گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

فرزند شهید مطهری: راز مانایی شهید مطهری اخلاص اوست


مجتبی مطهری فرزند شهید مطهری در برنامه گفتاورد درباره ویژگی های منحصر بفرد او گفت: ادبیات شهید مطهری به روز بود و باعث جلب نظر افراد می شد؛ او جهان را خوب می شناخت و سعی می كرد نكات اسلامی را با همین قلم خوش بنویسد.

1400/02/15
|
09:51
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مجتبی مطهری با بیان این نكته كه نوشتن مسائل دینی به زبان روز یك مطلب است و نوشتن مطالب دینی كه مذاق روزگار خوش بیاید مطلب دیگر، گفت: برخی مسائل دینی را در برابر سلایق زمان تغییر می دهند در حالی كه شهید مطهری در بیانش اسرار و حقایق را حفظ می كرد و تنها شكل بیان را به روز می كرد و آن را تغییر می داد.

او در ادامه رشته تحصیلی شهید مطهری را علوم انسانی تعریف كرد و گفت: اینكه ایشان در پاسخ به سوال من درباره تحصیلاتشان گفتند من رشته ادبی و علوم انسانی خوانده ام نشان دهنده این است كه شهید مطهری بین علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی تمایزی قائل نبودند. ولی امروز ادبیات و علوم انسانی از معارف اسلامی جدا شده است.

به گفته ی او شهید مطهری معارف اسلامی را حوزه متافیزیك نمی دانستند. در عین حال در عمل بین حوزه و دانشگاه هم تفاوتی قائل نبود و علت تدریس نكردن در دانشگاه هم به علت سلوك معنوی شخصی خود به علت رعایت نشدن حجاب برخی دانشجویان در فضای دانشگاه بود كه دوست نداشتند حضور پیدا كنند.

فرزند شهید مطهری با اشاره به سابقه تدریس شهید مطهری از سال 34 تا 56 تا زمانیكه در دانشگاه تهران بازنشسته شدند ، افزود: استاد زرین كوب رفتن شهید مطهری را برای حوزه و علوم انسانی در دانشگاه ضایعه عنوان كرد.
به گفته او شهید مطهری علاوه بر دانشگاه در تهران در حوزه مروی هم فلسفه و عرفان تدریس می‌كرد و بعد از آن مدتی هم در قم تدریس می كرد.

او همچنین به ارادت شدید شهید مطهری به امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی اشاره كرد و گفت: او همچنین به مرحوم میزرا علی آقای شیرازی حكیم فقیه و عارف ارادت خاصی داشت به طوری كه در مقدمه نهج البلاغه هم نام او را ذكر كرده است.
او حوزه مورد علاقه شهید مطهری را فلسفه ملاصدرا دانست و افزود: او غور و تامل در عرفان نظری داشت.
از جوانی اهل سلوك و طهارت بود به طوری كه شاگردهای دختر را از اسم می شناخت و به چهره آنها دقت نمی‌كرد. علت این هم جنبه عرفانی بود وگرنه كه نگاه كردن به چهره شاگرد هیچ ایرادی ندارد.
او با اشاره به خاطره برگزیده شدن كتاب داستان راستان در یونسكو گفت: شهید مطهری هیچ واكنشی به این مساله نشان نداد و علت آنهم غرق بودن در محبت خدا بود ؛ كارهای دنیوی برای او خوشحالی نداشت.

او همچنین به انس شهید مطهری با پیامبر(ص) ، امام حسین(ع) و حضرت امیر(ع) اشاره كرد و گفت: خلوص شهید مطهری یكی از اسرار آمیزترین مسائل است. ارتباط عمیقی با ولایت و عرفان داشت. شاید راز مانایی و تاثیرگذاری شهید مطهری نیز تزكیه نفس و اخلاص این شهید است.
او در ادامه افزود: شهید مطهری معتقد بود اسلام زنده است، مسلمانان مرده اند بنابراین تمدن اسلامی باید احیا شود. اسلام هم فرهنگ و هم تمدن آورده است. تمدن اسلامی ایرانی غیر قابل تفكیك است.
این استاد دانشگاه علامه طباطبایی در بخش دیگری از سخنانش درباره آراء و افكار شهید مطهری گفت: شهید مطهری برای جامعه هویت قائل بود از همین رو برای مردم سالاری دینی هم هویت مستقل قائل بود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
گفتاورد