شهر آفتاب شنبه تا چهارشنبه از ساعت 06:30 به مدت 130 دقیقه

خیلی از مسئولان كشور در شبكه‌های اجتماعی داخلی عضو نیستند+فایل صوتی

عضو سابق كمیته بین الملل شورای عالی فضای مجازی گفت:پلتفرم‌های خارجی صفحه تایید شده مسئولان كشور را می‌بندد ولی آنها باز هم در همان پلتفرم‌های خارجی صفحه دیگری ایجاد می‌كنند؛متاسفانه خیلی از مسئولان كشور در شبكه‌های اجتماعی داخلی عضو نیستند.

1401/08/28
|
11:39
|

برنامه "شهر آفتاب" رادیو تهران با حضور رضا الفت نسب عضو هیات مدیره اتحادیه‌ كشوری كسب و كارهای مجازی و روح الله مومن نسب كارشناس فناوری اطلاعات و عضو سابق كمیته بین الملل شورای عالی فضای مجازی، به موضوع اهمیت كسب و كارهای اینترنتی و مشكلات پیش روی آنها با توجه به مساله فیلترینگ پرداخت.

پلتفرم‌های داخلی و خارج باید در كنار هم فعالیت كنند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ رضا الفت نسب عضو هیات مدیره اتحادیه‌ كشوری كسب و كارهای مجازی اظهار داشت: پس از پشت سر گذاشتن این شرایط بحرانی، درخواست می‌كنیم در كنار پلتفرم‌های داخلی پلتفرم‌های غالب كه كسب و كارها تا كنون در آن بستر فعالیت می‌كردند نیز فعال شوند؛ زیرا این مساله منجر به رقابت بین پلتفرم‌های داخلی و خارجی می‌شود و در نهایت مردم قدرت انتخاب از بین پلتفرم‌های داخلی و خارجی را داشته باشند.

روح الله مومن نسب كارشناس فناوری اطلاعات و عضو سابق كمیته بین الملل شورای عالی فضای مجازی در ادامه اظهار داشت: تصمیم گیری در این حوزه در اختیارات من نیست؛ اگر مسئولیتی در كشور داشتم بر اساس شرایط تصمیم‌گیری می‌كردم.

آیا آمریكا اجازه می‌دهد پلتفرم اروپایی میدان دار اصلی در كشورش باشد؟
وی افزود: آیا در كشور آمریكا اجازه می‌دهند یك نرم افزار غیر آمریكایی میدان دار اصلی باشد؟ آیا زیرساخت‌های كشورشان را در اختیار نرم افزارهای اروپایی كه قوانین آنها را رعایت نمی‌كنند قرار می‌دهند؟

اگر پلتفرم‌های خارجی قوانین ایران را رعایت كنند، تفاوتی بین پلتفرم داخلی و خارجی نیست
مومن نسب افزود: اگر كشورهای سازنده این پلتفرم‌ها قوانین ایران را رعایت كنند هیچ تفاوتی بین پلتفرم‌های داخلی و خارجی نیست؛ اكنون خیلی از كشورهای خارجی در ایران با مجوز و بر اساس قوانین داخلی ما فعالیت می‌كنند و در خیلی از عرصه‌ها حتی محصولات داخلی را كنار زده‌اند.

اگر از زیرساخت‌های یك كشور استفاده می‌كنیم باید قوانین آن را نیز رعایت كنیم
وی ادامه داد: همه كشورهای دنیا نظام حكمرانی مخصوص به خود را دارند و این نظام حكمرانی در تمام جهان پذیرفته شده است. یعنی نمی توانیم وارد یك كشور و محدوده جغرافیایی آن شویم، كسب درآمد كنیم، اطلاعات دریافت كنیم و نه تنها قانون آن محدوده جغرافیایی را رعایت نكنیم بلكه هیچگونه مالیاتی هم پرداخت نكنیم.

اگر پلتفرم‌های داخلی قوانین را رعایت نكنند مجازات می‌شوند
مومن نسب خاطر نشان كرد: نرم افزارهای داخلی برای فعالیت در كشور باید مجوز بگیرند، عوارض پرداخت كنند و قوانین كشور را رعایت كنند و در صورت رعایت نكردن این موارد مجازات می‌شوند؛ این در حالی است كه یك نرم افزار خارجی از زیرساخت‌های مخابراتی كشورمان استفاده می‌كند و هیچكدام از قوانین ما را رعایت نمی‌كند. در چنین شرایطی طبیعی است كه هیچكدام از پلتفرم‌های داخلی رشد نمی‌كنند.

خیلی از مسئولان كشور در شبكه‌های اجتماعی داخلی صفحه درست نكرده‌اند
عضو سابق كمیته بین الملل شورای عالی فضای مجازی تصریح كرد: خیلی از مسئولان كشور در شبكه‌های اجتماعی داخلی صفحه درست نكرده‌اند؛ این در حالی است كه شبكه‌های اجتماعی خارجی صفحه تایید شده آنها را می‌بندد ولی آنها باز هم در همان پلتفرم‌های خارجی صفحه دیگری ایجاد می‌كنند.
تمام این موارد نشان دهنده این است كه باید فكری به حال خودمان بكنیم با این شیوه كه پیش می‌رویم آینده درخشانی در انتظار شركت‌های داخلی نیست و معضلات بیشتری گریبان‌گیر ما خواهد بود.

مگر اینستاگرام را مردم وارد كشور كردند؟
الفت نسب عضو هیات مدیره اتحادیه‌ كشوری كسب و كارهای مجازی در پاسخ به صحبت‌های مومن نسب كارشناس فناوری اطلاعات اینگونه اظهار داشت: من تا حدودی موافق اظهارات شما هستم، ولی مساله اصلی این است كه چرا زمان به وجود آمدن بحران به فكر این هستیم كه پیام رسان‌های داخلی را حمایت كنیم؟
مگر اینستاگرام را مردم و فعالان كسب و كارهای اینترنتی وارد كشور كردند؟ نزدیك به 9 سال است كه اینستاگرام در كشور فعالیت می‌كند و اگر قرار بود مانع فعالیت این پلتفرم شوند باید دولت وقت، اینكار را می‌كرد؛ این بستر در دسترس مردم قرار گرفت و مردم در این بستر كسب و كار خود را ایجاد كردند و دولت امروز پس از گذشت سالها یكباره این بستر را فیلتر كرده است و انتظار دارند مردم یك شبه به پلتفرم‌های داخلی كوچ كنند.

عضویت در پلتفرم‌های داخلی در بستر تعاملی امكان‌پذیر است
عضو هیات مدیره اتحادیه‌ كشوری كسب و كارهای مجازی گفت: باید در فیلتر كردن شبكه‌های اجتماعی ذی نفعان را در نظر می‌گرفتند و در شرایط غیر اضطراری دست به چنین اقدامی می‌زدند. امروز بسیاری از كسب و كارهای فعال در این فضا متضرر شده اند. دعوت مردم برای استفاده از پلتفرم‌های داخلی در یك بستر تعاملی امكان پذیر است نه در شرایط كنونی.

مومن نسب عضو سابق كمیته بین الملل شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به اظهارات عضو هیات مدیره اتحادیه‌ كشوری كسب و كارهای مجازی اینگونه بیان كرد: بخشی از صحبت‌های ایشان كاملا درست است. معتقدیم كسانی كه وضعیت را به این نقطه رساندند كه مردم برای نیازهای داخلی خود از نرم افزارهای خارجی استفاده كنند باید پاسخگو باشند. دستگاه‌ قضا باید رسیدگی كنند.

دولت موظف بود "شبكه ملی اطلاعات" را راه اندازی كند
وی اظهار داشت: بر اساس قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه؛ دولت موظف بود ظرف 5 سال "شبكه ملی اطلاعات" را راه اندازی كند حدود 7 سال از این زمان سپری شده است ولی هنوز اقدامی در این راستا صورت نگرفته است. دولت در این مدت نه تنها از پلتفرم های داخلی مثل دیالوگ حمایت نكرد بلكه حق و حقوق آنها را نیز به آنها نداد.

دعوت برای عضویت در پلتفرم‌های داخلی پیش از فضای متشنج انجام شده بود
مومن نسب كارشناس فناوری اطلاعات اظهار داشت: اظهارات آقای الفت نسب مبنی بر اینكه دعوت از مردم برای فعالیت در شبكه‌های اجتماعی داخلی باید در فضای آرام و دور از تشنج انجام شود را كاملا می‌پذیرم؛ ولی دعوت از آنها پیش از شرایط بحرانی فعلی انجام شد و ولی آنها شروع به جو سازی علیه قانون‌گذاری در این حوزه كردند، به همین دلیل قانون گذاری انجام نشد و بسیاری از اقدامات در این حوزه به صورت شفاف انجام نشد و پس از آن نیز كشور وارد شرایط بحرانی شد. اینجاست كه دستگاه امنیتی ورود می‌كند و دستور فیلترینگ را صادر می‌كند.

با سیاست‌گذاری غلط مردم را مجبور كردیم كه وارد پلتفرم‌های خارجی شوند
مومن نسب افزود: ما با سیاست‌گذاری غلط مردم را مجبور كردیم كه وارد پلتفرم‌های خارجی شوند؛ بر اساس قانون مسئولیت مدنی هر كس كه از منافع چیزی بهره‌مند می‌شود باید در شرایط ضرر هم پاسخگو باشد؛ اپراتورهایی كه پیش از بحث فیلترینگ از محل ترافیك تولیدی این كسب و كارها درآمد‌های میلیاردی كسب می‌كردند باید در شرایط كنونی خسارت‌های این كسب و كارها را نیز پرداخت كنند.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
شهر آفتاب