شهر آفتاب شنبه تا چهارشنبه از ساعت 06:30 به مدت 130 دقیقه

یارانه معیشتی اعتباری، فقط برای خرید كالا قابل برداشت است+فایل صوتی

نایب رئیس كمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اینكه منظور از كالابرگ الكترونیكی سهمیه‌ای كردن كالاهای اساسی و احیای كوپن نیست، گفت: یارانه كالایی اعتباری و قابل برداشت نقدی نخواهد بود و صرفا برای خرید كالا استفاده می‌شود.

1401/04/18
|
10:32
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی نایب رییس كمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با شهر آفتاب رادیو تهران درباره تغییر نظام پرداخت یارانه گفت: منظور از كالابرگ كوپن نیست؛ بلكه برای جبران كاهش قدرت خرید مردم یارانه نقدی در قالب همان كارت‌های یارانه‌ای كه تاكنون داشتند به حسابشان واریز می‌شود و پس از ایجاد زیرساخت‌های لازم توسط دولت یارانه كالایی به جای یارانه نقدی به كارت مشمولان واریز خواهد شد.

وی افزود: یارانه نقدی و یارانه معیشتی در مجموع 100 هزار تومان بود كه این مبلغ در دوره آقای رئیسی و از 3 ماه قبل، 4 برابر شده است.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: كارت یارانه، اختصاص به كالاهای خاصی ندارد، بلكه در فروشگاه‌ها برای هر كالای مورد نیاز خانواده قابل استفاده است. فرق یارانه كالایی با یارانه نقدی در این است این یارانه به صورت اعتباری و قابل برداشت نقدی نخواهد بود و صرفا برای خرید كالا استفاده می‌شود.

نایب رییس كمیسیون برنامه بودجه افزود: بنابر اعلام دولت تا آماده شدن زیرساخت‌های لازم یارانه به صورت نقدی و پس از ایجاد زیرساخت‌ها یارانه در قالب یارانه كالایی به مشمولان این طرح تخصیص داده خواهد شد.

وی در پاسخ به این پرسش كه چرا طرح خرید نان با كارت یارانه خانوار را برای خرید لبنیات اجرایی نمی‌كنید؟ اظهار داشت: نان یك كالای اساسی و استراتژیك است اما لبنیات اینطور نیست؛ زیرمجموعه لبنیات مشكل از 60 نوع قلم كالا است. اگر قرار بر سهمیه بندی باشد فقط می‌توانیم شیر را سهمیه‌بندی كنیم نه سایر محصولات لبنی را. محصولات لبنی گران شده است ولی یارانه هم افزایش پیدا كرده است.

میرتاج الدینی در پاسخ به این پرسش كه آیا بنزین هم مشمول این طرح خواهد شد؟ تصریح كرد: خیر؛ فعلا صحبتی درخصوص بنزین مطرح نشده است.

نایب رییس كمیسیون برنامه بودجه در ادامه با اشاره به اینكه طبق گزارش دیوان محاسبات طی 4 سال گذشته بیش از 64 میلیارد دلار ارز ترجیحی توزیع شده است، گفت: به اعتراف مسئولان و كارشناسان 70درصد ارز ترجیحی در دست عده معدودی از واردكنندگان بود و حدود 40 درصد از ارز ترجیحی به هدف نمی‌رسید و منجر به رانت شده بود. آیا باید اجازه بدهیم رانت همچنان ادامه داشته باشد و میلیاردها سرمایه كشور علاوه بر اینكه در اختیار رانت‌خواران قرار می‌گیرد در اختیار كشورهای همسایه هم قرار بگیرد؟ و یا شیوه تخصیص یارانه را را اصلاح كنیم؟ طبیعی است با اصلاح این شیوه بخشی از قیمت‌ها افزایش پیدا می‌كند.


با مراجعه به وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
شهر آفتاب