معاون سوادآموزی اداره كل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران با بیان اینكه متاسفانه آمار بیسوادان كم نیست گفت: شهرستانهای استان تهران بیش از یك میلیون دانشآموز دارد ما میتوانیم از ظرفیت آنها هم برای سوادآموزی والدین و اطرافیانشان استفاده كنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ فرشته اكبریان معاون سوادآموزی اداره كل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران به مناسبت بازگشایی مدارس با برنامه «جونم زندگی» رادیو تهران در روز پنجشنبه 5 مهرماه در خصوص نرخ بیسوادی در استان تهران و اقدامات آموزش و پرورش گفتگو كرد.
وی با بیان اینكه برای ما هم بسیار تلخ است كه همچنان برخی هموطنان ما از موهبت سواد برخوردار نیستند گفت: بیسوادی یك پدیده چند عاملی است.ضعف معیشتی و نداشتن دسترسی به امكانات آموزشی از عواملی است كه موجب شده تا شاهد بیسوادی هموطنان باشیم. اما تمامی امكانات برای سوادآموزی این عزیزان مهیاست تا تحت پوشش سوادآموزی قرار بگیرند.
معاون سوادآموزی اداره كل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران در خصوص طرحهای آموزش و پرورش در راستای پیشگیری و رفع بیسوادی به رادیو تهران گفت: طرح شهید محمودوند (یكی از شهدای تفحص) آموزش و پرورش ، یكی از این طرحها است. در این طرح كودكانی كه امسال شامل ثبت نام در مدرسه بوده اند اما برای ثبت نام مراجعه نكردند، رصد میشوند كه چرا برای ثبت نام مراجعه نكرده اند؟
او گفت: برای اجرای این طرح از سامانه ثبت حوال استفاده میشود. از طریق سكونت این افراد پیگیری میكنیم كه چرا ثبت نام نكرده اند. از طرفی تعدادی دانشآموز هم داریم كه ترك تحصیل كرده اند و آمار این افراد هم در سامانههای ما موجود است و این مهم را هم پیگیری میكنیم.
اكبریان با اظهار تاسف از اینكه آمار بیسوادی مطلق؛ پایین نیست گفت: برخی از افرادی كه برای ثبت نام به مدارس مراجعه نكردند جزو بیسوادان مطلق محسوب میشوند . پالایشی كه در سال گذشته انجام شد نشان میدهد آمار این افراد كم نیست اما ما آمار مطلق هم نداریم.
او در پاسخ به اینكه مردم میتوانند با شما در این حوزه همكاری كنند؟ گفت: این تكلیف بر دوش همه آحاد مرم است. بر اساس فرموده امام خمینی(ره) همه باسوادان باید تلاش كنند تا به بیسوادان آموزش بدهند. این امر اتفاق افتاده اما همچنان شاهد بیسوادی هستیم.
معاون سوادآموزی اداره كل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران با بیان اینكه آموزش به آموزش وپرورش محدود نمیشود؛ گفت: ما میتوانیم از ظرفیت همه مردم؛ گروههای جهادی و مردمنهاد استفاده كنیم. اما با توجه به اینكه شهرستانهای استان تهران بیش از یك میلیون دانشآموز دارد ما میتوانیم از ظرفیت آنها هم استفاده كنیم.
اكبریان در پایان گفتگو با رادیو تهران اظهار داشت: دانشآموزان میتوانند والدین و نزدیكان بیسواد خود را در سامانه شاد معرفی كنند تا تحت پوشش آموزش قرار گیرند و حتی دانشآموزانی كه قادر هستند میتوانند امر آموزش را بر عهده بگیرند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.