گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

شتابدهنده ها نقش پدری را برای استارتاپها بازی می كنند


بنیانگذار شتابدهنده دانش بنیان سیوان گفت: شتابدهنده ها ضریب موفقیت و خطر پذیری را تغییر می دهند و از این جهت شانس موفقیت استارتاپ ها را بالا می برند.

1400/02/25
|
09:01
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، امیرحسین سركندی بنیانگذار شتابدهنده دانش بنیان سیوان با حضور دربرنامه گفتاورد در توضیح وجه تمایز شتابدهنده ها و استارتاپ ها گفت: استارتاپ ها وظایف حكومت را برعهده گرفته اند و خلق ثروت می‌كنند ولی شتاب دهنده ها وظیفه دیگری دارند. فضای كار آنها وادی هیجان انگیزی است ولی در عین حال شكست نیز در آن زیاد است. افراد زیادی هستند كه با ایده نوآورانه وارد می شوند ولی در حین كار دلزده و یا مسیر را اشتباه می روند.

سركندی نقش شتابدهنده ها(Accelerator) را همانند پدر برای استارتاپ ها توصیف كرد و گفت: شتابدهنده ها در طول مسیر كمك هایی می كنند كه ضریب موفقیت و خطر پذیری را تغییر می دهند و از این جهت شانس موفقیت استارتاپ ها را بالا می برند.

به گفته او اغلب استارتاپ ها در ابتدا كار خود را با سرمایه اولیه كم آغاز می‌كنند و سعی می كنند طوری فعالیت داشته باشند كه ریسك پروژه را به حداقل كاهش دهند. تا زمانی كه شركتهای دانش بنیان بنا شدند و كار خود را آغاز كردند. بسیاری از شبكه های اجتماعی امروزی كه میلیاردر شده اند از همین استارتاپ های دونفره ای بوده اند كه با حمایت اكسلیتورها(شتاب دهنده ها) توانسته اند فعالیت خود را گسترش دهند.
او افزود: از جمله كارهایی كه شتابدهنده ها انجام می دهند مذاكرات با حكومت ها هست بدین ترتیب كارها راحت تر پیش می رود.

از جمله نمونه های هماهنگی با حكومت این بود كه شتابدهنده ها در زمان كرونا استارتاپ ها را به سوی آموزش آنلاین به دانش آموزان و معلمان و اعتمادبخشی به نظام آموزشی سوق دادند.
سركندی ستاد مبارزه با مواد مخدر و معاونت علمی ریاست جمهوری را از جمله اولین نهادهایی معرفی كرد برای مبارزه با مواد مخدر به استارتاپ ها روی آورند معرفی كرد و گفت: این از نوآوری در بخش های مختلف مبارزه، كارآفرینی، آگاهی رسانی و آموزش، درمان، اكتشاف و ...استفاده كردند.

او این رویكرد را مبنای شكل گیری شتاب دهنده «یاریگران زندگی» معرفی كرد و افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر روی استارتاپ های موارد مخدر در حوزه های مختلف تمركز كرد. به عنوان مثال در حوزه كارآفرینی؛ بسیاری از افرادی كه ترك می كنند علاقه ای به بازگشت ندارند ولی فشارهای زندگی آنها را مجبور می كند بار دیگر به مواد روی بیاورند. اگر بتوانیم شغل و انگیزه ایجاد كنیم درصد بازگشت به مواد مخدر بسیار زیاد كاهش می یابد.
او افزود: مركز«یاریگران زندگی» به عنوان مجموعه بالادستی عارضه یابی، سرمایه گذاری، اتصال اكوسیستم استارتاپی و حمایت از آن را بر عهده می‌گیرد و 14 نوع خدمت به استارتاپ ها مثل مكان استقرار، خدمات تكنولوژی برای ساخت پلتفرم، خدمات تجاری سازی، خدمات بین الملل، ارائه می دهند.

او در پاسخ به این سوال كه برخلاف همه زحمت ها و هزینه ها ایران به علت تغییرهای مكرر در استراتژی مبارزه با مواد مخدر خیلی موفق نبوده ، بنابراین تضمین موفقیت اكسلیتور یاریگریان زندگی چیست؟ گفت:برای بررسی هر عاملی باید به شرایط محیطی و محاطی توجه شود. ایران در كریدور مواد مخدر قرار دارد. نسبت به كشورهای دیگر با شرایط مشابه، وضعیت خوبی دارد با این حال باز هم باید برای بهتر شدن اقدام كنیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
گفتاورد