شهر آفتاب شنبه تا چهارشنبه از ساعت 06:30 به مدت 130 دقیقه

اشتباهات انسانی را به گردن طبیعت می‌اندازیم+فایل صوتی

استاد گروه آموزشی جغرافیای طبیعی دانشگاه خوارزمی با اشاره به اینكه تغییر كاربری‌ها در مسیل‌ها و تخریب پوشش گیاهی، از جمله عوامل ایجاد سیل است گفت: متاسفانه در هنگام وقوع سیل اشتباهات خودمان را به گردن طبیعت می‌اندازیم.

1401/05/10
|
10:12
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، بهلول علیجانی استاد گروه آموزشی جغرافیای طبیعی دانشگاه خوارزمی در گفت‌و‌گو با شهرآفتاب رادیو تهران در پاسخ به این پرسش كه چرا با وجود اینكه بارش‌ باران در روزهای گذشته حجم قابل توجهی نداشت منجر به وقوع سیل‌های شدیدی شد؟گفت: ما انسان‌ها در سطح زمین كارهایی انجام دادیم كه این بارندگی معمولی و یا نسبتا شدید را به سیلاب‌های خیلی شدید تبدیل كرده است.

وی با اشاره به اینكه بارش‌های موسمی در فصل تابستان رخ می‌دهد اظهار داشت: بارش‌های موسمی جزو ویژگی‌های اقلیمی ایران است ولی احتمال وقوع آن بسیار كم است و هر 30 تا 40 سال یكبار رخ می‌دهد. در سال‌های 1366 و 1335 شاهد سیل موسمی در ایران بودیم.

علیجانی افزود: امامزاده داوود در یك دره تنگ واقع شده است و متاسفانه مردم خانه‌های زیادی در اطراف امامزاده ساختند، طبیعی است باران در این نقطه راه گریزی ندارد و تبدیل به آب شدید و سیلاب می‌شود.

استاد دانشگاه خوارزمی تصریح كرد: به دلیل تغییر كاربری‌ها در مسیل‌ها و تخریب پوشش گیاهی در بالادست، آب امكان نفوذ به زمین را ندارد و در سطح زمین جاری و منجر به ایجاد سیل می‌شود.

وی در پاسخ به اظهارات گوینده برنامه مبنی بر اینكه رودخانه یعنی خانه رود؛ اگر خانه‌اش را خراب كنید خانه‌ات را خراب می‌كند، تصریح كرد: بله با این جمله موافقم. ضرب المثلی داریم كه می‌گوید از جایی كه یكبار آب جاری شده است احتمال اینكه بار دیگر آب جاری شود خیلی زیاد است.

از 600 سال گذشته تاكنون انسان اشتباهات زیادی مرتكب شده است، مسیل‌ها را خراب كرده و ساخت و ساز و كشاورزی می‌كند و جوی كوچكی برای مسیل‌ها در نظر می‌گیرد كه در نهایت منجر به سیل می‌شود.در هنگام وقوع سیل اشتباهات خودمان را به گردن طبیعت می‌اندازیم.

علیجانی خطاب به محسن منصوری استاندار تهران گفت: مشكل این سیل‌ها تغییر جغرافیای زمین است نه خود بارندگی‌ها؛ از استاندار تهران و سایر مسئولان خواهش می‌كنم در انتخاب تمام سطوح مدیریتی شهرها و استانها، از جمله استاندار، فرماندار، دهیار و بخش‌دار افرادی را انتخاب كنند كه به شرایط جغرافیای آن منطقه آشنا باشند یا در غیراینصورت حداقل در كنار افراد انتخاب شده یك كارشناس جغرافیای خبره حضور داشته باشد.


با مراجعه به وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
شهر آفتاب