گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

هزینه 5 هزار میلیارد تومانی برای واردات رمدسیور و فاویپیراویر


رییس سندیكای تولیدكنندگان مواد موثره دارویی كشور با بیان اینكه رمدسیور و فاویپیراویر در داخل كشور هم تولید می‌شوند گفت: واردات این داروها با هدف مدیریت بازار داخلی و پایین آمدن قیمت تولید داخلی صورت گرفته است.

1400/06/11
|
09:37
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، در حالی كه ایران از نادركشورهایی است كه 98 درصد داروها مصرفی را در داخل تولید می‌كند ولی تضاد منافع در تولیدات دارو باعث شده است كه بر خلاف پروتكلهای بین المللی پزشكان برای فروش بیشتر از نام تجاری برخی داروها در نسخه های بیماران استفاده كنند و به واردات دارو با هزینه های بالا دامن بزنند.

فرامرز اختراعی رییس سندیكای تولیدكنندگان مواد موثره دارویی با حضور در برنامه گفتاورد با بیان اینكه در ایران تنها دو درصد از داروها وارداتی است، گفت: 70 درصد از مواد اولیه 98 درصد داروهای تولیدشده كشور، داخلی هستند و در منطقه جغرافیایی ما ایران از نادر كشورهایی است كه این میزان مواد موثره در كشور را تولید می‌كند.

اختراعی با تصریح جایگاه بالای ایران در تولید دارو و مواد موثره آن گفت: بر اساس آمارهای رسمی برای تولید 70 درصد مواد موثره یادشده 150 میلیون دلار و برای 30 درصد باقی مانده 530 میلیون دلار ارز هزینه می‌شود.

او با بیان اینكه در ایران 399 ماده موثره دارویی تولید می شود، گفت: متاسفانه بر خلاف وضعیت مناسب و آمارهای خوبی كه در زمینه تولید دارو در ایران وجود دارد برخی برای بازشدن راه واردات فضای نامناسبی را به وجود می آورند و گاه سیاه نمایی می كنند.

او درباره وضعیت تولید داروهای كرونا در كشور گفت: دارو برای كرونا در هیچ جای جهان وجود ندارد و آزمایش ها نشان داده است كه همه داروها بر روی این بیماری بی اثرند و حتی برخی از آنها برای ایمنی بدن هم مضر هستند و مصرف آنها در این دوره برای بیمار ضرر دارد.

اختراعی با بیان اینكه متاسفانه هماهنگی لازم در حوزه درمان و دارو در كشور وجود ندارد افزود: كمیسیون های مناسب برای ساماندهی تجویز دارو توسط پزشكان نداریم و به همین دلیل بنگاه‌های دارویی، داروهای بی ربط را وارد می‌كنند و پزشكان نیز تجویز می‌كنند.

او از هزینه 5 هزار میلیارد تومان برای واردات دو داروی رمدسیور و فاویپیراویر خبر داد و گفت: این داروها در داخل كشور هم تولید می‌شوند ولی واردات آنها با هدف مدیریت بازار داخلی و پایین آمدن قیمت تولید داخلی صورت گرفته است. این در حالی است كه بر اساس آمار و بررسی‌های نهادهای بین المللی هیچ دارویی بر روی كرونا اثربخش نبوده است.
او در ادامه بر این نكته كه هیچ پزشكی حق ندارد دارو را با نام تجاری بنویسد، تاكید و خاطرنشان كرد: ولی در ایران این اتفاق می‌افتد و عمده نسخه ها با نام برند نوشته می‌شود .
او افزود: در سراسر جهان تجویز دارو صرفا با نام جنریك باید صورت بگیرد ولی وزارت بهداشت در ایران تاكنون این قانون را به صورت آیین نامه ای منتشر و عمومی نكرده است.

رییس سندیكای تولیدكنندگان مواد موثره دارویی كشور در ادامه برای بررسی اصالت دارو دو شاخص ارزیابی را معرفی كرد و گفت: در مورد نخست مواد موثره باید منطبق بر آزمایش های فارماكوپه (كتاب معتبر داروسازی) باشد ؛ همچنین آزمایش های اكووالنسی شاخص دوم است؛ بررسی دُز، سموم و ..در این مرحله آزمایش و بررسی می‌شود كه هزینه آن زیاد و به طور متوسط برای هر دارو یك میلیارد دلار است. حدود 13 كمپانی فراملیتی برای داروی جدید وجود دارد. وقتی دارو تایید شد كپی آن بسیار ساده است و هزینه رجیستری آن یك میلیون دلار و در ایران بسیار ارزان تر است.

اختراعی تضاد منافع را علت العلل مشكلات دارو در ایران دانست و گفت: نسخه ای هست كه دارو با نام جنریك وجود دارد. ولی پزشك اصرار بر یك برند خاص دارد این نشانی از همین مساله تزاحم منافع است.
او با بیان اینكه واردات دارو بر اساس محدودیت منابع ارزی اولویت سنجی می شود، افزود: داروهای اساسی 480 قلم است كه در تمامی مناطق كشور حتی دورافتاده و محروم كمبودی نداریم.
او در ادامه با اشاره به بالابودن میزان مرگ و میر در ایران از استانداردهای بین المللی اشاره كرد و گفت: بسیاری از بیماران كه در خانه تحت درمان هستند ، روند بهتری دارند و به همین علت گفته می شود كه استفاده نادرست از داروها باعث مرگ و میر شهروندان در ایران و جهان است در همین زمینه باید نظام درمان سریع اصلاح شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.





دسترسی سریع
گفتاورد