گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

تورهای گردشگری مذهبی در تهران برپا می‌شود+فایل صوتی

قاسمی كارشناس حوزه گردشگری گفت: این تور دو بار در ماه برگزار می‌شود. بخشی از این تور، زیارت است و بخشی دیگر، شناخت معماری ها و اماكن مذهبی است. گردشگران دوست دارند ، نظرات مردم را بشنوند و آن را انعكاس دهند.

1401/07/09
|
09:29
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، راهپیمایی اربعین یكی از نمونه های بزرگ گردشگری مذهبی است كه سال ها است به یكی از مناسك اثرگذار جهان تبدیل شده است. شاید زائران اربعین حسینی خیلی رضایت نداشته باشند از این راهپیمایی بزرگ به عنوان گردشگری مذهبی یاد شود اما از منظر تخصصی سفر از نقطه به نقطه دیگر مواجهات انسانی شكل می یگرد كه جزو مختصات گردشگری است. در همین راستا برنامه گفتاورد 4 مهرماه با موضوع گردشگری مذهبی با حضور آمنه قاسمی كارشناس گردشگری بر روی آنتن رادیو تهران رفت.

آمنه قاسمی كه طرحی را تحت عنوان گردشگری مذهبی پس از مدت ها رایزنی و هماهنگی با شهرداری طراحی و اجرا كرده است درباره این طرح مذهبی گفت: شیوع كرونا و مشكلاتی كه بواسطه آن پیش آمد، گردشگری را بسیار محدود كرد. گردشگری در ایران و به ویژه تهران، گردشگری زیارتی و زیارت آرامگاه امامزادگان است. در صورتیكه گردشگری مذهبی در تمام دنیا تعریف‌های دیگری دارد. به همت شهرداری و برخی فعالان اجتماعی این حوزه با استفاده از یك اتوبوس روباز از چهارراه ادیان در جمهوری به راه افتادیم و از آرامگاه امامزادگان، مساجد، آتشگاه ها، كلیساها و كنیسه ها بازدید كردیم.

وی افزود: اتوبوس از امامزاده صالح(ع) تجریش حركت كرده به سمت امامزاده عینعلی و زینعلی(ع) رفت و سپس به ترتیب به سی تیر و چهارراه جمهوری رسید. در این بین گردشگران غذا خوردند و به موزه سی تیر سر زدند تا بتوانیم از این سفر به عنوان یك الگو استفاده كنیم تا تورگردانان بدانند تعریفی از اینگونه سفرها داشته باشیم .ما منتظر پیوند خوردن با مجموعه اوقاف هستیم.

او در توضیح بیشتر گفت: با تور گردشگری مذهبی، گردشگران در 4 مرداد سال جاری از 12 مكان طی 4 ساعت و 30 دقیقه بازدید كردند. در دو ماه گذشته یك برنامه گردشگری با همكاری شهرداری،جمعیت ایرانگردی و جهانگردی فانوس و وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی برگزار شد. این برنامه می تواند توسط تورهای گردشگری هر عصر برگزار شود.

وی در پاسخ به اینكه چرا تاكنون فقط یك برنامه از این طرح اجرا شده است؟ گفت: این برنامه الگویی برای برنامه های آتی بود و خوشبختانه بازخورد خوبی هم داشته است.در حال حاضر مجموعه ای در تهران وجود دارد كه اختصاصا كار تهرانگردی را انجام می دهد و وابسته به وزارت میراث فرهنگی است. این مجموعه تهرونگردی نام دارد. مجموعه فانوس هم از متخصصان حوزه گردشگری تشكیل شده و فكر می كنیم بتوانیم به برنامه های این حوزه قوام بدهیم. ان شاء الله از این به بعد 2 تور گردشگری مذهبی در ماه برگزار خواهد شد.

او افزود: بخشی از این تور زیارت است و بخشی دیگر، شناخت معماری ها و اماكن مذهبی است. گردشگران دوست دارند ، نظرات مردم را بشنوند و آن را انعكاس دهند ضمن اینكه بدانند كدام نقطه مذهبی شاخص تر از نقاط دیگر از نظر تورگردانان است.

وی در پاسخ به اینكه آشنایی با آیین ها و تاریخ مذهبی جوامع ، تعاملات انسانی از ابعاد مختلف گردشگری مذهبی است و می طلبد این تورها حتی به دو یا سه بار در هفته افزایش یابد گفت: بخشی از تاریخ به بررسی آداب و رسوم جوامع و اصالت و زبان و معماری كشورها باز می گردد. اگرچه با وجود اتوبوس های روباز با محدودیت هایی مواجه هستیم اما به دنبال برنامه ریزی برای گردشگری استان تهران هستیم تا با اقوام مختلف در سطح استان و حتی كشور آشنا شویم.سازمان اوقاف و بنیاد شهید دو نهادی هستند كه در این راه می توانند به جمعیت فانوس كمك كنند.

وی در پاسخ به اینكه آیا در مطالعات خود به گردشگران خارجی هم فكر كرده اید؟ و آیا آنها به گردشگری مذهبی در ایران تمایل دارند؟ گفت: از گروه های مختلف خواسته ایم درباره پدیده های نوظهور ارزیابی كنند.
سالهاست درباره كشورهای اطراف كار می كنیم و گردشگری مذهبی ما بویژه در بخش عراق بسیار شاخص شده است. ما می خواهیم بتوانیم در كنار گردشگری‌های دیگر به توسعه این بخش هم بپردازیم.

وی در پاسخ به اینكه در گردشگری های مذهبی چقدر به مواجهات و تعاملات انسانی به ویژه در مورد مذاهب فكر كرده اید؟ آیا آشنایی مذاهب مختلف نسبت به یكدیگر در حین گردشگری مذهبی صورت می گیرد؟ گفت: جمعیت فانوس كار خود را با حضور متخصصانی از حوزه گردشگری طی 10 سال انجام داد. از دو سال پیش دوره‌های آموزشی مثل آداب معاشرت را برای راهنمایان تورهای گردشگری شروع كرده ایم. كشور ما فرهنگ غنی از صلح و گفتمان دارد و حیف است این موضوعات به گوش جهانیان نرسد و قصد ما رساندن این پیام ها به آنها است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
گفتاورد