مدیركل بهزیستی استان تهران با بیان این كه هیچ یك از كودكانِ كار ایرانی از خانوادههای نیازمند نیستند در ادعایی گفت: این كودكان از دهكهای درآمدی 8 به بالا هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمد نصیری مدیركل بهزیستی استان تهران در ارتباط زنده تلفنی با برنامه "همسایه سلام" از ساماندهی كودكان كار و خیابان ظرف یك سال اخیر خبر داد و گفت: 4 هزار كودك كار و خیابان ساماندهی شدند. بخش اعظم از این كودكان اتباع بودند و شماری از آنها به همراه خانواده رد مرز شدند.
وی بخش دیگرِ كودكان كار را متعلق به خانواده های ایرانی دانست و افزود: 85 درصد كودكان كارِ شناسایی شده، اتباع و 15 درصد ایرانی هستند.
*ساماندهی كودكان كار توسط بهزیستی
نصیری با بیان این كه هیچ یك از كودكانِ كار ایرانی به خانوادههای نیازمند تعلق ندارند و همگی جزئی از دهكهای درآمدی هستند، ادامه داد: روز شنبه 3 خرداد پنجمین مركز ساماندهی كودكان كارِ دختر را افتتاح كردیم.
در این مراكز، فعالیتهای آموزشی و نگهداری انجام میشود تا كودكان به آغوش خانواده بازگردند.
*وضعیت مخاطره آمیز كودكان در خیابان
وی وضعیت كودكان در خیابان را به هر شكل، مخاطرهآمیز دانست و تصریح كرد: مردم در مواجهه با این كودكان، با خط 123 تماس بگیرند و بدانند در این صورت، اتفاقی مفید در انتظار این كودكان خواهد بود.
البته خانوادههای آنها نیز باید حمایت شوند تا سامان دادن به كودكان كار به راحتی اتفاق افتد.
*كاهش نسبی كودكان خیابانی
نصیری همچنین از كاهش شمار كودكان خردسالِ خیابانی خبر داد و افزود: كودكانی كه به واسطه نیاز مالی در خبایان كار میكنند، از سوی بهزیستی حمایت خواهند شد.
وی بار دیگر تاكید كرد هیچ یك از كودكان خیابانی به خانوادههای نیازمند تعلق نداشته و همه خانوادههای شناسایی شده مربوط به دهك 8 درآمدی و بالاتر هستند.
*چه زمانی با 123 تماس بگیریم؟
كودكان كار اتباع معضل اصلی هستند. اغلب خانوادههای پاكستانی و افغان با ورود به ایران، كودك خود برای كار به خیابان میفرستند.
نصیری ادامه داد: مردم در مواجهه با این پدیده، موقعیتِ كودك كار را به 123 اطلاع دهند تا مددكاران خانم ما به سرعت برای ساماندهی این كودكان در صحنه حاضر شوند.
*وضعیت خودكشی در ایران
مدیركل بهزیستی استان تهران در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو تهران با اشاره به پدیده شوم خودكشی گفت: معتقدیم حتی یك مورد خودكشی هم زیاد است.
ایران از نظر رشد و میزان خودكشی در ردههای نخست جهان قرار نگرفته ولی سرعت رشد این پدیده مناسبِ كشور ما نیست.
*كاهش آمار خودكشی تاپایان سال
نصیری از همراهی دادستانی تهران، دانشگاه علوم پزشكی و شهرداری خبر داد و افزود: خدمات پیگیری پس از بروز حادثه فعال شده است.
افرادی كه افكار خودكشی درسر دارند، با شماره تلفن 123 یا 1480 تماس بگیرند. در این زمینه مداخلات و مشاوره انجام میشود و پس از آن پیگیری و مددكاری برای كاهش اثرات مخرب انجام میگیرد.
وی افزود: ان شاءالله تا پایان سال شاهد كاهش رشد خودكشی در استان تهران باشیم.
*مراكز مشاوره بهزیستی در خدمت مردم
نصیری در این گفتگوی رادیویی به 470 مركز مشاوره حضوری اشاره كرد كه از بهزیستی مجوز دریافت كرده و به مردم خدمترسانی میكنند.
همچنین به فعالیت مراكز مشاوره دولتی –شیرخوارگاه آمنه در ونك، مركز هفت تیر و شهرری- اشاره و شماره 1480 را برای كسب آگاهی از خدمات این سه مركز معرفی كرد.
*32هزار مددجو خدمات توانبخشی میگیرند
وی در زمینه خدمت رسانی به معلولین ذهنی و جسمی هم گفت: مراكز توانبخشی بهزیستی در این رابطه فعال هستند.
32هزار نفر در استان تهران در مراكز توانبخشی خدمت دریافت میكنند كه شامل انواع معلولیت، اعتیاد و.. است. از این میزان نیز 6 هزار نفر مجهول الهویه هستند.
نصیری تامین هزینهها را نیز بر عهده بهزیستی و خیرین دانست و افزود: توسعه مراكز نگهداری شبانهروزی ضروری است؛ ولی اولویت با مراكز روزانه است.
برنامه «همسایه سلام»؛ شنبه تا چهارشنبه ساعت 15 تا 16 از رادیو تهران پخش میشود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.