گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

ترور شهید سپهبد قرنی با هدف تضعیف ارتش انجام شد

رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آجا با تاكید بر اینكه قاطعیت سپهبد قرنی نجات بخش سنندج شد گفت: چرا كه اگر ضد انقلاب به پادگان‌ها دسترسی می‌یافت چه بسا كردستان از ایران جدا می‌شد.

1401/02/18
|
11:22
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، امیر سرتیپ دوم امیر فولادی رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آجا با حضور در برنامه گفتاورد رادیو تهران درباره شهید سپهبد سید محمد ولی قرنی گفت: او یكی از شهدای بزرگوار و مظلوم است كه برای جامعه شناخته شده نیست.
او با بیان اینكه مسئولان فرهنگی برای معرفی او درجامعه كوتاهی كردند، تصریح كرد: من شخصا اعلام می‌كنم كه برای این كوتاهی باید حلالیت بطلبیم.

سرتیپ دوم فولادی درباره پیشینه شهید قرنی گفت: او در زمان پهلوی اول در دالفنون و مدرسه نظام درس خواند، در مدرسه صاحب منصبی استخدام شد . همچنین در سال 32 به مقام سرتیپ و در سال 36 به مقام سرلشكری نائل می شود.

او شهید قرنی را به روایت اسناد تاریخی فردی اصیل، متعهد و متدین توصیف كرد و گفت: همه همرزمان و همكاران او قرنی را اهل طاعت و مطالعه می‌دانند كه آثار مطهری و طباطبایی را مطالعه می‌كرده است. اهل انفاق، مسجد و بسیار ساده‌زیست بوده است.

فولادی با بیان اینكه شهید قرنی در مقام سرلشكری بوده و از این رو نباید هیچ كمبود مادی داشته باشد، گفت: ولی علیرغم این شرایط او از مال دنیا بهره ای نبرده بود تا جایی كه خانواده اش زمان شهادتش خانه را برای پرداخت قرض‌ها می‌فروشند.

به گفته او شهید قرنی در نامه هایی كه به وزارت آموزش و پرورش داشته به نظام آموزشی توصیه كرده بود كه كتاب‌های مطهری و علامه طباطبایی را در مدارس آموزش دهند.

سرتیپ دوم فولادی درباره فراز و فرود زندگی حرفه ای شهید قرنی گفت: در آن زمان رئیس اطلاعات ارتش در غیاب ساواك، نزدیك‌ترین فرد به شاه بود و شهید قرنی به ریاست اطلاعات ارتش نائل شده بود. با این حال در دو سالی كه این سمت را داشت متوجه فساد و ظلم شاهنشاهی شد كه از رأس سرچشمه می گرفت بنابراین لیست اسامی 50 نفر از ریشه های فساد را تهیه كرد و اجازه پاكسازی آنها را از شاه گرفت اما بر اساس اسناد، اطرافیان به شاه گفتند كه قرنی همان بلایی را سر شاه خواهد آورد كه مصدق! بنابراین درنتیجه این مساله قرنی استعفا داد.

او افزود: در ابتدا سفارت ایران در اسپانیا را به او پیشنهاد می‌دهند اما او قبول نمی‌كند و در نهایت قرنی را به جرم توطئه و كودتا علیه دربار محاكمه و به سه سال زندان محكوم می‌كنند. در نهایت نیز از ارتش اخراج می‌شود.

به گفته فولادی شهید قرنی در زندان با مبازران ارتباط می‌گیرد و سال1339 از زندان آزاد می‌شود. دوباره در 5 دی 1342 در اثر فعالیت علیه رژیم طاغوت و تشكیل هسته‌های انقلابی بازداشت می‌شود و تا خاتمه رژیم پهلوی در مشهد تحت نظر شدید بوده است.

او افزود: پس از انقلاب نیز امام بلافاصله دوباره در 23 بهمن 1357 اولین انتصاب رییس ستاد مشترك ارتش را به نام شهید قرنی می‌زند. شهید قرنی تا 5 فروردین 1358 در این پست می‌ماند ولی به علت اختلافات با دولت موقت از این پست می‌رود.

سرتیپ دوم فولادی با بیان اینكه شهید قرنی در اوائل انقلاب در برابر تجزیه طلب ها ایستادگی خوبی داشت گفت: علت این مساله اطلاعاتی است كه پیش از فعالیت گروهك ها داشته است.

رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آجا با بیان اینكه دولت موقت نظرش برای مذاكره و حل و فصل با گروهك ها بود، تصریح كرد: اما اینجا قاطعیت قرنی باعث نجات سنندج شد چرا كه اگر ضد انقلاب به پادگان‌ها دسترسی می‌یافت چه بسا كردستان از ایران جدا می شد.

او علاقه مندان به تاریخ انقلاب را به مطالعه استعفانامه شهید قرنی خطاب به امام (ره) توصیه كرد.

به گفته او دوران حضور شهید قرنی در جمهوری اسلامی 45 روز است و فاصله تا شهادتش حدود یك ماه است.

سرتیپ دوم فولادی در پاسخ به این پرسش كه چرا گروه فرقان سپهبد قرنی را ترور كرد گفت: پشت صحنه این ترور، تضعیف ارتش بود. چرا كه آنها می دانستند تا زمانی كه شهید قرنی هست تجریه طلبان وگروهكهای منافق به اهدافشان نمی رسند.

شهید قرنی اولین شهید پس از انقلاب و اولین شهید سپهبد در ایران است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.






دسترسی سریع
گفتاورد