گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

امید پیشرفت و كار برای زنان مهاجر افغانستانی دركشورشان از دست رفته است

دو مهاجر افغانستانی دانشجو در ایران معتقدند كه با حضور طالبان در راس كار امكان پیشرفت در كار و زندگی به ویژه برای زنان در كشورشان متوقف شده است.

1400/07/04
|
07:35
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، ساجده هاشمی مهاجر افغانستانی ساكن در ایران كه در حال حاضر دانشجوی دوره لیسانس دانشگاه فردوسی مشهد و متولد ایران است با حضور در برنامه گفتاورد رادیو تهران درباره سختی های گرفتن تابعیت ایرانی برای مهاجران افغانی گفت: پدر و مادر من از نوجوانی به ایران آمده اند و من از بدو تولد در ایران بودم با این حال مثل مهاجرها با ما رفتار می شود .

هاشمی كه 31 سال سن دارد درباره وضعیت حقوق شهروندی مهاجران افغانستانی در ایران گفت: من هنوز شهروند ایرانی محسوب نمی شوم و گذرنامه ام هم یكساله است كه هر سال باید تمدید شود و مراحل بسیار سختی هم برای تمدید باید سپری شود. سایر حقوق هم مثل حق مالكیت برای مهاجران افغانستانی ابهام دارد. در برخی موارد امكان مالكیت وسیله نقلیه وجود دارد ولی حق مالكیت ملكی وجود ندارد.

او درباره برخورد عموم مردم با مهاجران افغانستانی به ویژه در سال های اخیر گفت: در محیط دانشگاه ، همكلاسی ها و اساتید و همسایه ها بسیار گرم هستند ولی در فضاهای اداری و به ویژه مراكز مرتبط با مهاجرت، متناسب با فرهنگ ایران با مهاجران برخورد نمی شود.

این مهاجر افغانی ساكن ایران درباره تاثیر تحولات اخیر فغانستان برای مهاجران افغانستانی كه در ایران هستند گفت: تصمیم داشتم بعد از تكمیل تحصیلاتم با هدف ساختن كشورم و فعالیت در زمینه مهندسی ژئوتكنیك كه در آن تحصیل كرده ام به افغانستان برگردم ولی با اوضاع كنونی افغانستان شرایط بسیار سخت تر است.

مهمان دیگر برنامه گفتاورد رادیو تهران سید آیت الله حسنی دانشجوی دكتری مدیریت آموزشی دانشگاه خوارزمی است كه كارشناسی و كارشناسی ارشد را در افغانستان گذرانده است.

او در ابتدا از سختی ها و مصائب گرفتن ویزای تحصیلی برای افغانستانی ها در ایران خبر داد و گفت: با این حال تجربه برخورد ایرانی ها بسیار خوب است و تنها مشكل آنها در ادارات بوده كه بروكراسی كسل كننده و طولانی است ؛ مهاجران افغانستانی از اداره ای به اداره دیگر پاس داده می شود و در این اداره ها اغلب جوابگوی كار افغانستانی ها نیستند.

او همچنین به نگرانی دانشجوهای افغانستانی مقیم ایران برای بازگشت به افغانستان اشاره كرده و تصریح كرد كه این نگرانی با تغییرات و تحولات اخیر در افغانستان برای دانشجویان زن بسیار بیشتر شده است.

او همچنین به كاهش امید در شهروندان افغانستانی هم اشاره كرد و گفت: با حضور طالبان، تك فكری و تك نژادی در دولت جدید نیز افزایش یافته است و مردم مایوس شده اند، امید به آینده بسیار كاهش یافته است.

او همچنین افزود: اگر طالبان دولت فراگیر و با رفاه ایجاد كنند مهاجران از سراسر دنیا به كشور باز می گردند همانطور كه قبلا امید به برگشت برای كار و تحصیل برای مهاجران افغانستانی در سراسر دنیا وجود داشت ولی در شرایط كنونی فكر به آینده و پیشرفت و خدمت به افغانستان برای زن ها متوقف شده است.

این دانشجوی افغانستانی درباره حضور 20 ساله آمریكایی ها در افغانستان و تاثیرات آن گفت: در آن زمان امنیت نسبی وجود داشت ولی خیلی زود نه تنها وضعیت افغانستان درست نشد بلكه به سمت نابودی و سقوط سوق داده شد و در زمان اشرف غنی با گسترش فساد و نبود شایسته سالاری در ادارات دولتی بیشتر شد .

او با بیان اینكه در سال های اخیر مكان های ویژه ای برای آموزش طالبان اختصاص یافته بود، گفت: عمدا اجازه نابودی طالبان داده نمی شد . در زمان سقوط اشرف غنی تقریبا 50 درصد مردم به علت شرایط بدی اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و به طور كلی عدم نارضایتی از وضعیت موجود طرفدار حضور مجدد طالبان بودند .

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.





دسترسی سریع
گفتاورد