مرتضی چمن آرا، كارآفرین در حوزه مخابرات و تولید برق با تاكید بر لزوم راه اندازی سامانههای كارآفرینی در دانشگاهها گفت: تیم تحقیقاتی ما در دانشگاه علمی كاربردی فرهنگ و هنر مشغول هست و با دپارتمان ثبت اختراع كشور همكاری دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مرتضی چمن آرا، كارآفرین در حوزه مخابرات و تولید برق از صوت باحضور در برنامه گفتاورد رادیو تهران جرقه كارآفرینی و ثبت اختراع را مربوط به دوران كودكی اش دانست و گفت: پدرم برای من اسباب بازی را خریداری كرد كه علیرغم گران بودن باعث شد تجربه اختراع و كارآفرینی در ذهن من جرقه بزند.
چمن آرا افزود: من در مدرسه شاگرد تنبلی بودم در دوران دانشگاه هم تنبل بودم. در دانشگاه برق مخابرات خواندم و بعد تصمیم گرفتم كارورزی كنم و برای شاگردی برای كارهای تاسیساتی آماده شدم. در حوزه های گازكشی، برق كشی، لوله كشی تصمیم به حرفه آموزی كردم.
او كه دارای مدرك دكترای آی سی تی است ضمن بیان ماجرای آشنایی با پدیده ثبت اختراعات گفت: از آن روز به بعد جرقه ای در ذهنم زده شد كه مسیر زندگی من را تغییر داد و از آن پس من از دیدگاه اخترعات به كارآفرینی نگاه كردم و سعی كردم از مزایای این رشته مانند تسهیلات كارآفرینی برای اشتغال زایی و گسترش حرفه خودم بهره ببرم.
او از راه اندازی چندین شركت درحوزه اختراعات در كشور خبر داد و گفت: یكی از این شركت ها وظیفه تولید، تامین و به روز رسانی تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه های كشور را دارد و در هر آزمایشگاه دانشگاهی، دستكم یكی از تجهیزات ما وجود دارد.
این كارآفرین متفاوت بودن را یكی از ویژگی خود دانست كه توانسته به موفقیت كمك كند. او در این رابطه افزود: با همین رویكرد متفاوت بودن شركتهای مختلف را تاسیس كردیم و به مرور كار را گسترش و توسعه دادیم.
او از احسان مرزبان حمید مراد، سیما ویسی نژاد، امین اهنربای، ارمین اهنربای حسن احمدی، حمید قره باغی، به عنوان همكارانش در تیم اعزامی ایران برای ثبت اختراعات جهانی نام برد.
چمن آرا تصریح كرد: علیرغم وجود شركت های دانش بنیان ، معاونت علمی ریاست جمهوری و اداره ثبت اخترعات و .. ولی هیچ نهادی ما را حمایت نمی كند و حركات ما همگی چه در داخل كشور و چه در عرصه جهانی خودجوش است. او و همكارانش موردهایی كه تصمیم برای ورود به جایزه های جهانی ثبت اختراع را دارند با استانداردهای جایزه جهانی مقایسه و بررسی و برای ارسال آماده سازی میكنند.
او هدف غایی خود را تلاش بری حل مشكلی از افراد جامعه دانست و گفت: همیشه سعی كرده ام معجزه زندگی دیگران باشیم.
به گفته ی امیر دبیری مهر كارشناس مجری این برنامه اشتغال زایی برای جوانان حدود یك میلیارد تومان برای هر فرد هزینه دارد كه در مقایسه با بوده كشور هزینه هنگفتی كه در حوزه مدیری دولتی باید صرف شود. بنابراین افرادی كه كسب و كار راه می اندازند و 5 نفر را سركار می برند كار بسیار بزرگی انجام می دهند به طوری كه دولت نمی تواند این كار را انجام دهد و بار بسیار بزرگی را از دوش دولت بر میدارند.
چمن آرا از آماده سازی جوانان برای كار در شركت های زیرمجموعه خود خبر داد و گفت: تا كنون برای 30 نفر كارآفرینی شده است ؛ برخی از آنها خارج از كشور رفته اند و برخی نیز در ایران شركت زده اند و مشغول هستند.
او افزود: تیم تحقیقاتی ما در دانشگاه علمی كاربردی فرهنگ و هنر مشغول هست و با دپارتمان ثبت اختراع كشور همكاری دارد.
او میزان همكاری دپارتمان كارآفرینی دانشگاه های خارجی را بسیار فعالتر از دانشگاههای داخلی ارزیابی كرد و گفت: امیدواریم در ایران نیز سامانه های جابز و كریر بریج راه اندازی شود چرا كه علت برتری دانشگاههایی مانند هاروارد و ام آی تی در حوزه كارآفرینی همین سامانها است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.