلیس فتا با كمك پلیس امنیت اجرا می‌شود
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ درباره طرح "اقتدار" پلیس فتا در فضای مجازی گفت: طرح اقتدار بخشی از سلسله طرح هایی است كه به دستور و تدبیر فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ با هدف نمایش اقتدار پلیس و آگاهی بخشی به مردم و هشدار به مجرمانی كه در كمین امنیت روانی مردم و جامعه هستند؛ در كنار پلیس امنیت اجرا می شود. طرح های "رعد"، "مقابله با فروش مواد مخدر" و "كاشف" هم با كمك پلیس های پیشگیری، آگاهی و امنیت اقتصادی هم در حال برگزاری است.
وی با اشاره به نقش پلیس فتا در موفقیت آمیزبودن این طرح ها گفت: پلیس فتا به صورت مستمر، فضای مجازی را رصد می‌كند و نظرات مردم برای ما راهگشاست تا به مردم نشان دهیم امنیت آنها برایمان بسیار مهم است.

بیشترین كلاهبرداری فضای مجازی در كشور مربوط به پیامك های جعلی ثنا است
سرهنگ معظمی در پاسخ به این پرسش كه بیشترین پرونده های پلیس فتا مربوط به چه جُرم هایی است؟ گفت: در حال حاضر پیامك‌های جعلی با نام سامانه ثنا بیشترین كلاهبرداری فضای مجازی در كشور را به خود اختصاص داده است و متاسفانه افراد زیادی بدون توجه به هشدارهای پلیس در دام كلاهبرداران می‌افتند.
وی افزود: در این روش كلاهبرداری، پیامكی توسط شماره شخصی و حاوی لینك برای فرد ارسال می‌شود. با ورود به لینك مذكور برای مشاهده ابلاغیه الكترونیكی، اجازه می دهیم بدافزاری در گوشی نصب شود كه قادر است در زمان درخواست وجه، با دریافت شماره كارت به اطلاعات اختصاصی كارت دست یافته و وجوهات حساب بانكی را استخراج كند. به هیچ وجه نباید وارد لینك مذكور شد و باید با سرعت پیامك را پاك كرد. در صورتیكه این پیامك برای فردی ارسال شد و فرد وارد لینك شد لازم است بلافاصله اینترنت گوشی خود راقطع كرده و به اولین نمایندگی پلیس فتا مراجعه نماید.

پیامك قضایی فقط از سرشماره ADLIRAN ارسال می‌شود
وی تاكید كرد: پیامك‎های سامانه ثنا فقط از سرشماره ADLIRAN ارسال می‌شود و هیچ سازمان رسمی و حاكمیتی از طریق شماره شخصی پیامك ارسال نمی‌كند.
سرهنگ معظمی هشدار داد: برای بتوانیم از پروتكل های امن اینترنتی استفاده كنیم باید ملاحظات پلیس را در نظر بگیرند. لینك سایت‎هایی كه آدرس آنهاhttps دارند امن‌تر هستند اما نباید 100 درصد به این سایت ها هم اطمینان كرد.

90 درصد پرونده های حوزه پلیس فتا به نتیجه رسیده اند
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در خصوص دستاوردهای این پلیس در فضای مجازی برای خنثی كردن تبلیغات دشمنان اظهار داشت: پلیس فتا از ثمرات انقلاب اسلامی است و با هدف خدمت‌رسانی بهینه به مردم راه اندازی شده است. تمام تلاش ما این است كه در راستای منویات رهبری و موضوعاتی كه در بیانیه گام دوم انقلاب به آن اشاره كرده اند، در چارچوب قانون به مردم خدمت كنیم. در همین راستا با جذب نیروهای انقلابی و توانمند توانسته ایم بیش از 90 درصد پرونده های سایبری را به نتیجه برسانیم و در حوزه های دیگر هم سعی كرده‌ایم با پلیسی چابك منطبق با سناریوهای فضای مجازی اقدام كنیم. خوشبختانه مردم هم از پلیس فتا رضایت دارند.

با تماس‌های ناموفق بین المللی، ارتباط مجدد نگیرید
وی درباره تماس‌های عمدی ناموفق كلاهبرداران بین المللی گفت: تعدادی از كاربران از روی كنجكاوی با شماره‌ای كه با آنها تماس ناموفق داشته تماس می‌گیرند و این امر موجب می شود تا هزینه گزافی را بر روی قبض‌های تلفن خود مشاهده نمایند به همین دلیل نباید با این تماس‌های ناموفق ارتباط مجدد برقرار كرد.

هیچ نهاد رسمی و حاكمیتی از سرشماره شخصی پیامی ارسال نمی‌كند
سرهنگ معظمی درباره پیامك هایی كه حاوی متن برنده شدن در مسابقه هستند گفت: در این شرایط فردی كه پیامك برایش ارسال شده باید فكر كند آیا در مسابقه‌ای شركت كرده یا خیر؟ باید به سرشماره پیامك توجه كرد. هیچ نهاد رسمی و حاكمیتی از سرشماره شخصی پیامی ارسال نمی كند. پیام های این چنینی به هیچ عنوان قابل اعتماد نیستند. هموطنان می توانند در سایت پلیس فتا با كارشناسان ارتباط آنلاین داشته باشند. همچنین در تماس با شماره 110 می توان با كارشناسان پلیس فتا ارتباط برقرار كرد.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در پایان این گفتگوی رادیویی بر استانداردسازی رفتار سازمانی كاركنان پلیس فتا تاكید كرد و اظهار داشت: ما باید برای مراجعه‌كنندگان به پلیس فتا تسكین دهنده باشیم و به جد پرونده آنها را پیگیری كنیم.




دسترسی سریع
پل مدیریت