سخنگوی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی گفت: اگر در آینده صاحبان خودروهای مزایدهای رأی برائت و مدارك مستندی به دولت ارائه بدهند، مبلغ حاصل از فروش خودرو به آنها عودت داده خواهد شد.
مزایده خودروهای وارداتی دپوشده از روز پنجشنبه هفتم مهر آغاز شده و تا ساعت 24 روز دوازدهم مهرماه ادامه خواهد داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، صاحب حجتی قائم مقام و سخنگوی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی با اشاره به اینكه سال 1397 ممنوعیت وادرات خودروهای بالای 2 هزار و 500 سی سی به كشور مصوب شد، گفت: در سال 1397 گمرك اعلام كرد كه حدود 6 هزار و 816 دستگاه خودرو جعل ثبت سفارش شده است و این تعداد خودرو در بنادر اجازه ترخیص پیدا نكردند. با بررسی دستگاه قضایی در آن زمان حدود 5 هزار و 774 دستگاه خودرو از این تعداد به دلیل ثبت سفارش قانونی ترخیص و در نهایت 1040 دستگاه خودرو با نظر مراجع قضایی به ظن قاچاق و با موضوع جعل ثبت سفارش باقی مانده و تحویل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی شد.
وی افزود: در نهایت با دستور شعبه 15 دادگاه انقلاب و دستور وزیر اقتصاد و دارایی مبنی بر تعیین و تكلیف این تعداد خودرو تا پایان مهرماه سال جاری، برای مزایده خودروهای دپو شده اقدام كردیم.
حجتی در ادامه در پاسخ به این پرسش كه آیا كسانی كه جعل ثبت سفارش خودرو كردند پول سفارش را واریز نكرده بودند؟ اینگونه پاسخ داد: واردكنندگان پول واریز كرده بودند اما این افراد در گپ ایجاد شده در بازه زمانی پیش از مصوبه و خارج از اجازه دولت سفارششان را ثبت كردند. نیروهای امنیتی و نظارتی آن زمان ورود و با تعدادی از دستگاههای مختلف برخورد قضایی كردند كه پرونده آنها همچنان جاری است.
قائم مقام سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی در پاسخ به پرسش كارشناس مجری برنامه مبنی بر اینكه آیا ایجاد چنین مشكلی به دلیل خلاء قانونی و تغییر یكباره قانون نبوده؟ تصریح كرد: خیر اینطور نیست؛ جعل ثبت سفارش برای تمام خودروهای وارداتی نبوده و از حدود 6 هزار و 816 دستگاه خودرو ثبت سفارش شده تنها 1040 دستگاه جعل ثبت سفارش بوده و مابقی خودروها بدون مشكل ترخیص شدند.
سخنگوی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی در پاسخ به پرسش ساجدی كارشناس مجری برنامه مبنی بر اینكه این افراد پول سفارش خودرو را واریز كرده اند و هم اكنون قرار است خودرو آنها در مزایده به فروش برسد؛ آیا این اقدام از بُعد شرعی مشكلی ندارد؟ اظهار داشت: مزایده بر اساس حكم قانونی انجام میشود. این قانون از سال 1397 تصویب شده است اگر این افراد تا كنون مدارك مستندی داشتند میتوانستند طی این سالها مداركشان را ارائه و خودرو خود را همانند سایر دستگاهها ترخیص كنند.
وی تاكید كرد: مبلغ حاصل از مزایده خودر به حساب دولت واریز میشود؛ اگر در آینده صاحبان این خودروها رأی برائت و مدارك مستندی برای دولت و سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی ارائه بدهند مبلغ حاصل از فروش خودرو به آنها عودت داده خواهد شد.
حجتی در پاسخ به اظهار نظر گوینده برنامه مبنی بر اینكه عدهای در فضای مجازی وعده برنده شدن تضمینی در این مزایده را میدهند؛ اظهار داشت: كلیه مزایده و مناقصههای دولت از طریق سامانه تداركات الكترونیكی دولت كه به اختصار" ستاد" ایران گفته میشود با آدرس www.setadiran.ir برگزار میشود. از حفاظت اطلاعات قوه قضاییه، سازمان بازرسی كل كشور و كلیه نهادهای امنیتی درخواست كردیم نظارت و اشراف كافی بر این مزایده داشته باشند.
سخنگوی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی تصریح كرد: ارزش پایه این مزایده 2 هزار و 37 میلیارد تومان است و تا روز گذشته نزدیك به 20 هزار توكن جدید برای شركت در این مزایده خریداری شده است. این اولین تجربه است و شرایط شركت در این مزایده بسیار عادلانه و رقابتی است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.