زهره الهیان با تاكید بر اینكه قوانین زیادی در مجلس یازدهم در راستای بهبود شرایط اقتصادی كشور تصویب شده گفت: طرح حمایت از «تشكلهای مردم نهاد» تقریبا نهایی شده است كه اگر تصویب شود موجب جهش مشاركت مردم به ویژه در حوزه اقتصاد خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، زهره الهیان عضو هیئت رئیسه كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم در گفتگو با برنامه «جنت آباد» در خصوص اینكه مجلس یازدهم چقدر توانست به تشكلهای مردم نهاد برای انجام بهتر عملكرد آنها كمك كند؟ گفت: از مجلبس هشتم توفیق داشتم فراكسیونی به نام «سازمانهای مردم نهاد» تاسیس شود تا نقش مردم و سازمانهای مردم نهاد در عرصههای مختلف به خوبی تبیین شود.
وی افزود: رهبر انقلاب در سخنرانی سال 87 خود در كرمانشاه بر استفاده از ظرفیت تخصصی ملت تاكید كردند كه این امر امروز در قالب نهادهای مردمی و سازمان های مردم نهاد تبلور پیدا كرده و تجلی مشاركت تخصصی مردم در امور كشور همین تشكلهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد است.
الهیان در ادامه گفت: برخی مواقع مردم به صورت عمومی(در پای صندوق های رأی) و برخی به صورت تخصصی نقش ایفا میكنند. رهبر معظم انقلاب هم بر نقش مشاركت تخصصی مردم در امر سلامت تاكید كرده اند و همینطور سال گذشته ایشان بر نقش مردم در جهش تولید و كاهش تورم تاكید كردند و امسال هم كه رهبر انقلاب در شعار سال به طور ویژه در شعار سال بر مشاركت مردم تاكید كردند.
وی در پاسخ به اینكه تشكلها چقدر آمادگی دارند تا جهش تولید با مشاركت آنها پیش رود گفت: در حال حاضر هم بخشی از این هدف با حضور مشاركتهای مردمی در قالب انجمنهای صنفی، اتحادیهها، تشكلهای اقتصادی و بخش خصوصی كه به طور فراگیر در حال انجام است محقق شده است و در این حوزه قوانینی مثل قانون انجمنهای صنفی و تشكلهای صنفی هم در مجلس یازدهم تصویب شده است كه زمینه ساز مشاركت مردم و اصناف در حوزه اقتصاد است.
عضو هیئت رئیسه كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم افزود: كارهای خوبی هم در زمینه تعاونیها و اتحادیهها در دولت سیزدهم در حال انجام است.
وی در پاسخ به اینكه چرا فقط 20 درصد آنچه از مشاركت مردم در تعاونی ها باید محقق می شد انجام نشده است؟ چرا نقش تشكل های صنفی و مردم نهاد توسط دستگاه ها جدی گرفته نشده است؟ گفت: ما در خصوص تعاونیها شرایط مطلوبی نداریم كه بخشی از آن به نگاه مسئولان به حوزه مشاركت مردمی و بخشی دیگر به فرهنگ مردم (مشاركت و فرهنگ كار جمعی) باز میگردد. علاوه بر قانونگذاری باید فرهنگ سازی هم به طور جدی در دستور كار قرار گیرد.
الهیان گفت: در اجرای سیاستهای كلی اصل 44 قانون اساسی كه زمینهساز مشاركت مردم و بخش خصوصی در اقتصاد است عقب هستیم.
او گفت: اخیرا مقام معظم رهبری به وزارت نفت تذكر دادند كه چرا پروژه های خود را به بخش خصوصی واقعی نمیدهد و این بخش خصولتی است كه كارهای وزارت نفت را انجام می دهد.
نماینده مجلس یازدهم با اشاره به مصوبات مجلس یازدهم در حوزه اقتصاد مردم محور گفت: قانون جهش تولید دانش بنیان راه را برای فعالان اقصاد دانش پایه باز میكند و تسهیلاتی را در اختیار آنها قرار میدهد. قانون رفع موانع و تسهیل مجوز كسب و كارها هم توانسته برخی موانع را از جلوی پای مردم در نقش آنها دراقتصاد بردارد.
وی گفت: علیرغم اینكه مجلس یازدهم بسیار پر كار بوده اما میتوانستیم قوانینی را در مجلس یازدهم به نتیجه برسانیم كه هنوز به نتیجه نرسیده است. طرح حمایت از «تشكلهای مردم نهاد» در مجلس تقریبا نهایی شده تا بر اساس اصل 85 آیین نامه مجلس اجرا شود. اگر این طرح در این مجلس تصویب شود موجب جهش مشاركت مردم به ویژه در حوزه اقتصاد خواهد بود.
عضو هیئت رئیسه كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم افزود: قوانین اصلاح ساختار بودجه و بانك مركزی، جهش تولید دانشبنیان، تسهیل صدور مجوزهای كسب و كار، خرید تضمینی محصولات كشاورزی، مبارزه با قاچاق كالا و ارز، جهش تولید مسكن، حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مانعزدایی از صنعت برق و مالكیت صنعتی و ... از قوانینی هستند كه در مجلس یازدهم تصویب شده است.
الهیان در پایان به تشكیل جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی اشاره كرد و گفت: این تشكیلات كشوری برای اعتلای نهادهای مردمی ایجاد شده است. نهادهای مردمی میتوانند از بُعد نظارتی نقش ویژه ای ایفا كنند. امیدواریم تا پایان مجلس یازدهم «قانون تشكلهای مردمنهاد»تصویب شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.