گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

اكسپوی2025؛ آشتی تجارت‌ خارجی با ایران


پژوهشگر توسعه كسب‌وكار معتقد است برخی كشورها در اثر تبلیغات مسموم غربی‌ها، ایران را به عنوان یك محیط بسته می‌شناسند كه باید در این عرصه شبهه‌زدایی كنیم و اجلاس آفریقا و برنامه ایران اكسپو راهگشاست.

1404/02/13
|
08:36
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، هادی طالبیان مقدم، پژوهشگر توسعه كسب‌وكار كه با برنامه "گفتاورد" رادیو تهران همراه بود، لزوم روان شدن امور مربوط به سرمایه‌گذاری را متذكر شد و اظهار كرد: سال‌ها در حوزه تجارت بین الملل توفیق خدمت داشتم و معتقدم سرمایه‌گذاری نیازمند ادبیات خاصی است و به اصولی ویژه نیاز دارد.
سرمایه و پول ترسو است و سرمایه‌گذاری حتی چند پله بالاتر از تجارت قرار می‌گیرد. در این راستا اقدامی مبارك در دولت سیزدهم انجام شد كه ناظر بر برپایی اجلاس آفریقاست.

این پژوهشگر توسعه كسب و كار افزود: عده ای معتقدند حجم تجارت ایران با آفریقا پایین است و برپایی چنین اجلاسی هزینه دربر دارد ولی در پاسخ باید گفت نقطه شروع هر كاری، شناخت است.
وقتی طرفین یكدیگر را نمی‌شناسند و رفت و آمد و تبادلات تجاری ندارند، افراد موثر و ساختارها نیز شناسایی نمی‌شود.

طالبیان مقدم ادامه داد: سبك دولت و حكومت در هر كشور خاص است و باید گویش و زبان و رقبا در سایر كشورها شناخته شود.
در این بین ادبیات توسعه‌یافتگی هم مهم است. آفریقا منابع خام و معادن بسیاری دارد كه باید در این حوزه‌ها سرمایه‌گذاری شود. كشورهای بسیاری، پیش از این در حوزه آفریقا فعالیت كردند و امروز نوبت ماست.

این پژوهشگر توسعه كسب و كار، افغانستان را نیز كشوری بكر دانست و تاكید كرد: افغان‌ها به همراهی و كمك ایرانی ها نیاز دارند. این كشور جزئی از ایران بوده ولی ما نباید صرفا به آن‌ها محصول و كالا بفروشیم.
سرمایه‌گذاری هم مهم و در این بین نقش دولت‌ها پر رنگ است و بخش خصوصی هم پشت سر دولت ها قرار می گیرد.

طالبیان مقدم در مصاحبه با رادیو تهران خاطرنشان كرد: اقدامات دولتی و راهبردها لازم است ولی كافی نیست.
سند راهبردی میان پاكستان و ایران امضا شده است كه به دوره شهید امیرعبداللهیان باز می‌گردد ولی این كافی نیست. هندوستان، افغانستان و دیگر كشورها نیز می‌توانند به این اسناد بپیوندند.

وی با اشاره به امضای سندی مشابه میان ایران و چین كه 5 سال نیز از زمان امضای آن گذشته است، گفت: چینی ها در دنیا به سرمایه‌گذاری معروف هستند ولی چگونه باید آن‌ها را تشویق و تحریك به سرمایه‌گذاری كرد؟!
همچنین بحث سند راهبردی 20 ساله ایران و روسیه مطرح است كه باید به تصویب مجلس و ابلاغ دولت برسد. این گونه سندهای راهبردی باید بیشتر به امضا و اجرا برسد.

طالبیان مقدم پیمان های منطقه ای نظیر شانگهای و بریكس را یادآوری كرد و افزود: این اسناد وجود دارند ولی كافی نیستند. حداقل برای كشورهای 15 گانه و همسایه‌های زمینی و دریایی باید راهبردی تجارت محور و با محوریتِ سرمایه‌گذارای داشته باشیم.
این كشورها باید ایران را امن و دوست داشتنی بشناسند. مردم ما مهمان‌نواز و پذیرای خارجی‌ها هستند ولی كشورها با تبلیغات مغرضانه روبرو شده و ایران را به عنوان یك محیط بسته می‌شناسند كه باید در این عرصه شبهه‌زدایی كنیم و اجلاس آفریقا و برنامه ایران اكسپو راهگشای این مسئله است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
گفتاورد