گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

اعضای خانواده باید شیوه درست بیان نظراتشان را یاد بگیرند تا خوشبخت‌تر باشند

یك مدرس مهارتهای ارتباطی می‌گوید:برای اینكه به سوی یك جامعه شادتر و سالم‌تر حركت كنیم باید شیوه های گفتگوی با خویشتن و اصول اولیه ارتباطات میان فردی را یاد بگیریم. علت اصلی درخواست جدایی زوجین این است كه افراد حالشان در آن رابطه خوب نیست.

1400/06/25
|
10:33
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی صادقلو مدرس سخنرانی و فن بیان با حضور در برنامه گفتاورد رادیو تهران درباره مهارتهای ارتباطی و اجتماعی گفت: متاسفانه در جامعه ما تفكری نهادینه شده است مبنی بر اینكه سخنوری و فن بیان به معنای صحبت كردن صرف است كه همه از آن بهره‌مندیم و بر پایه همین تفكر، مهارتهای ارتباطی به سمّی برای جامعه تبدیل شده است. اینكه همه چیز را بلد باشیم و درباره آنها نظر بدهیم آسیب زننده است.

صادقلو با اشاره به اهمیت مهارتهای ارتباطی در كیفیت بخشی به زندگی امروزی گفت: متاسفانه در ایران در مواجهه با موقعیت های مختلف همه آماده نسخه نویسی و راهكار دادن هستیم اما در كشورهای پیشرفته عموم مردم به این باور رسیدند كه زندگی توأم با خوشبختی نیازمند آموزش است بنابراین در كودكی و نوجوانی و در مدارس مهارتهای ارتباطی، شیوه های انتقاد و ارتباط گیری آموزش داده می شود.

این مدرس فن بیان با بیان اینكه در جامعه ایرانی ضعف های جدی در حوزه ارتباطی وجود دارد، گفت: این مسائل ضرورت نگاه آسیب شناسانه به مهارتهای ارتباطی در ایران را نمایان می‌كند.
او شاد نبودن جامعه ایرانی را یكی از عوارض ضعف موجود دانست و تصریح كرد: اگر با دقت نگاه كنیم بعد از باز كردن چشم، با خودمان روبرو می شویم. این مهم است كه در ابتدای روز با خودمان چگونه صحبت می‌كنیم و خودمان را چگونه می بینیم . بر اساس همین الگوهای ذهنی نیز در طول روز با جامعه و خانواده روبرو می شویم.

او با تاكید بر ضعف موجود در ارتباط افراد جامعه با خودشان گفت: وقتی ما در خلوت با خودمان صحبت و برنامه ریزی می‌كنیم این گفتمان اغلب مثبت نیست و همین تلقین‌های منفی در رویكرد ما در ارتباط با دیگران هم برگرفته از همین ارتباط با خود است و این گفتگوی درونی روزانه بر ارتباط با دیگران نیز اثرگذار است.
در ادامه این مطلب صادقلو افزود: برای فائق آمدن به این مساله اولین نكته ای كه باید به آن توجه داشت یادگیری روش‌های صحیح ارتباط با خود است.

به گفته او در فرهنگ كهن ما شاعرانی مانند مولانا، حافظ و سعدی مناظره ها و گفتگوی زیبای درونی با خود دارند كه به ما درس می‌دهند و برای ما الهام‌بخش هستند.
او نخستین گام آموزش در مهارتهای ارتباطی را حفظ حرمت خویشتن دانست و افزود: گام دوم نیز احترام به كوچكترین اجتماعی است كه در آن زندگی می كنیم و خانواده نام دارد.

او با اشاره به شلوغی دادگاه ها و افزایش آمار طلاق در ایران گفت: در واكاوی، عامل بالارفتن آمار طلاق به این نتیجه می‌رسیم كه علت اصلی درخواست برای جدایی این است كه افراد حالشان در آن رابطه خوب نیست ؛ نه تنها زوج های جوان بلكه زوجهایی كه زندگی مشترك آنها نیز قدمت دارد به این مساله دچارند.

او آگاه نبودن افراد از چگونگی صحیح ابراز و بیان نظر در مراودات روزمره را یكی از مسائلی دانست كه زمینه ساز حال بد افراد جامعه است. او در همین زمینه افزود: اظهار نظر كردن حق انسانی است اما زمانی كه بعد از اظهار نظر به مشكل برخوردیم ، بیان عقیده به منشاء بروز اختلاف ها و مشكلات تبدیل می شود. در همین راستا انتخاب سكوت باعث به وجود آمدن مشكلاتی می‌شود كه حال درونی ما را بد می كند در عین حال به مشكلات سرپوش گذاشته می‌شود حال بد به مرور زمان بزرگ و بزرگتر می شود و اتفاقات از یكسال قبل به امروز می‌آید.

این مدرس مهارتهای ارتباطی با تاكید بر ضرورت آموزش شیوه های درست بیان اظهار نظر در خانواده ها گفت: افراد خانواده نباید در مواقعی كه مخالفتی دارند، سكوت كنند بلكه افراد باید بیان‌كردن و به ویژه خوب بیان‌كردن نظراتشان را یاد بگیرند؛ در اینصورت است كه خوشحالی و خوشبختی در خانواده تجربه می‌شود.
او همچنین بر اولویت آموزش مهارتهای ارتباطی در خانواده ها تاكید كرد و افزود: اگر بخواهیم فقط یك گام روابط بین فردی را بهبود ببخشیم باید ارتباطات و گفتگوی با خویشتن و همینطور گفتگوهای بین فردی را یاد بگیریم .

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.




دسترسی سریع
گفتاورد