شهر آفتاب شنبه تا چهارشنبه از ساعت 06:30 به مدت 130 دقیقه

تقویت دیپلماسی دریایی؛ یكی از اهداف سفر ناوگروه 86 به دور دنیا بود+فایل صوتی

سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینكه یكی از اهداف این سفر، تقویت دیپلماسی دریایی بوده است گفت: تعاملات و ارتباطات در این سفر برای این انجام شد تا به كشورهای دیگر یادآوری كند؛ ایران، كشوری صلح طلب و در عین حال مقتدر است.

1402/02/30
|
09:52
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش(اقتدار 360) كه از 29 شهریور سال 1401 به ماموریت دریانوردی دور كره زمین اعزام شده بود، چهارشنبه 27 اردیبهشت وارد آب‌های كشور شد در همین راستا امیر سرتیپ دوم شاهین تقی‌خانی سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با برنامه «شهر آفتاب» درباره ماموریت این ناوگروه كه در تاریخ ایران بی‌نظیر بوده است گفت: بعد از سالیان طولانی از گذشته تا كنون برای اولین بار این امكان ایجاد شد تا نیروی دریایی ارتش بتواند در ماموریتی اطلاعاتی، عملیاتی و آموزشی به دور دنیا سفر كند.

وی با بیان اینكه این سفر ویژگی‌های منحصر به فردی دارد گفت: فرمانده معظم كل قوا با نگاه دور اندیشانه ای كه داشته و دارند از حدود3 تا 4 دهه پیش همواره افق بلندی را در مقابل دیدگان ما و مردم ترسیم كردند. ایشان اعتقاد دارند ایران و ایرانی شایستگی‌های بسیاری برای عرض اندام در كل دنیا دارد. رهبری از همان روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب در مجموعه نیروهای مسلح و كل كشور مبدا خودكفایی بودند.

او با اشاره به بازدید رهبر معظم انقلاب از نیروی دریایی قبل از ساخت ناو جماران گفت: رهبری در زمان بازدید فرمودند باید ناو بسازید ناوی كه بتواند بالگرد حمل كند و این فرمان رهبری منجر به ساخت ناو جماران شد. رهبری پس از ان فرمودند شما باید در دریاهای آزاد حضور پیدا كنید و از منافع ملت و كشور دفاع كنید تا پرچم ایران در آبهای آزاد به اهتزار درآید.

سخنگوی ارتش با تاكید بر اینكه در راستای تدبیرات مقام معظم رهبری، قدم‌های بزرگی برداشته شد گفت: در دو سال گذشته ناوگروه 75 تا سن پطرزبورگ رفت و نزدیك به 44 هزار كیلومتر مسیر را طی كرد. اما ناوگروه 86 یا اقتدار 360 از مهرماه سال گذشته سفر دریایی خود را آغاز كرد و كره زمین را در 8 ماه دور زد. این سفر از شرق آغاز شد. این ناوگروه از 4 قاره، 5 تنگه راهبردی و 4 اقیانوس گذر كرد و در حال حاضر در آبهای سرزمینی قرار گرفته است.

وی با بیان اینكه وقتی به 8 ماه دریانوردی اشاره می‌كنیم به ایثار و تلاش دریادلانی در این 8 ماه اشاره می‌كنیم كه با تخصص‌های مختلف از خانواده‌های خود دور بوده اند گفت: از طرفی درباره ایثار خانواده‌های آنها صحبت می‌كنیم كه دوری عزیزانشان را تحمل كرده اند. بنابراین این كار ، یك كار جهادی و ارزشمند بوده است.

امیر شاهین تقی‌‌خانی در ادامه این گفت و گو با بیان اینكه یكی از اهداف این سفر، تقویت دیپلماسی دریایی بوده است گفت: تعاملات و ارتباطات در این سفر برای این انجام شد تا به كشورهای دیگر یادآوری كند؛ ایران، كشوری صلح طلب و در عین حال مقتدر است و علیرغم اینكه می‌خواهد ارتباطات و تعاملات خود را تقویت كند اما اجازه نمی‌دهد به منافع مردمش تعرض شود.

او افزود: در چندین بندر كشورهای مختلف كه این ناوگروه پهلو گرفت نقل قول‌های متفاوتی داشتیم .برخی كشورهای همین منطقه، این سفر را با یك ناو ایرانی تناژ پایین، محال می‌دانستند و اعتقاد داشتند نمی‌توان با این ناو از اقیانوس‌های آرام و اطلس كه موج های سهمگینی دارند عبور كار كرد. این كار از نظر آنها بسیار متحیرانه و سخت بود.

وی با اشاره به اظهارات فرمانده نیروی دریایی روسیه كه چندی پیش میهمان ایران بود گفت: از نظر وی اینكار فقط از دست یك ابرقدرت دریایی بر می‌آید. بسیاری از كارشناسان هم اذعان داشتند با این ناو سفر بسیار دشوار و پر مخاطره خواهد بود.

سخنگوی ارتش گفت: ما باید بتوانیم با كمك رسانه‌ها بویژه صدا و سیما ابعاد این كار غرورآفرین را كه افتخاری برای تاریخ ایران و ایرانیان است را به خوبی و به صورت برجسته تشریح شود.

وی در خصوص اتفاقات كم نظیر این سفر دریایی گفت: یك بانك خون استاندارد در این ناو وجود داشت. با حضور متخصصان حاضر در این ناو دو عمل جراحی هم انجام شد و یك نفر كه دچار ایست قلبی شده بود از مرگ نجات پیدا كرد.

شایان ذكر است؛ ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش كه به نام ناوگروه 360 نیز شناخته می‌شود از 29 شهریور سال 1401 به ماموریت دریانوردی دور كره زمین اعزام شده بود.
ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش پس از اعزام به ماموریت دور كره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف كرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاكارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت.
پس از این توقف ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه مكاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از كنار جزایر میكرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریكا حركت كرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حركت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتا در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری كرد كه این پهلوگیری مصادف با یكصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود.
ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر كیپ‌تاون آفریقای جنوبی پهلوگیری كرد و در این شهر نیز چند روزی توقف كرد.
بندر صلاله عمان آخرین ایستگاه ناوگروه 86 نداجا پیش از رسیدن به ایران بود و دریادلان ایرانی پس از جدا شدن از اسكله صلاله به سمت كشورمان حركت كرده تا نهایتا با طی حدود 2 هزار كیلومتر مسیر باقی‌مانده در بندرعباس پهلوگیری كنند.
مجموع مسیر طی‌شده توسط ناوگروه 86 نداجا تاكنون حدود 63 هزار كیلومتر بوده و این ناوگروه تاكنون 4 بار از خط استوا عبور كرده است.
این ناوگروه روز شنبه 30 اردیبهشت در بندعباس پهلو گرفت.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
شهر آفتاب