ورود به شاخص های سهولت برای رفع موانع تولید، قدم نخست برای مانع زدایی از راه اندازی كسب و كارها در كشور است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمدحسین جبل عاملی كارشناس بین المللی برندینگ در برنامه 30 فروردین گفتاورد با موضوع موانع تولید در ایران با اشاره به رتبه 112 ایران در بین 190 كشور جهان در شاخص سهولت كسب و كار گفت: امروز برخلاف حضور ایران در بین 25 اقتصاد برتر جهان از لحاظ شاخص GDP (تولید ناخالص ملی) در رتبه 127 جهان قرار داریم. این نشان میدهد كه عملا كار در ایران نمی صرفد.
او با اشاره به روند طولانی و بوروكراتیك ثبت شركت در ایران گفت: در برخی موارد فرد، دو سال دنبال پرونده بوده و معلوم نیست در این دو سال چه اتفاقی در بازار اتفاق می افتد و او هنوز نتوانسته كار خود را آغاز كند.
او با بیان اینكه موانع قانونی نخستین مانع برای راه اندازی و آغاز هر كسب و كاری در ایران است، گفت: در مرحله بعدی دریافت مجوزهای ابتدایی است كه در برخی مشاغل الزامی هم برای دریافت آنهاوجود ندارد.موانع سوم و چهارم شامل دو غول بزرگ بیمه و مالیات است .
او در ادامه افزود: از دیگر موانع تخصصی در حوزه كسب و كار می توان به عدم هماهنگی روال مالیات با نظام اقتصادی اشاره كرد. ضمن اینكه پروسه های پیگیری ها طاقت فرساست .
این كارشناس برندینگ افزود: مساله پنجم پایداری انتظام فرایندهاست. كسب و كارها را بر مبنای قانون تعریف می كنیم و 5 ماه بعد قانون تغییر می كند و ما دوباره باید كار را تعریف كنیم. در این مرحله سرمایه گذاری آسیب می ببیند كارفرما مجبور به تغییر ساختار می شوند و این كسب و كار را متضرر می كند.این در حالی است كه در دیگر كشورها تجربه راه اندازی كسب و كار بسیار فرآیند ساده است.
جبل عاملی با بیان اینكه راه اندازی كسب و كار در كشور یك بازی سه سر برد برای دولت، كارفرما و شهروندان است، تصریح كرد: در بسیاری از كشورها چندین لایه مجوزی وجود دارد؛ سال اول كسب و كار راحت راه اندازی می شود و سال های بعدی مجوزها توسعه می یابد؛ خط اعتباری مالی ارتقا پیدا می كند وركن مالی به تلاش كارفرما وابسته است اگر خوب پیش برود حمایت و پشتیبانی دولت نیز وجود دارد .
وی افزود: در تمامی دنیا وام دو درصدی یا بی بهره برای افزایش تعداد و حجم اشتغال داده می شود و بانك هم مشاور مالی و شریك كسب و كار می شود. این در حالی است كه در ایران سیستم بازپس گیری دیون بسیار پیچیده است اما امروز با فرآیند دولت الكترونیك راحتتر می توان برای راه اندازی كسب و كار، سهولت ایجاد كرد.
او با اشاره به اختصاص جایزه 4 درصد تخفیف مالیاتی برای صادرات چینی بر روی محصول فرآوری گفت: در همه جای دنیا در ازای تولید اقتصادی و صادرات افراد تشویق می شوند. مثلا چین در زمان واردات بسیار سخت گیر است و اولویت واردات برای آنها مهم است. در ایران نیز باید سخت گیری و تمركز و انرژی را از فرآیند ادارای برداشته و برروی بازارگردانی بگذاریم تا فروش بالا رود.
این متخصص كسب و كار با تاكید بر این كه بنا به دموگرافی اقتصاد ایران، باید بیشترین پشتیبانی از كسب و كارهای كوچك و جوان صورت بگیرد،گفت: ورود به شاخص های سهولت برای رفع موانع تولید در كشور قدم نخست برای مانع زدایی از راه اندازی كسب و كارها در كشور است.
او تصریح كرد: اگر بخواهیم از بحران های امروزی رهایی یابیم باید به كارگاه های كوچك توجه ویژه ای داشته باشیم. امروز برزیل با همین مولفه توانسته روی جوان ها سرمایه گذاری كند و با شاخص های اقتصادی جلو می آید و سهم اقتصادی آنها را در شاخص های توسعه جلو می برد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.