گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

نیمی از مهارت‌آموزان سازمان فنی و حرفه‌ای؛ فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها هستند+فایل صوتی

سرپرست اداره كل سازمان فنی و حرفه ای استان تهران با تاكید بر اینكه مهارت‌آموزی باید در دانشگاه‌ها وجود داشته باشد گفت: 50 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی پس از دریافت مدرك برای كسب مهارت به این مراكز مراجعه می‌كنند تا بتوانند سر كار بروند.

1402/05/15
|
14:05
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ مهارت و نقش آن در كسب موفقیت موضوع گفتاورد روز 9 مرداد بود كه با حضور محمدهادی حبیبی ماچیانی سرپرست اداره كل سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان تهران و مدیركل دفتر آموزشگاه‌های آزاد و مشاركت‌های مردمی سازمان فنی و حرفه ای روی آنتن رادیو تهران رفت.

مدرسه تابستانه مهارت؛ توسط سازمان آموزش فنی و حرفه ای در حال برگزاری است
سرپرست اداره كل سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان تهران جوانان ماهر هیچ وقت بیكار نمی‌مانند و در كنار مهارت از كار خود رضایت دارند با ذكر این نكته كه در سالهای پیش به مهارت توجه زیادی نشده اما در دو سال اخیر، مهارت در حال تبدیل شدن به گفتمانی غالب است. به عنوان مثال طرح "مدرسه تابستانه مهارت" یكی از اقداماتی است كه برای نوجوانان 12 تا 18 ساله در دو گروه 12 تا 15 و 15 تا 18 سال در حال برگزاری است.

نبود نیروی فنی ماهر؛ یكی از چالش‌های بزرگ كشور است
وی با اشاره به اینكه چالش بزرگ بنگاه‌های اقتصادی نبود نیروی فنی ماهر است افزود: ما سالها قوانین را داشتیم اما اطلاع رسانی و فرهنگ سازی كه در جهاد تببین هم بر آن تاكید شده را نداشته ایم.

تا كنون، مشوق‌های خوبی برای كارآفرینان نداشته ایم
حبیبی با اشاره به مفاد ماده 110 قانون كار گفت: در این ماده قانونی آمده است" واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی به منظور مشاركت در امر آموزش كارگر ماهر و نیمه ماهر مورد نیاز خویش مكلفند نسبت به‌ ایجاد مراكز كارآموزی جواز كارگاه و یا بین كارگاهی، همكاری‌های لازم را با وزارت كار و امور اجتماعی به عمل آورند." ما مشوق‌های خوبی برای كارآفرینان نداشته ایم تا جوان نیمه ماهر به یك جوان ماهر تبدیل شود. موفقیت كشورهای پیشرو در مهارت آموزی صنعتی نیروی كار آنهاست.

باید مسیر شغلی جوانان را بر اساس استعدادهای آنها هموار كنیم
وی در پاسخ به اظهارت سید حسین حسینی كارشناس مجری برنامه گفتاورد مبنی بر اینكه از زمانی درگیر سرازیری شدیم كه به جای كسب مهارت به دنبال دریافت مدرك‌های تحصیلی بدون مهارت رفتیم اظهار داشت: واقعیت این است كه باید مسیر شغلی جوانان را بر اساس استعدادهای آنها هموار كنیم. بسیاری از فارغ التحصیلان بعد از دریافت مدرك باید به دنبال مهارت آموزی بروند. اما بیش از 50 درصد ورودی‌های فنی و حرفه ای كشور فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند.

نیمی از مهارت‌آموزان سازمان فنی و حرفه ای از فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها هستند
مدیركل دفتر آموزشگاه‌های آزاد و مشاركت‌های مردمی سازمان فنی و حرفه ای با بیان اینكه سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور؛ 646 مركز آموزش فنی و حرفه‌ای ، بیش از 5 هزار كارگاه آموزشی، بیش از 20 هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای، 3300 مركز جواركارگاهی و بین كارگاهی و 36 هزار واحد پذیرنده محیط كار واقعی دارد كه 50 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی پس از دریافت مدرك برای كسب مهارت به این مراكز مراجعه می‌كنند تا بتوانند سر كار بروند.
وی تاكید كرد: با این كار دور ریز منابع داریم و دانشجویان پس از فارغ التحصیلی تازه به دنبال كسب مهارت هستند در حالیكه یك شركت نباید برای آموزش روی جوانان سرمایه‌گذاری كند . این در حالی است كه شركت‌ها یك جوان نیمه ماهر را به نیروی ماهر تبدیل می‌كنند و در جایی كه باید نیرو بازدهی داشته باشد درخواست انتقالی داده و محل كار خود را تغییر می‌دهد.

سازمان آموزش فنی و حرفه ای در پادگان‌ها هم خدمات آموزشی دارد
سرپرست اداره كل سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان تهران در پاسخ به اینكه چرا سازمان فنی و حرفه ای با آموزش عالی تفاهمنامه ای نمی‌بندد تا بخشی از دروس دانشگاهی را متقبل شده و دانشجو در زمان فارغ التحصیلی یك نیروی ماهر باشد؟ گفت: پیش از این توافقاتی بوده اما در دو سال اخیر این طرح ها به جد در حال پیگیری است.
وی با اشاره به طرح "كهاد" ویژه دانشجویان گفت: دوره‌هایی متناسب با مشاغل آینده و آینده مشاغل با بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها در كنار بخش خصوصی در حال انجام است. تا كنون این طرح خیلی خوب جانیفتاده بود ولی به گفتمان خوبی رسیده و دانشجویان، استقبال خوبی از این طرح دارند. سازمان فنی و حرفه ای در كنار و داخل پادگان‌ها فعال شده تا انتهای آن پاسخگوی نیاز بازار كار باشد.
وی گفت: امسال در محیط كار واقعی، طرحی در حال انجام است تا شاگردان كار را از استاد فرا بگیرند. اینكه آموزش‌های پایه و مقدماتی در مراكز دولتی و آزاد دیده شود و آموزش تكمیلی در محیط كار واقعی صنایع دیده شود در دستور كار سازمان فنی و حرفه‌ای است و خوشبختانه چشم انداز ما از این مسیر امیدواركننده است.

كسب مهارت از اولویت‌های والدین برای ورود فرزندانشان به بازار كار است
حبیبی با بیان اینكه در حال حاضر رشته‌های پزشكی و مهندسی در اولویت خانواده‌ها نیست بلكه كسب مهارت در اولویت است گفت: سازمان فنی و حرفه ای در 4 خوشه صنعت، خدمات، كشاورزی و فرهنگ و هنر در 65 گروه آموزشیِ مهارت های نرم و سخت و با بیش از 10 هزار استاندارد شغلی و شایستگی تقسیم‌بندی شده است. از جوشكاری و تراشكاری گرفته تا گویندگی و مدیریت خشم و خنده در سازمان فنی و حرفه ای آموزش داده می‌شود.

آموزش مراكز دولتی سازمان فنی و حرفه ای؛ رایگان است
وی با تاكید بر اینكه سازمان آموزش فنی و حرفه ای تقریبا در تمام شهرها مركز دارد گفت: تمامی شهرستان‌های استان تهران مركز فنی و حرفه ای وجود دارد. 27 مركز آموزش فنی و حرفه ای دولتی در تهران وجود دارد كه آموزش رایگان است و معمولا رشته‌هایی مثل تراشكاری، جوشكاری، صنایع چوب، مكانیك خودرو و ... آموزش داده می‌شوند كه نیازمند تجهیزات گران هستند و بخش خصوصی رغبتی برای هزینه در این حوزه را ندارد.

بزرگترین مركز تخصصی بین المللی خودروی كشور؛ پذیرای مهارت آموزان است
این مقام مسئول در سازمان آموزش فنی و حرفه ای با اشاره به سفر گروهی از مربیان كشور گینه برای كسب مهارت به ایران گفت: بزرگترین مركز تخصصی بین المللی مكانیك خودروی 9 دی در پیكان شهر یكی از جامع‌ترین و بهترین مراكز آموزش خودرو در دنیا است.این مركز امكانات خوایگاهی، ورزشی، رفاهی و كارگاهی(رنگ و نقاشی، صافكاری، برق، سوخت رسانی و...) بسیار خوبی دارد و دوره های جامع و كاملی با بهترین خودروها و تجهیزات به مهارت آموزان آموزش داده می‌شود و عزیزان ما بر اساس علایق می‌توانند بدون محدودیت، این دوره‌ها را طی كنند.

شهریه آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای، متناسب با آموزش دریافت می‌شود
سرپرست اداره كل سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان تهران حدود 6 هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای داریم كه در تهران فعالند و به بخش خصوصی تعلق دارند. شهریه این مراكز متناسب با آموزش صورت می‌گیرد. واحد پذیرنده محیط كار واقعی و یك واحد صنفی كه كد گارگاهی داشته باشد می‌تواند با نظارت سازمان فنی و حرفه ای شاگرد جذب كند. روند مهارت آموزی با مشاركت بخش خصوصی در حال رشد است.

سازمان فنی و حرفه ای به سمت نظارت و تنظیم‌گری می‌رود
او تاكید كرد: سازمان فنی و حرفه ای به سمت نظارت و تنظیم‌گری می‌رود تا توسعه مهارت‌آموزی فقط به دست دولت نباشد و بخش خصوصی هم حضور داشته باشد.پراكندگی این مراكز در تهران بسیار وب است و در طرح مدرسه تابستانه مهارت بیشترین دوره آموزشی را داریم.

شعار سال؛ با وجود نیروی ماهر محقق می‌شود
وی در پایان این گفتگوی رادیویی با اشاره به شعار سال(افزایش تولید؛ مهار تورم) گفت: خروجی این شعار رضایتمندی جامعه را به همراه دارد كه با وجود نیروهای ماهر محقق خواهد شد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
گفتاورد