تحلیلگر حوزه سیاسی مذاكره غیر مستقیم با آمریكا را در دور سوم، دارای پیچیدگیهای بیشتری نسبت به گفتگوهای قبلی دانست و ابراز امیدواری كرد كه به زودی بخشی از تحریم ها لغو شود.
حسن هانی زاده در مصاحبه با برنامه "صبح نو، تهران نو" با اشاره به این كه منطقه پس از 18 ماه بحرانِ نفسگیر در غزه و گسترش آن به سایر كشورها به یك راه حل نیاز دارد و ادامه بنبست به جنگ فراگیر جهانی منجر خواهد شد، اظهار كرد: كلید بیشتر بحرانها و حل آن در دست ایران است.
جمهوری اسلامی ایران به لحاظ معنوی و واقعی در دیگر كشورهای منطقه نفوذ دارد و تاثیرگذار است. بنابراین آمریكا برای دستیابی به یك بهانه، مذاكره با ایران را به عنوان عاملی برای پایان دادن به بحران و بنبست میداند و لذا درخواست مذاكره با ایران را مطرح كرد.
وی با اشاره به این كه دو دور مذاكره شكلی مثبت داشت، افزود: دادههای سیاسی و میدانی و اطلاعاتی نشان میدهد آمریكا خواهان حل مشكلات منطقه است؛ چون حضور ناوهای آمریكایی در دریای سرخ روزانه 200 میلیون دلار برای آنها هزینه دارد.
حل بحرانهای منطقه به كاهش هزینههای بیهوده آمریكا منجر میشود؛ از این رو مذاكره پیشرفتهایی داشته است.
هانی زاده با بیان این كه وزیر خارجه آمریكا باید هدایت مذاكرات را به دست میگرفت، گفت: این فرد دارای تبار یهودی است و از مهاجران یهودی در آمریكا است و دارای نگاهی ضد ایرانی است و از این رو ترامپ او را از مذاكرات دور كرد.
وی ادامه داد: بیتردید در دور جدید این مذاكرات از پیچیدگیهای بیشتری برخودار خواهد بود چراكه كمیته فنی به موازات كمیته سیاسی در آن شركت میكند و امید میرود مذاكرات به تدریج به نقطه تعادل برسد و Hمریكایی ها بر سر عقل بیایند. امید می رود بخشی از تحریم ها لغو شود.