معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم درخصوص مقابله با معضل مقاله و پایاننامه فروشی، گفت: كارگروهی در دفتر حقوقی وزارت علوم تشكیل شده است كه به صورت مستمر تبلیغهای فروش پایاننامه و مقالههای علمی را رصد و با آنها مقابله میكنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران،دكتر مرتضی فرخی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتو گو با شهر آفتاب رادیو تهران درخصوص تقلبهای صورت گرفته در امتحانها گفت: قانون پیشگیری و مقابله با تقلب سال 1396 در مجلس به تصویب رسیده است.
وی افزود: با توجه به شیوع بیماری كرونا و مجازی شدن كلاسهای درس، اكثر اساتید و معلمها درخصوص نزول كیفیت آموزش و افزایش تقلبهای علمی گزارشهای زیادی ارائه دادند. البته پس از فروكش كردن موج كرونا و از سرگیری آموزش حضوری وارد روند طبیعی شدهایم.
فرخی با اشاره به اینكه ماهیت برگزاری آزمونها مشكل داشت، گفت: قسمتی از افزایش تقلبها در آموزش غیرحضوری ناشی از تجربه كم ما در حوزه برگزاری آموزش مجازی بود البته در اواخر آموزش حضوری اساتید به سطحی از تجربه دست پیدا كردند و موفق شدند با طرح سوالهای كیفیتر و تعریف محدودیت زمانی برای ارسال پاسخ تا حدودی تقلب را كنترل كنند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم در پاسخ به این پرسش كه چرا تقلب از بین نمیرود مشكل اصلی چیست؟ تصریح كرد: وجود تقلب به واسطه این است كه ما به صورت مداوم شاهد ابداع روشهای جدید برای تقلب هستیم و صادقانه عرض میكنم ما از طراحان این شیوهها عقب هستیم.
این مقام مسئول بیان كرد: امسال با همكاری شركتهای دانش بنیان موفق به طراحی دستگاهی شدیم كه امواج موجود در حوزه آزمون را گزارش میداد. با طراحی این دستگاه موفق شدیم بیش از 800 مورد ورود ابزار الكترونیكی به حوزه آزمون برای تقلب علمی را در حوزه آزمون كشف كنیم. آزمون كنكور امسال یكی از سالمترین دورههای برگزاری بود.
وی با اشاره به اینكه مقاله و پایاننامه فروشی درسالهای اخیر به ویژه در دوران همهگیری كرونا افزایش چشمگیری داشت، گفت: ما برای مقابله با این معضل در حوزه پیشگیری و اقدامات اجرایی تلاش متعددی داشتیم. در حوزه پیشگیری با شركتهای خدمات ارتباطی (همراه اول-ایرانسل-رایتل) مكاتبات زیادی داشتیم و قانون مصوب را برای جلوگیری از ارسال پیامكهایی در این حوزه به آنها ابلاغ كردیم ضمن اینكه برای پاكسازی و جمعآوری تبلیغهای غیر مجاز در سطح شهر نیز با شهرداری مذاكره داشتیم.
فرخی به فعالیت مستمر دفتر حقوقی وزارت علوم اشاره كرد و گفت: كارگروهی در این دفتر فعالیت میكنند كه تبلیغات فروش مقالات علمی و پایاننامه ها را به صورت مداوم رصد میكنند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم گفت: رسیدگی به موضوع تقلب و فروش پایان نامه و مقالههای علمی فرابخشی است و تمام دستگاهها باید پای كار باشند. ما 27 شركت، 46 شخص حقوقی، 50 شخص حقیقی، 57 سایت و كانال، 140 رشته خط تلفن ثابت و سیار را كه اقدام به فروش پایاننامه و مقالات علمی میكردند شناسیایی و با آنها برخورد قانونی كردیم.ضمن اینكه بیش از هزار و 500 مقاله و 5 هزار پایاننامه تقلبی موجود در این مراكز را جمع آوری كردیم.
وی در پایان تاكید كرد: اصحاب رسانه میتوانند چشم بیدار و امین ما باشند و گزارش متخلفان در این حوزه را به ما ارسال كنند مطمئن باشند ما با این افراد به صورت قانونی برخورد میكنیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.