گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

اقدامات ترویجی و آموزشی با هدف افزایش بهره‌وری از وظایف بسیج جهاد كشاورزی است+فایل صوتی

فرمانده مركز مقاومت بسیج وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به اقدامات آموزشی و ترویجی جهاد كشاورزی برای كشاورزان و عشایر گفت: روستا، محور توسعه و پیشرفت كشور است. كشاورزی به خودكفایی و امنیت غذایی كمك كرده و موجب اقتدار ملی می‌شود.

1402/03/28
|
11:40
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛مهرداد پاكار مشاور وزیر و فرمانده مركز مقاومت بسیج وزارت جهاد كشاورزی در روز شنبه 27 خرداد به مناسبت تاسیس نهاد جهاد سازندگی در پی فرمان امام خمینی(ره) با برنامه گفتاورد گفت‌و‌گو كرد.

وی در پاسخ به اینكه آیا احیاء جهاد سازندگی در برهه كنونی امری ضروری است؟ گفت: امام خمینی(ره) با نگاهی راهبردی و به درستی در 27 خرداد 1358 دستور تشكیل نهاد جهاد سازندگی كه در واقع مولود مبارك انقلاب بود را صادر كردند.

مشاور وزیر جهاد كشاورزی تصریح كرد: جهاد سازندگی به روستا و كشاورزی توجه ویژه ای داشت چون روستا، محور توسعه و پیشرفت هر كشوری است. در اوایل انقلاب تعداد روستائیان نسبت به زمان حال؛ به مراتب بیشتر بود و جهاد سازندگی به فرمان حضرت امام(ره) به مردم روستاها و محرومان كمك كرد. كشاورزی به خودكفایی و امنیت غذایی كمك كرده و امنیت غذایی پایدار موجب اقتدار ملی می‌شود.لذا با افتخار می‌گوییم سرداران حقیقی سازندگی كشور جوانان مجاهد جهاد سازندگی بودند و هستند. توسعه و پیشرفت روز افزون پس از انقلاب را مدیون مجاهدان جهاد سازندگی هستیم.

او افزود: نیروهای جهادی جهاد سازندگی در سختی‌ها ،گرفتاری‌ها و بحران‌ها ، خوشی‌ها و شادی‌ها در كنار مردم بودند. در یك كلمه آنها مردم را از خودشان می‌دانستند و پیشرفت بسیاری از روستاها مدیون تلاش این افراد است.آنها سنگرسازان بی‌سنگری بودند كه در تاریخ ایران جاودانه شدند. جهاد سازندگی یك نهاد جامع بود. تك بُعدی و كاریكاتوری نبود. این همان رمز موفقیت و پیشرفت كشور بود كه پس از ادغام جهاد سازندگی با وزارت كشاورزی با درایت مقام معظم رهبری، بسیج سازندگی شكل گرفت.
وی با اشاره به اقتدار بسیج سازندگی گفت: در بحران‌هایی مثل سیل و زلزله و اردوهای جهادی در صف اول و در كنار مردم هستند. بسیج سازندگی خلا جهاد سازندگی را پر می‌كند. دغدغه رئیس جمهور احیاء جهاد سازندگی است و به دستور ایشان دوباره شورا تشكیل شد.

پاكار با بیان اینكه یكی از معاونت های بسیج وزارت جهاد كشاورزی معاونت بسیج سازندگی است گفت: در این معاونت، 5 حوزه در زمینه كشاورزی و خدمت به عشایر و روستائیان مشخص شده است چون ماموریت ما كمك به وزارت جهاد كشاورزی است. یكی از این اقدامات كمك به مردم در زمان بحران‌ها مثل سیل و زلزله؛ هجوم آفت‌ها به مزارع است.

وی با اشاره به ورود بسیج جهاد كشاورزی به مسائل عمرانی گفت: طی تفاهمنامه ای كه بین بسیج وزارت جهاد و سازمان عشایر ایران منعقد شده، چند هزار سكوی موقت برای عشایر در حال ساخت است. ساخت جاده‌های عشایری و مسیرهای بین مزارع از دیگر اقداماتی است كه توسط بسیج جهاد كشاوری در دو استان كشور در حال ساخت است.

فرمانده مركز مقاومت بسیج وزارت جهاد كشاورزی متذكر شد: اقدامات ترویجی و آموزشی با هدف افزایش بهره وری از دیگر اقدامات بسیج جهاد سازندگی است. هرس كردن درختان در افزایش بهره‌وری بسیار موثر است. نیروهای بسیج وزارت جهاد در چند استان با كمك سازمان تحقیقات و مركز ترویج وزارت جهاد و مهندسان بسیج جامعه كشاورزی در مزارع و در كنار كشاورزان چاد می‌زنند و با جهاد ترویج به كشاورزان كمك می‌كنند یا اینكه در بخش سلامت فعال هستند و با كمك پزشكان و دامپزشكان جهادی در استان‌های مختلف حضور می‌یابند و هم اكنون در آستانه روز جهاد كشاورزی در مناطق عشایری و محروم تالش و ماسال گیلان به سر می‌برند.

وی با اشاره به اینكه همكاران ما در مرحله بعد؛ پس از گیلان، بین عشایر و محرومان شرق و جنوب استان تهران مثل دماوند و فیروزكوه حضور می‌یابند گفت: برخی بسته‌ها آماده شده و در هفته جهاد سازندگی به كشاورزان مناطق بی‌بضاعت اعطا خواهد شد ضمن اینكه تیم‌های پزشكی به این مناطق اعزام خواهند شد.

پاكار در پایان گفت: خدمت بی‌منت به مردم تنها راهكاری است كه بتوانیم بدینوسیله در مقابل دشمنان بایستیم. ما در بخش های دیگر مثل عرضه مستقیم محصولات كشاورزان و عشایر و ایجاد اشتغال ورود كرده ایم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.




دسترسی سریع
گفتاورد