دور یك میز شنبه تا چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 13:55

رادیو تهران

دور يك ميز

در رادیو تهران عنوان شد: ناكامی پرسپولیس در چهار جام؛ مشكل از كجاست؟

بازیكن و پیش‌كسوت باشگاه پرسپولیس در برنامه دور یك میز گفت: مدیریت فعلی تیم پرسپولیس حتی یكبار هم جلسه هم‌اندیشی با پیش‌كسوتان، هواداران و كسانی كه توانایی كمك به پرسپولیس را دارند، برگزار نكرد.

1404/02/19
|
07:20
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ برنامه دور یك میز؛ به بررسی «عملكرد پرسپولیس در سال گذشته و ناكامی در چهار جام» پرداخت و گفتگویی با «سامان آقازمانی بازیكن و پیش‌كسوت باشگاه پرسپولیس» و «حسن خان‌محمدی بازیكن سابق و سرمربی جوانان و پیش‌كسوت پرسپولیس» در ارتباط تلفنی با «مهدی خواجه وند وكیل حوزه ورزش و عضو سابق هیئت‌مدیره باشگاه پرسپولیس» انجام داده است كه مشروح این گفتگو را در ادامه می‌خوانید.

نباید به شاكله یك تیم قهرمان دست می‌زدند
محمدرضا اشراقی - كارشناس مجری: به نظر شما چرا پرسپولیس پارسال قهرمان شد؛ ولی امسال چهار جام را از دست داد؟

آقازمانی بازیكن و پیش‌كسوت باشگاه پرسپولیس در پاسخ به این سؤال گفت: ركن اصلی یك باشگاه مدیریت آن است. رضا درویش یك تیم قهرمان تحویل گرفت. تیمی كه سه‌گانه را به دست آورده بود؛ اما سال گذشته یك جام گرفتیم و مجدد جام از دست دادیم. امسال به‌جای اینكه حفظ بازیكن شود، بازیكن از دست دادیم و بازیكن‌های بهتری نگرفتیم. این در حالی بود كه نباید به شاكله یك تیم قهرمان دست می‌زدند.

وی اضافه كرد: رضا درویش حتی یكبار هم جلسه اندیشی با پیش‌كسوتان، هواداران و كسانی كه توانایی كمك به پرسپولیس را دارند، برگزار نكرد.

مربیان خوب خود را حفظ نكردیم
اشراقی - كارشناس مجری: تحلیل شما از شاكله كنونی مدیریت در باشگاه و آینده پیش روی پرسپولیس چیست؟

آقازمانی در این باره گفت: برای بررسی این موضوع باید از یحیی گل محمدی شروع كرد. ایشان مربی بزرگی بودند كه توانسته بود در پرسپولیس موفقیت چشمگیری به دست آورد و هواداران نیز او را دوست داشتند. اما متأسفانه به دلیل برخی مسائل شخصی، مربی كه می‌توانست به این تیم كمك كند، تعویض كردند و به‌جای ایشان اوسمار را انتخاب كردند كه نتیجه خوبی هم گرفتند؛ ولی به‌جای اینكه او را حفظ كنیم، گاریدویی را آوردیم كه هیچ شناختی از او نداشتیم و همه نیز با او زاویه داشتند.

وقتی باشگاه نسبت به تمایلات و رفع مشكلات تیم هیچ اقدامی نمی‌كند
اشراقی - كارشناس مجری: وقتی یك نفر در فوتبال توانایی كسب قهرمانی را دارد، چرا باید آن را عوض كرد؟

وی توضیح داد: به دلیل برخی مسائل مالی و شخصی این اتفاقات صورت می‌گیرد. یحیی گل محمدی نیز به دلیل یك سری مسائل شخصی با رضا درویش از تیم جدا شد. بازیكنانی كه ایشان در نظر داشتند، رضا درویش نگرفت و سر لج و لجبازی بلافاصله كه گل محمدی عوض شد، 6 بازیكن گرفته شد، آن هم بازیكنانی كه یحیی قبل رفتن درخواست كرده بود! وقتی باشگاه نسبت به تمایلات و رفع مشكلات تیم هیچ اقدامی نمی كند، سرمربی مجبور به رفتن می شود.

با وجود رقیب‌هایی مانند تراكتور و فولاد سپاهان پرسپولیس اول نخواهد شد
اشراقی - كارشناس مجری: به نظر شما باتوجه‌به چند بازی باقیمانده چه اتفاقی قرار است برای پرسپولیس بیفتد؟

آقازمانی گفت: كار نشد ندارد؛ ولی بدون شك سخت است. اكنون وجود رقیب‌هایی مانند تراكتور و فولاد سپاهان باعث شده كه ما به قهرمانی فكر نكنیم، نهایتاً ما بتوانیم دوم شویم. بازی‌های این تیم‌ها آسان‌تر از پرسپولیس است؛ اما بازی‌های پیش روی پرسپولیس سخت است، ما امیدوارم حداقل بتوانیم جام باشگاهی را بگیریم.

پرسپولیس نباید دغدغه مالی داشته باشد
اشراقی - كارشناس مجری: اگر فرض را بر این بگذاریم كه مدیریت می‌خواهد عوض شود، چه تضمینی وجود دارد كه این تغییر مدیریت به‌طوركلی شاكله را برهم نزند؟

وی بیان كرد: ساختار پرسپولیس، ساختار جدیدی نیست و یك مدیریت نمی‌تواند به یك‌دفعه تمام لایه‌های یك تیم را خراب كند.

آقازمانی تأكید كرد: دو ابزار بسیار مهم كه در موفقیت یك مدیرعامل تأثیرگذار است. یك؛ مسئله مالی و دو؛ علم فوتبال مدیر است.

وی با بیان اینكه پرسپولیس نباید دغدغه مالی داشته باشد، گفت: برخی مسائل در تجارت فوتبال بسیار بدیهی است؛ اما متأسفانه به دلیل عدم مشاوره خوب از سوی مشاوران این امر صورت نمی‌گیرد.

باید از وكیل‌های كاركشته در فوتبال استفاده كنیم
اشراقی - كارشناس مجری: نظر شما درباره بازیكنان خارجی در تیم پرسپولیس و عملكرد پایین آنها چیست؟

آقازمانی خاطرنشان شد: قراردادهای خارجی باید با حضور یك وكیل كاركشته فوتبال انجام بگیرد. به طور مثال بازیكنی كه برای دفاع راست گرفته شد، 15 بازی هم انجام نداد؛ بنابراین؛ باید در قرارداد این بازیكن ذكر شود كه در صورت مصدومیت بیش از اندازه قرارداد باید یك‌طرفه فسخ باشد. این موضوع باعث می‌شود كه بازیكن به خود بیاید و یك زندگی حرفه‌ای داشته باشد. وقتی قرارداد به این شكل بسته شود، بازیكن هم تنبل بار می‌آید و این موضوع ربطی به بازیكن خارجی و داخلی ندارد. متأسفانه ما نمی‌توانیم یك قرارداد درست و حسابی ببندیم.

هوادار؛ پتانسیلی كه دیده نمی‌شود
وی اضافه كرد: اولین مسئله‌ای كه یك مدیر باید در تیم خود در نظر بگیرد، هوادار است. تیم پرسپولیس با هوادار خود شناخته شده است. ما این پتانسیل را داریم و باید به نحو احسن از آن استفاده كنیم. به طور مثال كارت هواداری یك بخش كوچك برای درآمدزایی تیم پرسپولیس است كه از آن استفاده نمی‌كنیم.

مدیران، سطحی‌نگر شده‌اند
آقازمانی درباره بی‌توجهی مدیران به فوتبال پایه خاطرنشان كرد: مدیران ما سطحی‌نگر شده‌اند و به فوتبال پایه اهمیت نمی‌دهند.

مدیر در موفقیت تیم 20درصد تاثیرگذار است
خان‌محمدی بازیكن سابق و سرمربی جوانان و پیش‌كسوت پرسپولیس در ادامه این گفت و گو در برنامه دور یك میز عنوان كرد: ما باید گذشته‌ای را كه قهرمانی در آن كسب شده بررسی كنیم. زمانی كه تیم دست برانكو بود، پس از ایجاد تغییراتی نتایج خوبی به دست آمد.

وی افزود: مدیر در موفقیت تیم 20درصد تاثیرگذار است و بیشترین تاثیر را سرمربی تیم دارد. اگر از آن طرف یك مدیریت بخواهد اخلالی ایجاد كند، به طور كلی همه چیز به هم می ریزد.

خان‌محمدی درباره مدیریت رضا درویش در یك سال اخیر گفت: انتخاب گاریدو به‌عنوان سرمربی اشتباه بود، ایشان رزومه خوبی نداشت و در هر باشگاهی كه به‌عنوان سرمربی انتخاب شد، اخراج شدند. این در حالی بود كه قبل از انتخاب ایشان باید بررسی‌های لازم انجام می‌شد.

خان‌محمدی درباره كارتال سرمربی فعلی تیم پرسپولیس گفت: كارتال مربی خوبی است؛ ولی باید ببینیم كه آیا می‌تواند برای كشور ما حاصلی داشته باشد كه قطعاً این امر مستلزم زمان است.
برای مربیان خارجی تمام امكانات مهیا می‌شود؛ اما به مربیان داخلی كه می‌رسد...

اشراقی - كارشناس مجری: نظر شما درباره هدررفت پول در فوتبال چیست؟

وی در این راستا گفت: در رابطه با هدررفت پول در فوتبال می‌توان به هزینه‌هایی كه برای مربیان خارجی می‌شود اشاره كرد. اینكه به چه میزان این مربیان می‌توانند به فوتبال كشور كمك كند؟ البته كه برخی از آنها مانند كارلوس كی‌روش به تیم ملی كشور كمك كردند؛ اما می‌توان از مربیان داخلی نیز استفاده كنیم و بهره بیشتری از آنها ببریم. اما این سؤال پیش می‌آید كه آیا در مدیریت، اختیاراتی كه به مربیان خارجی داده می‌شود به مربیان داخلی نیز داده می‌شود؟ این یك مسئله بسیار مهم است. معمولاً برای مربیان خارجی تمام امكانات مهیا می‌شود؛ ولی این موضوع برای مربیان داخلی كاملاً برعكس است.

بازیكن‌های خارجی بدون كارشناسی مناسب وارد تیم می‌شوند
اشراقی - كارشناس مجری: نظر شما درباره بازیكنان خارجی در تیم پرسپولیس و عملكرد پایین آنها چیست؟

خان‌محمدی افزود: بازیكن‌های خارجی بدون كارشناسی مناسب وارد تیم می‌شوند و متأسفانه ضعف جدی در بستن قراردادها با بازیكنان داریم. یك تیم باید مدیری داشته باشد كه در وسط میدان باشد و آگاهانه تصمیم‌گیری كند. اگر مدیریت تمام امور را به‌درستی انجام دهد و سرمربی كار خود را به‌خوبی بلد نباشد، هر چه هم كه مدیر خوب هزینه كند، قطعاً مدیر به هدف مورد نظر دست پیدا نمی‌كند كه این مسئله برای تیم استقلال هم پیش‌آمده است.

باید به فوتبال پایه رسیدگی شود
وی با تأكید بر اینكه باید به فوتبال پایه رسیدگی شود، گفت: اگر در بخش فوتبال پایه به‌خوبی ورود كنیم آن‌وقت در آینده مجبور به آوردن بازیكن خارجی به تیم نخواهیم داشت. اما متأسفانه به فوتبال پایه توجهی نمی‌شود. این در حالی است كه اگر در فوتبال استعدادها جمع‌آوری شوند و به آنها توجه شود، ژاپن و كره كه هیچ، حرف اول را در دنیا خواهیم زد.

خان محمدی با اشاره به اینكه در بخش مدیریت ضعیف عمل می كنیم، گفت: متاسفانه اكنون رابطه بر ضابطه حكم فرما است.


خواجه‌اند وكیل حوزه ورزش و عضو سابق هیئت‌مدیره باشگاه پرسپولیس در ارتباط تلفنی و در گفت‌وگو با برنامه دور یك میز درباره تنظیم قراردادهای بازیكنان گفت: در بسیاری مواقع در تنظیم قراردادها ایراد به وكلا و دایره حقوقی گرفته می‌شود. اما به‌صراحت می‌گویم كه تمامی این پیش‌داوری‌ها اشتباه است. ما در این حوزه وكلای مسلط و خوبی داریم كه به تمام زوایای قراردادها و بحث‌های حقوقی مسلط هستند، اما بحث، سر تصمیمات مدیریتی است و طبق چارچوبی كه مدیریت در اختیار وكیل می‌گذارد، قرارداد تنظیم می‌شود.

وی افزود: اصولاً مدیران ما به افراد حقوقی اعتقاد ندارند و وكلا را تنها در دل جنگ و دعوا قبول دارند. یك وكیل به موكل خود مشاوره می‌دهد؛ اما در نهایت طرف مقابل است كه تصمیم نهایی را می‌گیرد.

برنامه «دور یك میز» یك میز به بزرگی ایران است كه دور این میز گفت‌وگوهای تخصصی پیرامون مسائل روز شكل می‌گیرد.
قابل‌ذكر است؛ روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت 12:30 به مدت 85 دقیقه از آنتن این شبكه به نشانی موج FM ردیف 94 مگاهرتز پخش می‌شود.
علاقه‌مندان می‌توانند نظرات خود را از طریق سامانه پیامكی 3000094 و شماره در پیام‌رسان‌های مجازی به اشتراك بگذارند. این برنامه به تهیه‌كنندگی سیده فاطمه شعار، سردبیری علیرضا داودی و اجرا و كارشناسی محمدرضا اشراقی به روی آنتن می‌رود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایت WWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
دور یك میز