صبح نو؛ تهران نو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 06:00 به مدت 180 دقیقه

رادیو تهران

صبح نو؛ تهران نو

جهانشاهی تشریح كرد: تهرانی‌ها چه‌نقشی در مدیریت فرونشست زمین دارند؟

مدیر بازرگانی شركت كنترل كیفیت هوای شهرداری تهران، فرهنگ‌سازی درباره مخاطرات فرونشست را خواستار شد: در این راستا باید مدیریت منابع آب توسط مردم بهتر و بیشتر انجام گیرد.

1404/02/23
|
11:07
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ شایسته جهانشاهی كه با برنامه "صبح نو، تهران نو" همراه بود، با اشاره به چیستی فرونشست زمین در پایتخت گفت: كلان‌شهر تهران آبستن انواع مخاطرات است كه یكی از آن‌ها فرونشست است.

فرونشست به معنای نشستِ تدریجی یا ناگهانی زمین است كه یك شبه پدیدار نمی‌شود؛ بلكه نتیجه اقدامات سال‌های متمادی و برداشت بی‌رویه آب‌های زیر زمینی است.

وی این پدیده را در تهران جدّی خواند و بر اساس آمار، فرونشست در دنیا را سه‌سانتی متر در سال عنوان كرد و افزود: برخی گزارش‌ها فرونشست 31 سانتی‌متری در سال را نشان می‌دهد.

به گفته جهانشاهی فرونشست باعث ترك خوردن ساختمان‌ها، آسیب به پل‌ها و شریان‌های حیاتی، جاده‌ها و تهدیدی جدی برای ایمنی شهروندان است.

مدیر بازرگانی شركت كنترل كیفیت هوای شهرداری تهران افزود: در این راستا متولی واحدی در كشور نداریم.

وی ادامه داد: شرایط بسیار خطرناك است و از آن جایی كه كمیسیون حمل‌ونقل توجه ویژه‌ای به شهروندان دارد، دریافتیم فرونشست متولی خاصی ندارد.

ارگان‌های مختلف نیز به‌صورت جزیره‌ای كار می‌كنند و لذا طرحی برای كنترل فرونشست برای تهران و كشور تدوین شد.

جهانشاهی با بیان این كه فرونشست تمام استان‌های كشور به جز گیلان را دربر می‌گیرد، گفت: سایر كشورها این پدیده را مدیریت كرده‌اند.

مشكل اصلی ناظر بر برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی است كه باید محدود شود. همچنین یك‌سری چاه‌های غیرمجاز باید محدود شده و سایر چاه‌ها نیز باید كنترل هوشمند داشته باشند.

عضو كمیته تدوین طرح كنترل فرونشست و كاهش اثرات آن در كشور استفاده از آب‌های سطحی، تغذیه مصنوعی سفره‌های زیرزمینی و... را از راهكارها دانست و تصریح كرد: بیش از 70 متخصص از نهادهای مختلف دعوت شدند و طی یكسال جلسات متعدد، طرحِ كنترل فرونشست زمین و كاهش اثرات آن در كشور تدوین شد.

وی در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو تهران تأكید كرد فرونشست و ایجاد تَرَك مخاطرات جدی برای سازه ساختمان‌ها و پل‌ها ایجاد می‌كند و این مورد نیز در دستور كار است.

جهانشاهی گفت: در مورد زلزله اقدامات فرهنگ‌ساز بسیاری انجام شده ولی مردم با فرونشست به‌عنوان دومین چالش كلان‌شهر تهران آشنا نیستند.

در این راستا باید فرهنگ‌سازی صورت گیرد تا مدیریت منابع آب توسط مردم بهتر و بیشتر انجام شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
صبح نو؛ تهران نو