گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

حزب جمهوری اسلامی، میراث ارزشمند شهید بهشتی در اول انقلاب است

آیت الله دری نجف آبادی با اشاره به نقش شهید بهشتی در شكل‌گیری حزب جمهوری اسلامی گفت: حزب جمهوری اسلامی میراث ارزشمند شهید بهشتی در اول انقلاب است و نیروهای محوری انقلاب هنوز هم همراهان شهید بهشتی هستند.

1400/04/07
|
12:27
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی، عضو مجلس خبرگان رهبری با حضور در برنامه گفتاورد رادیو تهران همزمان با هفتم تیر سالروز شهادت محمد بهشتی گفت: با گذشت چندین دهه از شهادت بهشتی حتی امروز هم شخصیت او برای جامعه ما به عنوان یك اسوه حسنه مطرح است به قول امام، بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مرد .

نجف آبادی درباره پیشینه آشنایی‌اش با شهید بهشتی گفت: از زمان مرحوم آیت اله بروجردی با امام و یاران او از جمله بهشتی آشنا شدم. در دهه 40 زمانی كه مدرسه علوی ساخته شده بود و پس از آن ؛ یكی دوسال بعد شهید بهشتی به تهران آمد و بعد از آن به هامبورگ رفتند. تا سال 49 كه دوباره به تهران برگشت . آن زمان منزل شهید بهشتی پایین تر از حسینیه ارشاد بود كه با دیداری از او در منزلش رابطه دوباره برقرار شد ، شهید باهنر را هم آنجا زیارت كردم. پس از ان هم اهداف و سیاست های مدرسه علوی در مدرسه شهید حقانی اجرا شد.

او درباره شأن اجتماعی شهید بهشتی پیش از انقلاب گفت: شهید بهشتی در جریان فكری و فقاهت و سیاست شاخص بود. در فضایی كه به بركت امام در آن زمان به وجود آمد ، ما مقلّدهای امام خمینی شدیم. البته در كنار شهید مطهری بهشتی مرحوم آیت اله مشكینی و ایزدی نجف آباد هم الگو و پیشوا بودند.

دری نجف آبادی محمد بهشتی را شخصیتی مسلط بر فقه و مبانی در عین حال مودب به آداب دینی و اخلاق اسلامی توصیف كرد و افزود: شهید بهشتی جزو مرجعین اجتماعی طلاب بود به طوری كه وقتی به امام خمینی دسترسی نداشتیم به او مراجعه می كردیم.

به گفته ی او شهید بهشتی بر نبود تشكیلات و لزوم كادرسازی تاكید داشت و معتقد بود كه باید ایدئولوژی پاسخگو باشد. باید حزب و تشكیلات درست كرد و بهشتی این دو موضوع را پیگیری می‌كرد.
او افزود: بازوی مهم رهبر انقلاب در تبیین ایدئولوژی شهید مطهری و بازوی كادرسازی او شهید بهشتی بود ؛ حزب جمهوری اسلامی نیز میراث ارزشمند شهید بهشتی در اول انقلاب است. به تاكید دری نجف آبادی نیروهای كلید و محوری انقلاب هنوز هم همراهان شهید بهشتی هستند.

او در ادامه به نقش شهید بهشتی در تالیف كتاب های درسی آموزش و پرورش تاكید كرد و گفت: نقش او در شرایطی كه كشور گرفتار هجمه فرهنگی از سوی چپ ها و ماركسیسم ها بودیم پررنگ بود. بخشی از این كار را علامه طباطبایی در ابتدای انقلاب انجام داد .

نماینده ولی فقیه در استان مركزی با اشاره به مدیریت و تدبیر حكیمانه شهید بهشتی افزود: از دستاورد عظیم او در یكی دوسال ابتدای انقلاب، تشكیل شورای انقلاب، قانون‌گذاری ، تدوین قانون اساسی و مجلس خبرگان با حضور 80 نفر و اداره جلسات است. بار اصلی استخوان بندی قانون اساسی از میان 4 هزار پیش نویش و پیشنهاد بر عهده این شهید بود.

او در پاسخ به صفات برجسته شهید بهشتی و میزان منشا اثر بودن او گفت: اخلاص؛ كار را برای خدا می خواست. تواضع در عین صلابت؛ این مرد با آن عظمت حتی در برابر بنی صدر بسیار فروتن بود. استقامت در راه حق ، مدیر و مدبر بود و زمان شناس و حادثه شناس بود. اهل تعلیم و تربیت واقعی بود. شناخت مناسبی از سیاست و جهان داشت.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.






دسترسی سریع
گفتاورد