گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

بالارفتن سن متوسط كشاورزان یكی از چالش‌های حوزه كشاورزی كشور است+فایل صوتی



یك كارشناس وزارت جهادكشاورزی با تاكید بر اینكه یكی از نگرانی‌های ما افزایش متوسط سن كشاورزان است؛ گفت: كشاورزان جوان باید آموزش ببینند و مهارت كسب كنند. باید جوانان بیشتری در این حوزه‌ها درس خوانده و در كشاورزی فعالیت كنند.

1402/03/08
|
14:38
|




به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ برنامه گفتاورد 6 خرداد با موضوع نقش و جایگاه ترویج و آموزش كشاورزی در توسعه روستایی؛ رشد تولید و مهار تورم با حضور پیمان فلسفی عضو هیات علمی سازمان تحقیقات؛ آموزش و ترویج وزارت جهاد كشاورزی و اجرای كارشناسی داوود نعمتی بر روی آنتن رفت.

باید تعداد بیشتری از كارشناسان كشاورزی در روستاها و كنار كشاورزان باشند
پیمان فلسفی با اشاره به آمار 7 هزار و 542 نفری كارشناسان مروج پهنه در كشور گفت: این كارشناسان كار ترویج را در عرصه و در كنار كشاورزان و در روستاها انجام می‌دهند. حدود 15 سال پیش برآوردی انجام شد كه نتیجه آن نیاز 60 هزار نفری به كارشناسان مروج در عرصه بود.
وی با بیان اینكه یكی از چالش‌های كشور این است كه بسیاری از فارغ‌التحصیلان كشاورزی جویای كار هستند در حالیكه بسیاری از آنها می‌توانند در كنار كشاورزان و در روستاها حضور داشته باشند گفت: باید تعداد بیشتر نیروها در روستاها باشند نه در شهرستان‌ها و استان‌ها.

تنها یك درصد فارغ التحصیلان كشاورزی؛ كشاورز هستند
وی افزود: تنها یك درصد فارغ التحصیلان كشاورزی كار تولید انجام می‌دهند و تبدیل به كشاورز شده اند. از طرفی تعداد زیادی از كارشناسان كشاورزی در وزارت جهاد كشاوری كار می‌كنند. اگر می‌خواهیم در حوزه ترویج كشاورزی تاثیر بیشتر داشته باشیم باید هرم نیروی انسانی را تغییر دهیم و آن را برعكس كنیم. باید برای كارشناسان كشاورزی حاضر در روستاها و مزارع امتیاز بیشتری قائل شویم تا در كنار كشاورز و در مزرعه كاركنند. نه اینكه به شهرستان و استان بیایند و پشت میز بنشینند تا كشاورزان مجبور نباشند برای حل مشكلات خود به شهرستان و استان بیایند بلكه باید بسیاری از مشكلات آنها در مزارع حل شود.

ایجاد مراكز جهاد كشاورزی در روستاها با هدف رفع مشكلات كشاورزان در مزرعه طرح شده است
عضو هیات علمی سازمان تحقیقات؛ آموزش و ترویج وزارت جهاد كشاورزی تصریح كرد: نظریه ایجاد مراكز جهاد كشاورزی در روستاها با هدف رفع مشكلات كشاورزان در مزرعه و حضور كارشناسان كشاورزی در كنار كشاورزان مطرح شده است . كارشناسان پهنه باید از مراكز جهاد بیرون بیایند و به كشاورزان سر بزنند نه اینكه منتظر بمانند تا كشاورزان به آنها مراجعه كنند.

بسیاری از محصولات كشاورزی را وارد می‌كنیم در حالیكه می‌توانیم صادركننده باشیم
فلسفی با اشاره به اینكه بسیاری از مزارع كشور از تكنولوژی‌های روز دنیا بی‌بهره هستند گفت: باید فناوری روز دنیا به مزرعه ها بیاید. باید ببینیم چگونه یك كشور در چندسال از واردكننده به صادركننده تبدیل می شود. ما بسیاری از محصولات كشاورزی را وارد می‌كنیم در حالیكه می‌توانیم صادركننده باشیم.

ترویج، آموزش و تحقیقات كشاورزی؛ سه ركن اصلی حوزه كشاورزی هستند
او متذكر شد: ترویج، آموزش و تحقیقات كشاورزی؛ سه ركن اصلی حوزه كشاورزی هستند كه باید نقش خود را به درستی ایفا كنند و تشكل‌ها ؛ اتحادیه ها، انجمن‌ها و صنوف كشاورزی به عنوان بخش‌های اجرایی در كنار آنها قرار گیرند تا شعار سال(رشد تولید و مهار تورم ) رقم بخورد كه البته دولت سیزدهم در این راه قدم برداشته كه امیدواریم به نتیجه برسد.

تمامی فعالیت‌های بخش كشاورزی باید با محوریت سازمان‌های مردم‌نهاد و كشاورزان انجام شود
عضو هیات علمی سازمان تحقیقات؛ آموزش و ترویج وزارت جهاد كشاورزی در پاسخ به اینكه نقش سازمان‌های مردم نهاد به ویژه هنرستان‌ها و دانشكده‌های كشاورزی در توسعه روستاها و تحقق رشد تولید و مهار تورم چیست؟گفت: سازمان‌های مردم نهاد و كشاورز محور و اتحادیه و تعاونی‌ها و صنوف كشاورزان و تمامی نهادهای مردمی زمانی می‎توانند نقش خودرا به خوبی ایفا كنند كه تمامی فعالیت‌های بخش كشاورزی با محوریت آنها و در حقیقت كشاورزان انجام شود.

فقط با فعالیت اتحادیه‌ها می‌توان واسطه‌ها را حذف كرد
وی با اشاره به حذف واسطه‌ها از حوزه تولیدات كشاورزی گفت: فقط با فعالیت اتحادیه‌ها می‌توان واسطه‌ها را حذف كرد. واسطه‌ها یكی از دلایل ایجاد تورم در حوزه كشاورزی هستند . اگر واسطه‌ها حذف شوند تورم هم كاهش خواهد یافت. در همین راستا اتحادیه ها و تشكل‌ها و تعاونی‌ها كه وظیفه آموزش و ترویج را هم برعهده دارند می‌توانند به كاهش تورم كمك كنند.

بالارفتن سن متوسط كشاورزان یكی از چالش‌های حوزه كشاورزی كشور است
فلسفی با تاكید بر اینكه یكی از نگرانی های ما این است كه متوسط سن كشاورزان هر روز بیشتر می‌شود گفت: كشاورزان جوان باید آموزش ببینند و مهارت كسب كنند. باید جوانان بیشتری در این حوزه‌ها درس خوانده و آموزه‌های خود را در شغل كشاورزی پیاده كنند.

توجه به آموزش، ترویج و تحقیق كشاورزی؛ كیفیت محصولات را افزایش و هزینه‌ها را كاهش می‌دهد
عضو هیات علمی سازمان تحقیقات؛ آموزش و ترویج وزارت جهاد كشاورزی با بیان اینكه هرجقدر برنامه در حوزه كشاورزی تولید شود باز هم كم است گفت: وظیفه وزارت جهاد كشاورزی ؛ ترویج و آموزش كشاورزی است كه البته تحقیقات كشاورزی هم جای خود را دارد. اگر بخش دولتی و خصوصی به این سه موضوع(آموزش، ترویج و تحقیق) توجه بیشتری داشته باشند تولید رشد پیدا كرده، هزینه‌ها كم شده و تورم كاهش می‌یابد و مردم هم هر روز از قیمت و كیفیت محصولات كشاورزی راضی‌تر خواهند بود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
گفتاورد