رئیس دانشكده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی با تاكید بر اینكه مردم باید در انتشار اخبار تقوای مجازی داشته باشند، گفت: تقوای مجازی یعنی اینكه اگر فردی مطمئن نیست پیامی درست است، آن را نشر ندهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر اكبر نصراللهی استاد سواد رسانه و رئیس دانشكده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مركز، در گفت و گو با شهر آفتاب رادیو تهران اظهار داشت: مهارت درك پیامهایی كه از رسانههای مختلف منتشر میشود و فهم انگیزه تولیدكنندگان و توزیع كنندگان این پیامها را سواد رسانه میگویند.
اهمیت داشتن سواد رسانه ای در شرایط بحرانی كشور بیشتر نمایان میشود
وی تاكید كرد: ضرورت دارد كه مخاطبان، مسئولان و خود رسانهها سواد رسانهای داشته باشند. شاید در شرایط عادی اهمیت این مهارت خیلی روشن نباشد اما در شرایط بحرانی و وقایع سیاسی و اجتماعی اهمیت داشتن این مهارت بیشتر نمایان میشود.
اخبار نادرست؛ امنیت ملی و امنیت روحی و روانی مردم را به مخاطره میاندازد
رئیس دانشكده ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مركز تصریح كرد: در بحرانها و مخاطرات اخبار جعلی و دروغ به وفور تولید و منتشر میشود و بستر انتشار اخبار این چنینی فراهم است. در این شرایط اگر مردم سواد رسانهای نداشته باشند گمراه میشوند و نمیتوانند متوجه شوند كه این اخبار با چه هدفی تولید میشود، ضمن اینكه اخبار نادرست هم امنیت ملی و هم امنیت روحی و روانی مردم را به مخاطره میاندازد.
سواد رسانهای ضمانتی برای آرامش افكارعمومی و حفظ امنیت ملی است
وی تاكید كرد: داشتن سواد رسانهای ضمانتی است برای آرامش افكارعمومی و حفظ امنیت ملی. متاسفانه تا كنون برای ارتقا سواد رسانهای مردم اقدامات عملی صورت نگرفته و بیشتر شعار داده شده است.
بیسوادی یعنی اینكه نتوانیم پیام اصلی اخبار منتشر شده شده را درك كنیم
دكتر نصرالهی در ادامه افزود: بی سوادی این نیست كه نتوانیم بخوانیم و بنویسیم؛ بی سوادی این است كه نتوانیم پیام اصلی اخبار منتشر شده را درك كنیم.
مردم در انتشار خبر باید تقوای مجازی داشته باشند
وی خاطر نشان كرد: برای اینكه دستخوش بی سوادی رسانهای نشویم نخست باید پیامها را از منابع معتبر و متخصص دریافت كنیم اگر مردم بدانند پیام را از كدام منبع دریافت كنند بسیاری از مشكلات ما رفع میشود؛ دوم اینكه پس از دریافت خبر باید آن را با عقل سلیم تطبیق دهیم حتی اگر اخبار از منابع معتبر دریافت شود. سوم اینكه پس از دریافت خبر درخصوص آن خبر با افراد آگاه مشورت كنیم و آخرین نكته اینكه تقوای مجازی داشته باشیم؛ زیرا شبكههای اجتماعی بستر مناسبی برای تولید و انتشار خبرهای نادرست است. تقوای مجازی یعنی اینكه اگر مطمئن نیستیم پیامی درست است آن را منتشر نكنیم و حواسمان باشد چه پیامهایی را نشر میدهیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.