یكی از معتمدین محله فرحزاد معتقد است هیچ مورد تصرفی در فرحزاد وجود ندارد و همه زمین های این منطقه برای شهروندان است و برخلاف این مساله هیچ یكی از نهادهای عمومی خدمات مناسب شهری رابه این محله ارائه نمی كنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مصطفی لآلی معتمد محله فرحزاد با حضور در برنامه گفتاورد درباره وضعیت زمین های این محله گفت: این محله یكی از قدیمی ترین محله های تهران است كه با بررسی اسناد سابقه تاریخی فرحزاد به بیش از یك هزار سال بر می گردد. كتاب الكافی شیخ كلینی كه از مشهورترین فقیهان شیعه است به فرحزاد اشاره كرده است. در این منطقه همچنین دو امامزاده ابوطالب(ع) و ابوابراهیم(ع) كه دو نفر از نوادگان امام زین العابدین(ع) هستند وجود دارد كه پیشینه این مكان ها به هزار سال بر می گردد. به گفته او فرحزاد در كنار طرشت، دولاب، ونك و...یكی از قدیمیترین روستاها و آبادی های ایران است.
لآلی با بیان اینكه اهالی فرحزاد به باغداری و كشاورزی مشغول بودند، گفت: متاسفانه محله فرحزاد را امروز با رستورانها میشناسند ولی اسناد و نقشههای ثبتی قدیم فرحزاداز كوهای شهرستانك در شمال، سعادت آباد در شرق و غرب آن خیابان اقبال اشرفی اصفهانی و جنوب شهرك غرب را شامل می شود. اینها همگی بخشی از روستای فرحزاد بوده اند.
او به اشاره به تاریخچه قانون ثبت در ایران گفت: در زمان رضاشاه ، فرحزاد را به نام تاجری با عنوان رحیم اتحادیه ثبت میكنند ولی این ثبت در واقع غیرقانونی بوده است. در آن زمان تمام روستاهای تهران مثل مثل ونك، دولاب، كن ، پونك و .. را واگذار كردند كه البته غیرقانونی است.
او افزود: در آن زمان كدخداها به این مساله معترض می شوند. بر اساس این واگذاری، اعیانی به مردم و عرصه به تجار داده می شود و این واگذاری البته بدون خریداری بوده است.
به گفته او این روند تا اصلاحات ارضی 1341 ادامه مییابد تا آن زمان وراث رحیم اتحادیه اجازه واگذاری عرصه به دیگری به غیر از زارعین را نداشتند. روال همینطور ادامه می یابد تا در سال 1370 مجمع تشخیص مصلحت نظام به مالكین كه صاحب اراضی هستند اجازه انتقال تنها به زارعین را میدهد. البته این روند برخلاف اصل 49 جمهوری اسلامی ایران است.
او با انتقاد از رویكرد نهادهای خدماتی به فرحزاد تصریح كرد: بر اساس درخواست ستاد فرمان اجرایی امام(ره)اداره ثبت، شهرداری و نهادهای متولی شهری هیچ خدماتی به فرحزاد نمیدهند و علت این امر را هم نداشتن سند برای این اراضی بیان میكنند.
او با تصریح این مطلب كه 100 درصد واحدهای اداری، تجاری، مزروعی و مسكونی شامل این مساله میشوند و هیچ بهره برداری از ملك در این منطقه وجود ندارد، گفت: ستاد فرمان اجرایی امام(ره)این دستور را داده و ورود كرده و خود را مالك عرصه فرحزاد میداند.
او خاطرنشان كرد: هیچ مورد تصرفی در فرحزاد وجود ندارد و همه زمینهای این منطقه برای شهروندان است.
او همچنین از تشكیل كارگروه تخصصی برای بررسی مشكلات فرحزاد خبر داد و گفت: قرار بود در این اراضی ساماندهی بشود كه هنوزدر این باره اتفاقی نیفتاده است.